9 Temmuz 2011 Cumartesi

Parfümler: Kullandığım ve Kullanmış Olduklarım

Şöyle bir gerçek var ki, bende eskiden beridir bir "orjinal" takıntısıdır gidiyor. Özellikle konu makyaj malzemeleri ve parfümler olunca asla orjinal olmayan bir şey almıyorum. Ha çanta manta derseniz tonlarca çakma çanta almışlığım vardır, ama kozmetik asla. O yüzden, bu yazı, biraz "pricey" olacak. İlk olarak şuan kullandığım parfümle ilgili mevzuları anlatıp daha önce kullandığım ve gayet hoşnut olduklarıma geçeceğim. En son da, elimdeki bitince almayı düşündüğüm parfümle bitirmeyi düşünüyorum ve bu kadar resmiyetin sonuna bir "arz ederim" falan gerek sanırım. Here we go.
Nisan ayında aldığım ve şuan kullanmakta olduğum parfüm Jimmy Choo. Jimmy Choo bir kıyafet markası olarak asla ulaşamayacağımız, asla paramızın yetmeyeceği yerde nasıl duruyorsa bu parfüm de öyle bir yerdeydi ilk gördüğümde. Aldığımda da öyleydi gerçi, pek bir şey farketmedi. Tunalı Sephora'ya Şubat'ın ilk haftalarından birinde girdiğimde muhteşem bir koku vardı bir kısımda ve ne olduğu sordum. Bu parfümü gösterdiler ve ben J.C. olduğunu bilmeden öylesine sıktım, pahalı bir şey değil herhalde ki ulu orta yere koymuşlar diye düşünürken kokusunu almaya yeni yeni başlamıştım. Bildiğiniz büyülendim, şok içindeydim ve "Bu parfüm benim olacak nihah" diye standa gittim. Fiyatı görmemle havamın sönmesi aynı saniyelere tekabül ediyor. Daha sonra 2 ay mali durumu sıkıştırdım ve acımasızca 310 lira verip 100 ml.'lik olanı aldım. Son zamanlarda büyük meblalarda para verip tek bir kere pişman olmadığım bir şey varsa bu Jimmy Choo parfümdür. Hayatımda benzer bir kokuya rastlamadım ki parfüm skalam oldukça geniştir.

Jimmy Choo'yu korka korka bitmesin diye kullandığım için daha yarısında bile değilim. Bu yüzden, senelerdir kullandığım tüm parfümler içerisinden en sevdiklerimi seçtim ve şöyle yapacağım, pahalıdan daha normal fiyatlıya doğru gideceğim ve yanlarına da fiyatlarını yazacağım çünkü fiyat yüzünden almayı düşünmezseniz boşuna tek tek okumakla uğraşmazsınız haklarındaki yazıları.

Gucci Rush 2-188 TL
Bu parfüm...Ah bu parfüm. İlk aldığım şişesinin fiyatı o günün şartlarında inanılmazdı ve babama yalvar yakar aldırmıştım. Satılan yerlere girip gizli gizli sıkardım tüm üstüme. Ben bu parfüme bağımlıyım sanırım. Şaka değil. Gucci Rush 1 ne kadar ağır ve orta yaşa hitap eden bir ürünse 2'si de o kadar enerjik ve genç. Ayrıca, paketi ve dikdörtgen hali de muh-te-şem. Pembeliğini söylemeye gerek var mı?

Chanel Coco Mademoiselle-172 TL
Chanel'in imza niteliğindeki bu parfümünü almadan önce çok düşünmüştüm çünkü çok ağır olduğu ve içindeki alt tonların bazı ucuz parfüm tonlarına sadece bazı tenlerde dönüşebileceğini duymuştum. Buna rağmen kült bir parfüm olmasına güvenerek aldım ve inanılmaz memnun kaldım. Garip bir asilliği var parfümün, ama ağır olduğu gerçeği su götürmez.

Givenchy Ange ou Demon Femme-169 TL
Hayatımda kullandığım en kalıcı parfümler listesinin ilk 3'ünde çok rahat olabilecek bir parfüm. Kokusu Jimmy Choo gibi hiç bir şeye benzemeyen cinsten ve asla bir dupe'unu bulamazsınız. İddialıyım evet ama durum bu, ne fiyat olarak buna tekabül edenler arasında ne de daha üstlerinde bu kokuyu bulamazsınız. İnanılmaz güzel ve normal şartlarda benim alt tonlarım olamayacak olan kokular muhteşem bir zemin hazırlamış. Her kuruşuna değer.

Versace Crystal Noir- 152 TL
Ben baharatlı kokuları sevmiyorum. Ve bu cümle bana ait olan eski bir cümle olarak tarihin tozlu sayfalarında yer alıyor. Versace yapacağını tabi ki yapmış ve baharatlı alt tonlu, çiçek main tonlu muhteşem bir parfüm yaratmış. Tek dezavantajı tamamen bir kış parfümü olması, yaz için nedense değişik bir melankolisi var yaza hitap etmeyen. Tanrım, kış gelsin ve Versace'lerimizi tekrar stoklayalım!

Blvgari Omnia Crystalline-136 TL

Bvlgari eskiden durmaksızın ve fail olmaksızın iyi parfümler çıkaran dev bir markayken, şu aralar arada bir kaç fail'ı olan dev bir marka olarak hayatına devam ediyor. Bvlgari bu arada, hep daha ağır parfümler yapmıştır aynı çizgideki rakiplerine oranla. Bu yüzden, ben bu parfümü o ağırların en hafifi, en kullanılabiliri olarak görüp "en" listeme koyuyorum, çok çok çok iyi bir kokusu ve kalıcılığı var.


Dolce&Gabbana  Light Blue-132 TL
Daha on küsürlü yaşlarımda kullanmıştım ilk ve o yaşa hitabıyla şuanki 20'li yaşıma hitabında hiç bir değişiklik yok. Bir parfüm bu kadar mı her yaşa ve tene gidebilir? DG yaparsa evet, saçma bir soru oldu. Sonsuza kadar bir parfüm kullanmam gerekirse, bunu kullanabilirim. Tanım için tek kelime: "Fresh".

Şimdi de bir sonraki 2 parfüm olacağını düşündüklerim:

Marc Jacobs Daisy-164 TL

Chloé-161 TL

İkisine de bayılıyorum, ikisini de sürekli gidip gidip sıkıyorum, ve ikisi için de para biriktirme prosesindeyim. Ama şuan Jimmy Choo'mla başım yeterince dönüyor. xx



4 yorum:

  1. Merhaba,Jimmy Choo'yu sıfır bir günde hiç denemediğim için ( benim için sıfır gün demek üzerimde hiç parfüm veya krem kokusu olmaması demek),kokusu nasıl bilemiyorum, şipre mi yoksa baharatlı mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle baharatlı değil, bariz şipre. Alışılmış bir tarzı yok, ağırlık açısındansa orta. Yani ne gece parfümü olacak kadar ağır ne de bir günlük parfüm kadar hafif.

      Sil
  2. Dün denedim,gayet güzel,bana Coco Mademoiselle'i çağrıştırdı, şipre parfümlere bayılıyorum,bunu da alınacaklar listeme ekledim,görüşmek üzere,Başak.

    YanıtlaSil
  3. jimmy choo aldım ama hala kararsızım sizce iyi bir şeçim oldu mu ? :)

    YanıtlaSil