26 Ağustos 2011 Cuma

Kim Kardashian Düğün Makyajı


Resmi fotoğrafların hak sahibi People dergisinden fotoğraflar daha yayınlanmadığı için çok da kaliteli olmayan spontane ve kaçak düğün fotoğraflarından anladığımız kadarıyla kahverengi-siyah ve kaş çerçevesi odaklı bir gelin makyajı tercih eden Kim Kardashian'ın bu görüntüsüne bir şekilde nasıl sahip olabileceğimize bakalım.
Her makyajda olduğu gibi önce bir genel hat planı çıkarmalıyız. Kaş belirginliği ilk göze çarpan nokta olarak bizim de dikkatli davranmamız gereken bir ilk adım. Daha sonra kahverengiden siyaha giden göz makyajındaki gradyasyonu yani geçişi temel alarak ekleme yapmak ikinci adımımız olacak. Sonra, Kim Kardashian'ın kirpiklerinin ultra uzun olmasından dolayı görüntüye hayati bir önem verecek olan takma kirpikler ve sonunda elmacık kemiklerini bulup allığı doğru yerleştirmek son adım olacak. Ruj konusuna ayrıca değineceğim.
Sırasıyla;
1) Tenimizin tam uyduğu renk fondöteni seçerek başlıyoruz. Normal bir makyaj olsa tenimizin rengiyle ufak tefek oynayabilirdik ama gelinsek bu mümkün değil. Ayrıca kapatıcılığı yüksek bir fondöten seçmeliyiz. Düşündüğümüzde bunları en çok sağlayan Estee Lauder Double Wear fondöten oluyor. Tüm yüze, nokta atlamadan sürüyouz.
2) Noktasal kapatıcılık adımındayız. Yüzümüzde noktasal sorunların olduğu ya da renk değişiminin olduğu yerlere küçük parçalar halinde sürüp çok fazla yaymadan bırakıyoruz. Mac Studio Finish Concealer bunun için ideal olacaktır çünkü oldukça yoğun bir yapısı var.
3) Sabitleyici fondötenin tam vakti, eğer kalan kısmı yaparken ya da düğünün başlamasını beklerken bir şekilde fondötende sönme görürsek bunu sürekli üst üste uygulayacağız. Seçimimizde Chanel'e güveniyoruz. Chanel Poudre Universalle Libre sürekli makyözümüzün bize uygulayacağı, her adımdan sonra yenileyeceği ürün olmalı.
4) Kaşları şekillendirmenin vakti geldi çünkü göz makyajını yaptıktan sonra kaş şekillendirirsek, göz makyajına göre kaş yapmış oluruz. Ama Kim Kardashian kaş şekline göre göz makyajı seçmiş. O yüzden öncelik kaşlarda. Kaşlarımızı koyu saç rengimiz varsa bundan 2 ton açık renk bir farla, açık saç rengimiz varsa 2 ton koyu renk bir farla dolduruyoruz. Bu sırada kaş şeklimizin dışına taşmıyoruz. Daha sonra, ulaşmak istediğimiz kaş şeklini farla aynı renk kalemle çizerek içini tekrar farla dolduruyoruz. Yani, kendi orjinal kaşımızın dışında, yüksek bir tepe ve keskin bir iniş yaratıyoruz. Daha sonra, 1. adımdaki fondötenimizle ve keskin uçlu fırçamızla kaşın çevresinden geçiyoruz ki keskinleşsin. Son olarak da kaş jeli sürüyoruz ki yerinde sabit dursunlar. Bu kısım herkesin saç ve kaş rengine göre değişeceği için tek ürün vermiyorum.

5) Gözler için hazırız. Önce göz bazı sürüyoruz ki makyajımız akmasın. Makyajın akması en büyük düğün korkusu olduğu için bu bazı 3 kademede süreceğiz. Yani 3 kat. Ama aralarda 1'er dakika kurumasını bekeyeceğiz. Böylece katı bir göz katmanı oluşturmuş oluyoruz ve bu da göz kapağı yağlanmasının makyajımızı etkilememesi anlamına geliyor. Mac Paint Pot hiç yarı yolda bırakmadığı için gönül rahatlığıyla önerebilirim.
6) Far uygulamasına geçiyoruz. Şimdi, mevzu kahverengi etrafında dönüp siyahla sonlanacağı için öncelikle kahverengileri inşa etmeliyiz. Bana Kim Kardashian'ın makyajı tamamen Chanel Byzantine Collection içerisindeki Topkapi Eyeshadow Quad'ı hatırlattı. O yüzden bu quad'da(4'lü far) altın rengi dışındaki tüm renklerle kahverengi dizilimini tamamlayabiliriz. Öncelikle en açık olan pembemsi ve ışıltılı rengi temel olması için tüm göz kapağına sürüyoruz. Daha sonra solundaki kahverengiyi gözün 4'te 3'lük kısmına, göz yaşı noktası hariç, bol ve tozsuz bir şekilde uyguluyoruz. Daha sonra fırçada kalan farla göz kapağı kemiğinden başlayarak aşağıya doğru tüm sürdüklerimizi karıştırıyoruz. Bu karıştırma kısmı çok çok iyi olmalı yoksa üstüne far süremeyiz daha fazla. Sonra, en koyu kahverengiyi alıp göz kapağı kemiğinin tam üstüne, dıştan içe doğru çizgi halinde gölgelendirme yapıyoruz. Karışması ve açık kahverenginin içine yedirilmesi hayati önem taşıyor. Daha sonra, Mac Carbon'ı alıp koyu kahverengi sürdüğümüz yerin en dışına çok az miktarda sürerek en açık pembeden kahverengiye, daha sonra koyu kahverengiye ve en son siyaha geçiş yapmış oluyoruz. Bu kısım zor olacaktır, çabuk biterse bir şeyleri yanlış yapmışsınız demektir.

