25 Temmuz 2011 Pazartesi

Dudak Bakımı: Dolgun Dudak Görüntüsünde Kozmetiğin Yetmediğini Bilenler İçin

Bu konuda gerçekten uzun zamandır istek alıyorum, dün de bir istek eklenince yazmam gerektiğini düşündüm. Dudak için ayrı bakım gerektiğini bilmeyenler de var, üşenenler de, gerekli görmeyenler de. Yüzümüzü nasıl her sabah ve her gece jel-tonik-nemlendirici üçlüsüyle temizliyorsak dudaklara da aynı rotada bir işlem uygulamamız gerekiyor.

Öncelikle, insanların kafasında soru işareti yaratan bir husustan başlayalım. Dudak scrub'ı, yani dudaklardaki ölü deriyi temizleme işlemini yapmalı mıyız yoksa zararlı mıdır? Aynı peeling mantığında düşünelim, haftada birden fazlası zararlıdır. Hatta yazın, ayda bir en fazla yapılmalıdır. Yazın dudaklardaki leke oluşumunu önleyen tek şey (spfli dudak ürünleri dışında) dudağın derisidir. Spf 15 güneş korumasına sahip bir dudak ürünü olan Mac Tinted Lip Conditioner ideal benim için, kesinlikle çok güzel ve çok tatlı kokuyor. Benimkinin rengi Gentle Coral ama 5-6 değişik rengi var.


O yüzden, scrub olayı yaz için pek tekin değildir. Kışınsa dediğim gibi haftada bir çok hafif bir temizlik yeterli olacaktır. Şekerle balı karıştırıp dudağa 1 dakikayı geçmeyecek şekilde uygularsa zaten ufak tefek pürüzler yok olur.

Her gün uygulayacağımız bakım yüz temizliğini yaparken doğal bir sabunla 2-3 dakika dudağı temizlemektir. Ellerimizi yıkadığımız sabunla kesinlikle yapmıyoruz bu işlemi çünkü ph dengeleri dudağın yapısına zararlı. Lush'tan minik bir parça doğal sabun bize yetecektir. Ya da aktarlarda satılan kekikli sabunlar da mükemmeldir mesela. Sonra, bildiğimiz Bepanthen'i çok ince bir kat olarak sürüp, dudak onu emdikten sonra normal nemlendiricimizi sürüyoruz. Dudak nemlendiricisi dediğim dudaklar için yapılmış meyveli saçmalıklardan değil, eczanelerden alınanlar. Aynı onlar gibi, stick ruj şeklinde ama kokusuz ve renksizdirler.

Bunu düzenli bir şekilde yapıyorsak büyük ihtimalle dudak çizgimiz oldukça belirgin haldedir, o yüzden dolgunluk için uğraşabiliriz artık.

Ruj sürme tekniğinden önce, renksiz bir dudak büyütme için ne yapabileceğimize bakalım. Clear gloss şeklinde olan, renksiz ve yine dermatolojik onaylı markalarda bulunan gloss türlerinin bazıları dudak büyütme için tasarlanmıştır ve içinizde dudağınızı uyara baharatlar vardır. Sürdüğünüzde dudağınızda yanma ve acıma hissedersiniz, bu da dudağın büyümesini sağlar. Çok aman aman bir acı olmadığı için bence gayet başarılılar. Örneğin Sally Hansen Lip Inflation.

Bu tarz ürünler genelde biraz pahalı oluyorlar, o yüzden evinizde normal bir clear gloss varsa içie karabiber ya da tarçınla karışık kırmızı biber döküp karıştırırsanız aynı etkiyi değil ama yakın bir etkiyi görebilirsiniz. Çok karıştırmayın, dudaklarınızda oluşabilecek yaralardan ben sorumlu değilim. Sadece ufak bir yanma yapması lazım. Ama en temizi, gidip bu ürünleri almak. Ya da, zaten ben renkli makyajımı yapacağım diyorsanız:
Dudak kalemini dudak sınırlarının biraz daha dışından çekip, içini birkaç ton açık bir dudak kalemiyle doldurmalısınız Bu size perspektif içeren bir görünüm sağlar ve dudaklarınız büyük durur. Bu yetmez tabi ki, asıl olay, ruju sürdükten sonra ince uçlu eğik fırçayla dudak çevresinden fondötenle geçmektir. Tam olarak hatları belirleyin ve tek seferde çizin. Daha sonra pudrayla sabitleyin.xx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder