4 Temmuz 2014 Cuma

Karşılaştırma: Nars Sin Vs The Balm Pinstripe


Günaydıııın!
Geçen yaz Nars'ın ünlü mürdüm allığı Sin'in inceleme yazısını yazmıştım hatırlarsanız. Şimdi de ona dupe olarak gösterilen The Balm Pinstripe ile karşılaştırmasını yapacağım, bakalım gerçekten dupe muymuş?


Bu arada, bahsettiğim Nars Sin incelemesini görmek için buraya tıklayabilirsiniz.



Yanyana baktığımızda gerçekten aynı denebilecek kadar benzer duruyorlar. Mürdüm, mor tonlu gül kurusu olarak tanımlanıyorlar ve bu renk allıkta pembelerle beraber tek geçtiğim renk. O yüzden hangi markada olursa olsun gördüğüm an bu tonu alıyorum.



Pinstripe, gerçekten ilk bakışta Sin'den daha korkutucu bir renk gibi gözüküyor çünkü bir miktar daha koyu. Hele hele benim gibi çok açık bir ten için biraz düşündürse de uygulama tekniğiniz güçlü olduktan sonra hiç fark etmiyor. 


Sin ise biraz daha soluk, daha lilamsı ve kullanılabilir duruyor ikisini birlikte düşününce. Ama Nars allıkların pigmentasyonunun ne kadar fazla olduğu bilenler görüntüsündeki kadar masum bir renk vermediğini tahmin edecektir. Tabi ki yine harika bir ton, ama en az Pinstripe kadar dikkatli sürülmesi gerekiyor.




Aralarındaki farkı, iş swatchlara gelince çok daha net bir şekilde görüyoruz. Sin'in içindeki altın ışıltılar kendini belli ederken Pinstripe'da ayrıca sim şeklinde parçalar yok, sadece bir yansıma var. Tamamen mat değil yani.
Ayrıca Pinstripe kesinlikle daha kahverengiye kaçıyor, Sin ise gerçek bir mürdüm.
Çok açık tenli olmayanlarda bu fark yüze uygulayınca hiç görülmüyor bile, ama beyaz tende Pinstripe oldukça kahve durabiliyor mürdümden ziyade. O yüzden ben Pinstripe'ı çok daha az kullanıyorum Sin'e göre.
Tabi bu gerçekten dupe olduğu gerçeğini değiştirmez. Renkler ve çoğu tendeki duruşları neredeyse aynı. Daha hesaplı bir seçim yapıp Pinstripe'ı alırsanız aklınız Sin'de kalmayacaktır büyük ihtimalle. 
Süt beyazı takipçilerim, Sin'den şaşmayın.
xx

12 yorum:

  1. :)) çok güzel bir inceleme/yazı olmuş eline sağlık bu arada sin allığımı özlediğimi farkettim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiiiim <3 Sin öyle bi allık ama gerçekten, insan bir ara tamamen göz ardı ediyor sonra da görünce özlediğini farkediyor. :)

      Sil
  2. Uzun bir zamandır bu yazıyı bekliyorum desem yalan olmaz. Tam da hangisini alayım diye düşünürken bu yazı çok iyi geldi. Mac Face & Body'de C3 kullanıyorum, Pinstripe benim için uygun olur sanırım. Çok faydalı olmuş, ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, C3 evet Pinstripe için gayet uygun olur hiç Nars'a yığınla para vermeye gerek yok. Sevgiler:)

      Sil
  3. karşılaştırma için teşekkürler :) ama benim gibi makyaj malzemesi özürlü birisine The Balm Pinstripe nereden alabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim. alışveriş için öyle çok gezen bir insan olmadığım için hangi kozmetik mağzasında ne satılır bilmiyorum maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gratiste bulabilirsin. indirimde 13.5 e kadar iniyor haberin olsun :)

      Sil
    2. çok teşekkür ederim en kısa zamanda alacağım :) şimdi yavaş yavaş ilgimi çeken diğer yazılarınızı okuyorum :)

      Sil
  4. Fotograflar harika:)
    Gercekten inanilmaz benziyolarmis. Pinstripe'i severek kullaniyorum, soguk tonlu bi allik istedigimde elimin gittigi tek pembe :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Pinstripe'ın pigmentasyonu da harika zaten:)

      Sil
  5. alakasız yine ama bişi danışabilirmiyim :) yanlış çalışan yönlendirmesi yüzünden macten select cover up nw20 aldım ki ben ten rengimdede açık istiyordum aydınlatma yapmak için. ışıklara aldandım. bana deli gibi koyu. tenim çok beyaz ve pespembe. nw 15 tende açık cildim. (nw13 tam olmuştu fondoten denediğimde )cildimde kalverengi lekeler gibi duruyor nereye sürsem. göz altıma sürsem eskisindende koyu görünüyor. sivilceye nokta halınde sursem yine kahverengi leke gibi duruyor. kullanamıyorum nasıl kullanılır hale getirebilirim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Krem kontur olarak kullanabilirsiniz yüzünüzde. Çok açık ciltlerde bronzer yerine ten renginin 3-4 ton koyusu fondötenle kontur yapılması yaygındır zaten. Yüzünüzde her yere koyu geliyorsa elmacık kemiklerinizin altına çizgi şeklinde sürüp yedirirseniz doğal bir kontur olur:)

      Sil
  6. Merhaba, iki alligi da uzun süre kullanmış biri olarak bir ekleme yapayım belki birileri faydalanır. Pinstrupe Sin'e göre birkac tık daha zor dağıtılıyor, özellikle sentetik fircalarla. Hatta bu instain serisinin dağıtılmak konusunda en problemli alligi da buymuş galiba, bu kisim da yüce Temptalila'nin katkısı.

    YanıtlaSil