7) Eyeliner zamanı. Evet bu kısım da bir önceki kadar zor olacak. Her zamanki eyeliner seçimimizden şaşmayıp Lancome Arliner'ı kullanacağız ama çok ince bir eyeliner çizgisine sahip olmalıyız ki kahverengilerimizi domine etmesin. Gözün iç kısmından başlayarak kalınlaştırmadan, kirpik dibini iyice boyayarak eyeliner'ımızı sürüyoruz ve kuyruk yapmadan bırakıyoruz.
8) Highlight yapmamız gereken yerdeyiz. Kaş altı, göz yaşı noktası ve far ortası aydınlatması yapıyoruz. Kaşın altına kahverenginin bittiği yerden başlayarak highlight rengimizi sürüyoruz. Daha sonra, kaşın alt kısmına iyice yediriyoruz. Chanel Topkapi Quad'dan kalan 4'te 1'lik kısma da aynı rengi sürüp kahverenginin içine yediriyoruz. Son olarak, sadece ışıltı versi diye göz kapağının tam ortasına tek fırça darbesiyle karıştırmadan aynı rengi bir kerelik dokunduruyoruz. Bahsettiğimiz renkse Mac Vanilla.
9) Göz altına göz kapağındaki aynı far rengiyle bir çizgi çizmeliyiz. Bunu dik açılı fırçamızla tek seferde ve dumanlı göze kaçmayacak şekilde yapıyoruz. Daha sonra göz altı kapatıcımızı sürüyoruz ki bu da Chanel Lift Lumiere Concealer.
10) Allık için tahmin ettiğim üzere pembemsi bir renk seçilmiş. Ama öncelikle tabi ki kahverengi mat bir renkle kontur yapmalıyız. Mac Harmony'i allık fırçamıza iyice sürüp tam kemiklerimizin altına çizgi halinde çekiyoruz. Daha sonra kalan ürünle bunu üste doğru yediriyoruz. Sonra, pembe rengimiz olan Chanel Pink Explosion'ı çok çok hafif bir şekilde elmacık kemiklerimizin olduğu yere sürmeye başlıyoruz. Açık ve tatlı bir pembe rengi yakaladığımız an bırakıyoruz çünkü bu pembelik Kim Kardashian'da alt ton olarak kalmış.

11) Dudaklara gelirsek, açık bir pembe ton kullanılmış. Şimdi, ruj konusunda şöyle bir handikap var ki gelin ruju gloss yapısında olursa öpüşme durumlarında tatsız sonuçlar doğurur. Bu yüzden, çok yapışkan olmayan formüllü bir pembe kullanacağız. Mac Snob bu iş için normalde fazla nude bir renk olmasına rağmen öncelikle tüm dudağımızı Mac In Synch kalemle dolduracağımızı için tam bir bebek pembesi yakalamış olacağız.




 12) Son olarak takma kirpiklerimizi takıp düğüne hazır hale geliyoruz. Kullanacağımız kirpik Mac 21 Lash çünkü aralıkları çok sık ve çok yoğun. Öncelikle kendi kirpiğimize maskara uyguladıktan sonra kirpik kıvırma aletiyle kirpiklerimizi kıvırıyoruz. Sonra, kirpik yapıştırıcısını takma kirpiğe sürüp tam kirpik diplerimize yapıştırıyoruz. Sonunda gerçek kirpiklerimizle takma kirpikleri beraber kıvırıp tek kat maskarayla bitiriyoruz.


Çok fazla ürün kullanmamızın sebebi makyajın kat kat yapılıyor olması. Normalde günlük bir makyajda bu kadar kat yapmayız ama söz konusu gelin makyajı olunca işler bu hale geliyor. Kim Kardashian Indian konseptini baz alarak gelinliğini, aksesuarlarıın ve makyajını seçmiş ve bence oldukça doğal ve şık olmuş, e bize de mutluluklar dilemek düşer. xx









2 yorum:

  1. Harika bir yazı olmuş. Tam da Kim Kardashian'ın makyaj videolarını izledikten sonra güzel oldu.

    YanıtlaSil