13 Temmuz 2011 Çarşamba

Nasıl Yapılır?: Dita Von Teese/1940'lar Makyajı

1940'lar, vintage, retro deyince akla gelen en kusursuz ve en harika isim, şüphe yok ki, Dita Von Teese. Dita, makyajını hep aynı şekilde yapıyor çünkü oturmuş bir tarzı var ve saçını, kıyafetlerini, her şeyini buna uydurabiliyor. Biz, makyaj kısmı için biraz detaylı inceleyelim.

Vintage look'un anahtar olayları eyeliner ve kırmızı rujdur. Bu yüzden, eyeliner süremiyorum, elim titriyor, ince çizemiyorum bahanelerini bir kenara bırakarak korkumuzun üstüne gidiyoruz. Ayrıca, kırmızı ruju boca etmek dışında keskin bir şekil vermeye de çalışıyoruz. Nasıl kısmı, burda başlıyor.

Öncelikle, gerçekten "kusursuz" bir ten gerekli. Hiç birimizin teni kusursuz olmadığı içinm, bizi kusursuza yaklaştıracak fondötenler kullanacağız. Fondöten kısmını biraz fazla tutmamız gerekecek ama iyi markalar asla yapışmış bir fondöten görüntüsü oluşturmayacağı için içimiz rahat. 2 kat fondöten 1 kat pudra süreceğiz. İlk kat fondöten hafif bir şey olacak. Hatta renkli nemlendirici denen grupta olacak ki yüzümüz fondötenden harap olmasın. Laura Mercier Tinted Moisturizer çok hafif yapılı ve nemlendirici bir fondötendir ve tinted moist.'ların açık ara en başarılısıdır. Bunu bir kat sürdükten sonra Chanel Mat Lumiere fondöteni çokça kullanıyoruz çünkü bu fondöten matlaşacak ve bizim en çok istediğimiz şey de mat bir görünümdür. Üstüne yine her zamanki Chanel toz pudramızı sürüyoruz.


Gözler için bazı hazırlandıktan sonra, Lancome Artliner'la önce incecik bir çizgi çiziyoruz. Kuyruk olayına hiç girmiyoruz. Çok ince çekebilmek için kirpik dibini takip etmek yeterli olacaktır. Daha sonra sürekli üstüne koyarak yavaş yavaş kalınlaştırıyoruz sonunu. Sonra, uç kısmını çok az uzatarak kuyruk oluşturuyoruz ama Dita'nın genelde upuzun bir kuyruğu olmuyor o yüzden kuyruğu kısa ve net tutmakta fayda var.

Kaş altını da aydınlattıktan sonra, dudaklarımıza tam kırmızı bir kalemle kontur yapıyoruz. Mac Cherry bizim için uygun kalem olacaktır. Tüm dudak içini kalemle doldurduktan sonra saf bir kırmızı ruj sürmeliyiz. Mac Russian Red ve Chanel Rouge Hydrabase Creme Lipstick in Red N°5 favorilerim. En son, çok tavsiye etmesem de üstüne clear gloss sürebilirsiniz.


Allık yok denecek kadar az ama kırmızı, bu yüzden Mac Flame Red allıktan "minicik" bir toz alıp elmacık kemiğimizin üstüne sürüp makyajı bitiriyoruz.

PS: Dita'ya acımadan taparım. xx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder