15 Eylül 2011 Perşembe

Sonbahar 2011: Ojeler

Yeni mevsim yeni yazı dizileri demek. Yeni serim Sonbahar 2011'de ayrı ayrı trend olan makyaj malzemelerine göz atacağız bu 3 ayı kapsayan şekilde. Ojelerden başlayalım istedim bu sefer.
Bana kalırsa, sezonun tek bir trend rengi yok. Sonbahar renkleri olan kırık koyular, haki yeşiller, griler ve kahverengi-bordo arası gidip gelenler stabil. Bu sezona özgü olarak hardal rengi çok hakim ve yazdan kalma esintiyi de açık/nude pembeler sabit tutuyor.

Illamasqua yine farkını ortaya koyuyor ve Scarab isimli ateş kırmızı ve siyah arasında gidip gelen duo-colored ojesiyle sonbaharın rengini değiştiriyor.

Ayrıca çok soluk sonbahar yeşillerinden sıkılanlar için yine Illamasqua'dan Kink sonbaharımızı aydınlatıyor, hem de üst düzey bir kaliteyle.

Nude pembelerle sonbaharda hep canlılığı üzerinde tutmak isteyenler için Dior Pink Boa ismiyle gayet şeker bir pembe piyasaya sürüp klasikleşiyor, hem de çok kısa bir sürede!

Bahsettiğimiz asıl trend renk olan hardal sarısını pek tabi ki Butter London bu sezonluk huzurlarımıza sunuyor.


Chanel mavilerinden ve grilerinden bir sonbahar kreasyonu yaratıyor ve bilin bakalım sonuç olarak ne oluyor? Doğru, sezonun trendi Chanel ne yaparsa o oluyor. Black Pearl ve Blue Boy şimdiden aynı rengi yakalamaya çalışan ucuz kozmetik firmalarının odak noktası.

Mac, Rain of Flowers'la mora ayrı bir tanım yazıyor. İnanılmaz güzel bir çift renk objesi, tam yerinde bir koyuluk ve Mac tabi ki...

Nars, Galion isimli ojesiyle, sonbahar için olmazsa olmazımız gri ton oje boşluğumuzu fazlasıyla dolduruyor.

Tüm bunların üstüne korumamız için top coat olarak şeffaf kat sürmeliyiz ve şeffaf katımız güvenilir olmalı. Güvenilir deyince ilk akla gelen ürünümüz, şüpheye bile mahal vermeden, Lancome...
Tırnaklarınız ve elleriniz için, çok iyi bir sonbahar diliyorum. xx

4 yorum:

  1. Dior pembesi harika görünüyo. Canım oje çekti :/ :)
    http://makyajseverr.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. :)ben de illamasqua'lara hastayım ama dior pembesinin matlığı çok hoş

    YanıtlaSil
  3. Mac Rain of Flowers türkiye'de satılıyor mu. bilgin varmı acaba??

    YanıtlaSil
  4. evet, posh paradise koleksiyonu adı altında satılıyor. Bulunduğun yerdeki Mac'e daha posh paradise gelmiş midir bilmiyorum, takip etmen lazım.

    YanıtlaSil