1 Eylül 2011 Perşembe

Koyu Renk Gelin Makyajı

Bildiğiniz üzere gelin makyajı serisi yapıyorum ve bu ikincisi. Bu yüzden, fondöten, kapatıcı ve pudra kısmını burda tekrar anlatmayacağım. Alttaki postta çok detaylı olarak bulabilirsiniz. Direk gözlerden başlıyorum. Neden koyu renk makyaj tercih etmeliyim düğünümde derseniz şayet, koyu renk her zaman çok asil ve derindir. Ben açık renk gelin makyajını da üst düzeyde severim ve her kadına çok iyi gidebilecek risksiz bir türdür ama iddialıysanız ve günlük hayatınızda da koyu renk makyaj yapıyorsanız açık renk sizi kesmeyecektir büyük ihtimalle. O zaman başlayalım.

Gözleri kedi gözü keskinliğinde yapıp griden siyaha geçen bir far tonlamasıyla dolduracağız. Öncelikle her zamanki gibi Mac Painterly Paint Pot'la gözümüzü hazırladıktan sonra yine her zaman yaptığımız gibi Mac Vanilla farla tüm göz kapağını beyazlaştırıyoruz. Kaş altına daha çok sürmeye dikkat ederek tabi ki. Bu kısım her makyajımızın olmazsa olmazı, ve burdan itibaren koyu gelin makyajındaki farklılıklara geçiyoruz. Gözün iç kısmına, göz yaşı noktasına yakın yere, 3'te 1'lik ölçüde Mac Shroom far sürüyoruz ve dağıtmıyoruz.

Daha sonra, orta kısma Mac Electra sürüyoruz ve yine dağıtmıyoruz.

Kalan son kısmaysa dışarı doğru kuyruk yaparak Mac Carbon sürüyoruz.

Carbon'ı sürdüğümüz yerin dış kısmından, yani kemik altından başlayarak karıştırma işlem uyguluyoruz. Karıştırma fırçamız tamamen temiz olmalı ki gözümüzün üstü simsiyah olmasın. Temiz fırçayla dıştan içe siyahı yayıyoruz ancak bunu ilk sürdüğümüz 2 farın üstüne değil, yukarıdan geçecek şekilde kemik hizasında uyguluyoruz. Başka bir temiz karıştırma fırçası alıp ilk 2 far arasındaki ayrım çizgisini birbirine yediriyoruz.

Kaşlarımızı boyama kısmı da aşağıda anlatıldığı gibi ten rengimiz uygun bir renk far ve kalemle olur, önceki postta daha detaylıdır. Maskaramızı uygulayıp eyeliner kısmına geçiyoruz. Her zamanki eyeliner'ımız Lancome Artliner'la ince bir çizgi çekip duruyoruz. Daha sonra, dik bir kuyruk çiziyoruz. Dik çizginin bittiği noktadan eyeliner çizgisinin ortasına doğru bir çizgi daha iniyoruz ve bir üçgen yaratmış oluyoruz. Üçgenin içini doldurup eyeliner'ı bitiriyoruz.

Allık olarak hafif bir şey kullanmalıyız. Mac Melba en güzel pembemsi alternatiflerden biri olacaktır. Keskin bir çizgi halinden şakaklara da sürmeyi unutmadan uyguluyoruz.


Dudaklar için gözlere göre hem kırmızı hem pembe gidebilir. Kırmızı için Mac Russian Red, pembe içinse Mac Girl About Town seçilmesi şık olacaktır. Dudak kalemleri ise Russian Red için Mac Redd, Girl About Town içinse Mac Cherry olmalıdır.


Taşıyabileceğinize inanıyorsanız kesinlikle pişman olmayacağınız ve düğüne damgasını vuran bir makyaj olacaktır. Bir sonraki post renkli gelin makyajıyla ilgili olacak, mutluluklar. xx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder