3 Aralık 2011 Cumartesi

Nasıl Yapılır: Adele Vogue Ekim Makyajı


Adele, çok müzik zevkimin karşılığı olmasa da, son 4-5 ayın hit şarkıcısı ve en çok istek alan makyajların sahibi. Ben de, çok karakteristik makyaj özellikleri olan Adele'in Vogue Ekim sayısı makyajı anlatmak istedim, ki, gerçekten çok güzel Adele, her şekilde.

Adele'in her zamanki karakteristik çizgisinin biraz dışında da olsa, olmazsa olmazı/imzası kuyruklu eyeliner'dan vazgeçilmediğini görüyoruz. Ayrıca, deep crease tekniği uygulanmış, yani gözdeki kemik noktası derinleştirilmiş. Dudaklar da tüm bu göz şatafatını tamamlasın diye sakin ve nude bırakılmış. Genel hatlarını çizdiğimiz makyajın detaylarına girelim.

Yüzle başlayalım. Mac Studio Finish Concealer'la renk uyumsuzluklarını ve kusurları noktasal olarak kapatıyoruz. Daha sonra, Chanel Vitalumiere Aqua'yı Mac 187 ile tüm yüzümüze, kulakları ve boynu unutmadan sürüyoruz. Vitalumiere Aqua'nın normal Vitalumiere'den farkı daha hafif ve daha az yağlandırıcı olması. Bu tarz ağır makyajlarda Aqua şahsi tercihimdir. Son olarak Mac Studio Fix Powder Foundation'la sabitliyoruz.



Gözlere geçebiliriz. Görüldüğü üzere göz kapağı pembemsi şeftalimsi açık ve sedefli bir bejle kaplanmış. Daha sonraysa kahverengi gölge rengiyle deep crease yapılmış. Öncelikle göz kapağına Makeup Forever Aqua Cream Peach ya da Pink Beige sürüp(ten rengine göre seçim yapılmalı, çok açık tenliler Pink Beige'i, daha koyu tonlular Peach'i kullanmalı) kuruması için bekliyoruz. Üstüne, çok hafif bir şekilde Mac All that Glitters farı sürüyoruz. Sürdüğümüz yer, gözün tam ortası olmalı ki orası göze çarpsın.


Daha sonra, Mac Satin Taupe'u Mac 224 fırçasıyla alıp tam göz kapağının üstündeki kemiğin biraz aşağısına sürmeye başlıyoruz. Bu sürüş tekniği, olayın asıl noktası. Göz kemiğini derinleştirmeliyiz, yani ileri geri bir sirkülasyonla üst üste katmanlar oluşturmalıyız. Tek seferde elde edebileceğimiz bir görüntü değil.


Daha sonra, aynı fırçayla, Mac Espresso'yu alıp tam kemiğin üzerine yediriyoruz. Yani, tüm göz kemiği çizgisi Satin Taupe, ortası da Espresso olmalı. Bu işlem uzun vakit alacaktır, sabredin.

Sonra, Mac Blacktrack Fluidline'ı Mac 266 fırçamızla alıp inceden kalına giden bir şekilde kirpik çizgimize uyguluyoruz. Cat eye'la thick eyeliner technique arasındaki bu göz şekline kendimiz hislerimizle karar vermek zorundayız çünkü herkesin göz şekli farklı. Temel olarak, kuyruk kısmından itibaren içe doğru incelen bir eyeliner tekniği kullanıyoruz.


Sonra, Chanel Inimitable Mascara ile kirpiklerimize 3-4 kat rimel sürdükten sonra takma kirpik uygulamasına geçiyoruz. Mac M28 nolu takmak kirpiğimizi, cımbız yardımıyla takıp bir süre kurumalarını bekliyoruz.


Son olarak, kaş altına Mac Blanc Type aydınlatıcı sürüp far kısmını bitiriyoruz. Tabi, rimeli sürdükten sonra alt göz içine ve kirpik çizgisine Espresso sürmeyi unutmuyoruz. Sıra kaşları doldurmakta. Eğer Adele gibi bir koyu kaş görüntüsü istiyorsanız kaşlarınızı Mac Espresso ve Mac Swiss Chocolate farlarının karışımıyla doldurmalısınız. Yine Mac 266 fırçamızla tabi ki...




Allık olarak, çok hafif bir pembelik olduğu göze çarpıyor. Mac Mocha güzel bir tercih olacaktır.

Ruj içinse, nude ruj denildiğinde akla gelen şüphesiz ki Mac Myth'dir. Ruj fırçasıyla sürmeliyiz yalnız, yoksa saçma bir görüntü oluşabilir.

Ve sanırım artık Adele kadar güzel olabilirsiniz, kolay gelsin. xx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder