22 Ocak 2012 Pazar

Rooney Mara-W Magazine Makyajı


Bugün Ejderha Dövmeli Kız'ı izledim ve büyülenmiş vaziyette eve döndüm. Rooney Mara, başroldeki hatun karakterimiz, beni kendine hayran bıraktı, daha ilk dakikadan. Tamam, bir çok kişi için fazla marjinal ama tam benlik diyeceğim bir şey varsa budur. W Magazine için verdiği pozlara, fotoğrafçı kimliğimle, ayrı bir taptım ve blogda makyajı anlatmak istediğimi farkettim. Tabi ki çekim makyajı olması sebebiyle kullanılabilir değil pek, ama hep söylediğim gibi, kalıbı alıp 3-5 kat hafifini yapabilirsiniz her zaman. Yeter ki planı çıkarmayı başarabilin.
Planı çıkarmakla başlıyoruz her zamanki gibi. Dikkat çekmesi gereken noktalar: kaşlar nötralize edilmiş, göz altı siyahlığı çok karıştırılmamış, dudaklarda fondöten rengi nude duruş seçilmiş. Başlayalım:

Bu sefer çoğu makyaj tekniğinden farklı bir yol izleyeceğiz. Gözdeki siyah dağıtılmayacağı için, öncelikle kalemle şeklini çizmemiz gerek. Lancome Artliner'ı kalem görevinde kullanacağız çünkü normal kalem akar. Eyeliner'ımızla yukarı doğru ivme kazanan bir kuyruk ve kaşın biraz altında biten bir birleşmeyle aynı fotoğrafta görülen siyah kısmın şeklini çiziyoruz.

Daha sonra, boş kalan şekli Make up Forever Aqua Black'le fırça yardımıyla keskin bir şekilde dolduruyoruz.

Sonra, dağıtma fırçamızla(Mac 224) keskinliği "çok hafif bir şekilde" dağıtıyoruz. Asla smokey seviyesine getirmiyoruz olayı.

Az önce kullandığımız fırçayla, aynı krem siyah farı göz altımıza oldukça kalın bir şekilde sürüyoruz ama dağıtmıyoruz.

Dudaklar içinse, kullandığımız fondöteni dudaklarımıza yaymadan sadece dokundurarak sürüyoruz. Mümkün olduğunca solgun olmalı.

Ve bu kadar, şimdi ek olarak kaş yok etme kısmını hafifçe anlatayım... Bildiğimiz prit yapıştırıcıyı kaşlarımıza sürüyoruz. Korkmayın, öyle kalmıyor. Hemen çıkıyor yıkarken. Sonra üstüne fondöten sürüp kaşlarımızı yok ediyoruz. Bu tarz durumlarda isterseniz kaşı baştan çizebilirsiniz, ki bu yöntem onun için kullanılır.

Rooney Mara, sana taptım. Hani bilgin olsun diye....xx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder