30 Aralık 2011 Cuma

Angelina Jolie/Marie Claire 2012 Makyajı



Angelina Jolie makyajı, çok uzun zamandır istenen bir post, ancak uzun zamandır onun "imza" makyajını görebileceğimiz bir çekim olmamıştı. Marie Claire Ocak 2012 sayısı için Jolie'yle oldukça başarılı bir çekime imza atmış ve tam anlamıyla Jolie'nin klasik makyajını vurgulamış. Bu nedenle, makyaj oldukça sade ve kolay. Tek sorun, Jolie'nin gözlerinin oldukça büyük ve yüzünün üst düzeyde simetrik olması. Yani bu makyajın herkesin yüzünde aynı etkiyi yaratması mümkün değil. Hele benim gibi gözleriniz küçükse ve çekikse, bu makyaj biraz zorlayabilir. Tüm uyarıları yaptıktan sonra, makyaja başlayabiliriz.

Makyajın çerçevesini çıkarmamız gerekirse, tutabildiğimiz kadar sade tutmamız gerektiğini ön plana koyarak başlıyoruz. Gözlerde dumanlı bir açık kahve tonu, kirpiklere odaklanılmış bir göz çerçevesi ve nude dudaklar.

Gözümüze Mac Painterly Paint Pot sürerek başlıyoruz. Bu, hep söylediğim gibi, makyajın belli bir zaman sonra saçmalamasını engelleyecek. Daha sonra, tüm göz kapağımıza Mac Cork farı sürüyoruz, bu far Jolie'nin göz kapağındaki sarı alt tonlu kahve rengin aynısı.

Daha sonra, Cork'u Mac 224 fırçamızla çok yukarılara çıkmadan dağıtıyoruz. Silik bir kahverengi görüntüsü elde ettiysek başarmışızdır. Sonra, Mac Soba farı gözün iç kısmından itibaren yarısına kadar dağıtmadan sürüp bırakıyoruz. Dikkatli bakılırsa görüleceği üzere göz yaşı noktasının üst çevresi daha açık bir kahve. Bunu yakalamaya çalışıyoruz.Sonrasında, az önce kullandığımız Soba farı jel eyeliner fırçasıyla göz altına dumanlı bir şekilde sürüyoruz. Çizginin çok keskin olmaması gerekiyor. Mümkün olduğunca dağıtmak farzdır.

Son olarak, 224 fırçamıza geri dönüp Mac Soft Brown farla kaşın biraz altına kadar son dağıtmayı yapıyoruz.

Rimeli yaklaşık 12-13 kat civarında uyguluyoruz, şaka yapmıyorum. Önereceğim rimel Lancome Hypnose Drama.


Dudaklar için, çok bellidir ki, kullanacağımız ruj Mac Myth'dir. Dudak kalemi olarak Mac Spice'ı "çok hafif" bir şekilde çerçeve olarak öneriyorum. Lütfen dudağın dışı kahve içi nude olacak hale getirecek kadar çok sürmeyin. Çok hafif bir gölgelendirme istiyoruz sadece.

Ek olarak; kirpiklerinize takma kirpik takabilirsiniz ama full olanlardan ziyade tek tek olan kirpikleri dış 3-4 kirpik dibine uygulamanızı öneririm. Bunun dışında, fark edilebileceği üzere Jolie'nin yüzüne yüksek ölçüde kontur uygulanmış. Burnunuza ve elmacık kemiklerinize, kontur kahverengisiyle çerçeve uygulayın. Ayrıca, kaşlarınızı uygun bir kahverengiyle doldurmayı unutmayın.Ve sanırım...Artık hazırsınız. xx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder