3 Temmuz 2011 Pazar

MAC Semi-Precious'la İlgili

Geçen ay yazdığım Sun Blonde farı yazısında, Surf Baby Koleksiyonu'yla ilgili daha fazla konuşmayacağımı çünkü bir sonrası koleksiyonun gelmekte olduğunu söylemiştim. Dünya yine bir istisna yaşıyor ve başarısız bir Mac koleksiyonuna şahitlik ediyor. Üzgünüm, Semi-Precious'tan tek bir parça bile almayacağım.


 Neden?
Semi-Precious tamamen "mineralize" ürünlerden oluşuyor. Bu yüzden, ne göründükleri rengi ortaya çıkarıyorlar, ne de renkler yeterli pigmente sahip. Görünen renkten bambaşka bir şey çıkması koleksiyonun zayıf noktası değil, mineralize ürünler zaten böyledir. Ama sürdüğünüzde hiç bir şey kalmıyorsa ve maksimum 2 saat dayanıyorsa bu sorundur. Ayrıca bu ürünleri Mac Studio Fix'le kullanmalısınız, yani fırçanıza bu spreyden sıkıp ıslak halde sürmelisiniz yoksa renk namına eser bulamazsınız. Bu da mineralize yapıyla alakalı, ama ilk kez alacaksınız ekstra masraf demek Studio Fix spreyi.
Ben şahsım adına, her çıkan "high-brand" markanın ürünlerini ilk günde alan ve deneyen insanların tek tek görüşlerini dinleyip videolarını izleyerek bir de üstüne kendim gidip dokusunu ve kalıcılığını test ederek bu kanıya vardım.
Ama şöyle bir şey var ki, makyaj her zaman subjektiftir o yüzden bende kalıcı olmayan, işe yaramayan bir şey başkasında muhteşem kalıcı durabilir. Bu imkan her zaman vardır o yüzden kimseye almaması yönünde telkinde bulunmam.
Ha bir de, mineralize mevzular normallerinden daha da pahalıdır. Bir de, Semi-Precious yarı değerli taşlar konsepti üzerinden gittiği için garip taşvari şekiller var üstünde ama estetikten tamamen uzak. Ayrıca, kapağı vs. değiştirmeden sadece ürüne uygulanan ufak bir ayrıcalık var, koleksiyon dediğinde kapak tamamen değişir. Ürünler iyi olsa bile(ki değil) negatif koşulları çok göze çok batıyor, garip olmuş. Mac, derin hüzünlere boğdun, neden böyle yapıyorsun kuzum?
Neyse bir sonraki koleksiyon yine çok yakında zaten, umutlarımız onunla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder