24 Eylül 2011 Cumartesi

10 Mac Başlangıç Farı

En çok sorulan şeylerden biri de bir Mac koleksiyonuna ya da yatırımına başlarken nasıl bir yol izlenilmesi gerektiği. Bu yüzden, yeni başlayanlar için olmazsa olmaz 10 farı listeleyeceğim. Bu farların çoğu neutral yani doğal tarafta çünkü eğer bir fara 40 küsür lira vereceksek kullanabileceğimiz bir şey olsun isteriz, başlangıç için tabi. Ayrıca, sayacağım farların çoğu Mac'in en çok satan ve en ünlü, herkesçe bilinen farlarıdır. Başlayalım o zaman. Sıralamada önem önceliği gözetilmemiştir.

1- Satin Taupe

Satin Taupe, Mac'in en ünlü toprak-gri tonu. Bazı insanlarda gri duruyor, özellikle sarımsı tonları olanlarda. Bazı insanlarda da kahverengi duruyor. Ama nasıl durursa dursun çok çok çok güzel. Parlaklığı zaten asla sim değil, Mac'te sim gibi ucuz bir yapı bulamazsınız.

2-All That Glitters

Ben çok parlak farlar kullanan biri değilim, benim tarzım her zaman mat olmuştur, ama neutral seridekilere parlaklık çok yakışıyor çünkü öyle parti parlaklığı değil, güneş ışıltısı. Bu da, pembe alt tonlu, Mac'in ünlü kere ünlü açık renk farı. Siyah göz makyajında dış v'nin iç kısmına sürüyorum, inanılmaz.

3-Brule

Kaş altı aydınlatması için parlak far sevmeyenler (ben) için ideal bir aydınlatıcı. Açık tene bu kadar güzel uyan bir aydınlatıcı daha yok.

4- Espresso

Toprak tonlu doğal makyajlarda, ki buna günlük makyaj diyoruz, dış v ve kemik üstü gölgesi rengi olarak daha iyi bir renk bilmiyorum. Espresso yerine Sketch de tercih edilebilir, ufak bir ton farkı var aralarında ve teninize hangisi daha iyi giderse onu seçmelisiniz.

5- Woodwinked

Bronzla kahverengi arası, daha ne ister ki bir insan?

6-Dazzlelight

Brule'nin işlevini gören ama parlak olan hali. Hem Brule'yi hem Dazzlelight'ı paletinizde bulundurmalısınız.

7- Cork

Harika bir kahverengi geçişi rengi. Espressoya geçmeden önce arada kullanılması için hazırlanmış. Ayrıca kaş doldurma farı olarak da bilinir.

8- Swiss Chocolate

Sütlü çikolatanın rengine bakın, sonra bu farı gözünüze sürdüğünüzdeki renge bakın. Fark göremediniz biliyorum. Sırasıyla Swiss Chocolate'ı göz kapağıma, Cork'u geçiş arasına, Espressoyu da dış v'ye sürüyorum ve...Kelimeler kifayetsiz.

9- Handwritten

Kopkoyu bir kahverengi. İnanılmaz bir yapısı var, o kadar kolay sürümü var ki blend işlemini de inanılmaz kolaylaştırıyor bu sayede. Çok koyu olduğu için angle brush'la kirpik dibine eyeliner şeklinde çekilebilir.

10- Carbon

Tabi ki Carbon... Mat siyahın olmadığı bir far paleti hiçtir.

Umarım soran arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir çünkü insanlar Mac'e başlamaktan çok korkuyor. Mac fazlaca makyaj birikimi istediği için insanlar yanlış yapmaktan korkuyor. Korkmayın, paranızı kullanmayacağınız farlara yatırmanızı en azından şu 10 far sınırlarında engellemiş oldum. xx

1 yorum:

  1. Benim de en çok düşündüğüm konu bu oldu. Ben MAC tekli farları pahalı bulduğum için, her ay 3 tane simple alarak 15 ya da 20 li bir set yapmayı planlıyorum. Şu anda koleksiyon ürünü dışında elimde hiç tekli far yok. Henüz kafamda alacaklarımı oturtmadım ama ben 2'li kombin yapabilecek şekilde oluşturmayı düşünüyorum. Mavi ve yeşil asla olmayacak çünkü bu renkler bana yakışmıyor, sinir oluyorum

    YanıtlaSil