8 Ocak 2015 Perşembe

YENİ! NAKED BASICS "2" INCELEMESİ + NAKED BASICS İLE KARŞILAŞTIRMASI// NAKED BASICS Vs NAKED BASICS 2


Günaydın!
15 gün önce gelen Amerika siparişimde Naked Basics 2 de vardı, bir miktar deneyimleyip yazıyı yazmak istediğim için bugüne kaldı. Buyurun!

Good morning!
I had Naked Basics 2 in my order from the states that came 15 days ago, but I wanted to play with it a bit to have clear mind about. So, here you go!





Naked Basics'in ilkini Urban Decay çıkarttıktan bir müddet sonra çok kısa bir süreliğine Türkiye'deki Sephora'lara geldi ve gitti. O kısa zaman dilimini yakalayıp almış, heyecan ve hayranlık birleşimi duygularla size incelemesini bu yazımda yapmıştım. Geçtiğimiz aylarda, Basics'in ikincisinin çıkacağını duyduğumda ilkinden daha çok heyecanlandığımı bile söyleyebilirim. Zira, Naked Basics'imin dibini gördüklerim olmakla beraber, seyahatlerimde yanıma aldığım tek far paleti olduğunu göz önünde bulundurup kesinlikle yedeklemeyi düşünüyordum. Ama madem yenisi çıktı, kesinlikle alıyorum modunda internetten swatchlarına baktım.

When I had Urban Decay Naked Basics for a first time, as you can read in here, I was completely blown off by the quality and colors. I used it enourmously often, which I hit the pan of. So when I heard Basics 2 was coming, I was excited as hell, I was sure I would get it. I searched for swatches on the blogs a bit.




Çok samimi olarak söylüyorum ki, renklerin kesinlikle muhteşem olduğunu düşünüyordum ki swatchların altındaki yazıları okuyunca hevesim kaçar gibi oldu. Fazla soğuk tonlu, eskisinden çok farkı yok, yaaani bilemiyoruuuum tadında incelemeler okuyunca bir süreliğine bu alma işini rafa kaldırdım. Keşke o an alsaymışım bazı insanların dediklerine bakmayıp kendi ilk izlenimime güvenerek. İçim çok rahat bir biçimde söyleyebilirim ki ikincisini de aynı ilkini sevdiğim kadar sevdim.

I truly thought that the colors were amazing by looking at the swatches, but when I read the review parts, I felt a bit down cuz people were saying that it was "meh", "no difference than the first one", "too much cool tones" kind of things. So, I stepped back for some time. I wish I didn't pay attention on what some people said, and trusted on my own first impression and purchased it immediately. I can assure you that I freakin love this, as much as the original one.





Renkler muazzam değil de nedir şimdi? Naked Basics serisinin mantığı günlük kullanıma uygun, sade ve klas bir makyajı yapabileceğimiz her şeyi ufacık bir palette toplayabilmek üzerine kurulu. Bu yüzden, bence Urban Decay yine yeniden 12'den vurmuş. Pigmentasyon sorunu yaşadığım bir far olmadı, krem gibi kayıyorlar, aynı ilkinin kalitesi gibi kısacası.

Look at those colors! I think Urban Decay just made what it wanted to make, again! Basics line was designed to include all the colors we need to have a simple, sophisticated, everyday look with a tiny palette. Here you are, again, you have it for the second time! The pigmentation and quality are as good as the first one. Seriously. 


Peki karşılaştırdığımızda ne gibi bir sonuç çıkıyor?
1-Kesinlikle daha soğuk tonlu bir palet. Griler, soğuk siyahımsılar vs. evet, tam bir soğuk palet.
2-İlkinde olduğu gibi bunda da biri, en açık highlighter olan renk dışındakiler, mat.
3-En koyu renk ilkinde kopkoyu siyahken, bunda koyu bir gri ki bu da smokey için ideal bir palet olduğunun kanıtı.
4-Az önce de dediğim gibi, smokey kolaylığında bir şey yapıp daha çok uğraşmak istemiyorsanız. ikincisi bunun için biçilmiş kaftan.
5-En sevdiğim renk net bir şekilde Primal, ilkindeyse Faint.
6-İlkinde kaş doldurma rengi olarak kullandığım, dibini görmemden de anlayabileceğiniz üzere Naked 2 mevcut. İkinci palette yakın renk Cover olmasına rağmen bence kaş için fazla sıcak.

Ve en önemlisi: İlkine sahipken ikincisini almak mantıklı mı? Yuvarlak cevap vermeyeceğim çoğu inceleme yapanların yaptığı gibi: EVET MANTIKLI. Eğer Basics mantığı sizin için çok uygunsa, daha mantıklı bir alternatif düşünemiyorum. İyi ki almışım, hatta ikisini de yedekleme fikrimi var aklımda, ama şu an parasal olarak onu yapmam çok mantıklı olmaz.
Velhasıl kelam, benden milyon kere evet alıyor.

Well, what do we see when we compare the first one and the second?
1- Definitely, this one is a more cooled toned palette.
2-As it was the case in the original one, there is a highlighter shade which is shimmery, but the rest of it are mattes.
3-First one had a pitch black color whereas the second has a dark grey which makes it perfect for simple smokey eye without fearing of getting too dark.
4-If you don't wanna waste your time on eyeliner and crease and so on, the simple smokey would suit you well.
5-The fav color in the second one is Primal for me, and Faint in the original one.
6-As you can see the hit-pan color on the first one, I had a brow filler in the original one but there is nothing to fill the brows in the second.

And the hot question: Do I need this, when I have the first one? I won't say anything vague, like "if you wanna blabla, but if you want bla bla" type of ridiciliousness. YOU NEED this. Yes. If you liked the first one, YOU DEFINITELY NEED THIS. No more discussion needed.

xx

3 yorum:

  1. biri alınca ikiye gerek yok dedim artık nasıl olduysa :-))

    YanıtlaSil
  2. Çok güzelmiş gerçekten,güle güle kullanın:)

    YanıtlaSil
  3. canım gittigidiyor'da sahte urban decay satıcılarından biri senin gorsellerini kullanmıs naked 3 palette. http://urun.gittigidiyor.com/kozmetik-kisisel-bakim/naked2-naked3-mac-bordo-ruj-ucretsiz-kargo-142878908

    YanıtlaSil