29 Eylül 2011 Perşembe

Yeşil Göz Makyajı

Mavi far konusundaki ulusal sıkıntının farkında olduğumuza göre artık (umarım), sonbahara gidebilecek renkli makyaj isteyenler için, en iyi alternatifimizin yeşil olduğunu bildirir; iyi bir yeşil göz makyajı örneği olmasını dileyerek anlatmaya başlarım.

Öncelikle, yapacağımız göz makyajı bu kadar parlak değil. Göstermemin sebebi, açıktan koyuya yeşil skalasında nasıl saçmalamadan gezileceği ve nasıl iyi bir makyaj yapılabileceğinin örneği olmasıdır. Bizim yapacağımız makyaj yeşilin "olive" tonu denen yeşil zeytin rengiyle koyu çimen yeşili arasında geçiş yapacak. Başlayalım o zaman...

Gözümüze her zaman yaptığımız gibi Paint Pot sürmek yerine, aynı işi görecek olan ama aynı zamanda yeşilimize zemin hazırlayacak olan, ve fiyatıyla da cüzdanımızla çok "elit" ilişkiler içine girecek olan, Illamasqua Bedaub Cream Eyeshadow'u sürüyoruz. Tüm göz kapağımıza iyice ince bir tabaka halinde yaymalıyız. Pahalı olmasının sebebi hem Illamasqua olması hem de bulunmayan bir renk olmasıdır, ek bilgi olarak....

Daha sonra, alt renk olarak Mac Swimming farı tüm göz kapağımıza sürüyoruz ki üstüne inşa edeceğimiz renkler kendini gösterebilsin. Unutmayın, iyi makyaj hep üst üste kat koyarak yapılır. Asla tek katla ve tek renkle istenen görüntüye ulaşılamaz.


Swimming'in üstüne, tüm göz kapağımıza, Mac Golden Olive pigmenti süreceğiz ama, daha önceki pigmentlerle ilgili postumda da değindiğim gibi, pigmentlerin rengini en iyi ıslak yakalarız ve bunun için fırçamıza Mac Fix Plus Spray sıkmalıyız. Daha sonra, çok çok az bir miktarda pigmenti ıslak fırçanın üstüne alıp göz kapağımıza dikkatlice sürüyoruz.

Sonra, bu açıktan koyuya gitme mevzusunu gerçekleştirmek için, gözün dış v kısmına, golden olive'den ton olarak daha koyu olan ve Mac'in yapmış olduğu en iyi yeşil olan Humid'i sürüyoruz. Dikkat edin, dış v kısmı dışında hiç bir yere sürmeyin. Daha sonra, uzuuuuuun bir müddet karıştırma fırçanızla Humid'i göz kapağınıza yedirin. Yine bir özlü bilgi olarak, far sürmenin tek hayati noktası çok fazla "blend" yani karıştırma işlemi yapmaktır, yapmazsanız her şeyi berbat edersiniz.

Sonrasında, kaş altımızı Brule'yle aydınlatıp her zamanki eyelinerımız olan Lancome Artliner'la çok çok çok ince bir çizgi geçiyoruz kirpik dibimize çünkü yeşili kapatmasını istemiyoruz. Son olarak istediğimiz, akmayan bir maskara tabi. Eyeliner, highlight ve maskarayı her seferinde tekrar tekrar göstermemek için kısa geçiyorum.
Mmm, sanırım bu kadar. Son söz olarak; baktığınızda gördüğünüz şeyden emin değilseniz, "Laaan?" diyorsanız, o olmamıştır. Nolur silin, öyle çıkılmaz dışarı. xx

5 yorum:

  1. illamasqua ürünlerini nerelerde bulabiliriz peki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'de yok maalesef :/

      Sil
    2. bunları da yurtdışından alıp art paint diye yazdırsak yutmazlar di mi :D

      Sil
    3. :D güzel bir son söz olmuş, yazılarınızı beğenerek okuyorum fakat hala "blending" nasıl yapıldığını tam anlayamıyorum. Sadece katlanma bölgesinde mi yapıyoruz yoksa bütün göz kapağına mı uyguluyoruz? V biçimi dağılmaz mı mesela?

      Sil