22 Temmuz 2011 Cuma

Mavi Makyaj: Neden Berbat Durur, Nasıl İyi Yapılır?

Blog'u açtığım ilk an, giriş yazısından sonra ilk yazdığım şey Makyaj Katliamları serisinin 1.siydi ve o da mavi far üzerineydi. Şimdi tekrarlıyorum:
======MAVİ GÖZ FARINIZI GÖZÜNÜZE KOMPLE SÜRÜP DIŞARI ÇIKMAYIN.========
Nolur, yalvarıyorum artık. Bu bir makyaj katliamı yazısı değil o yüzden daha çok nasıl düzeltebiliriz temasıyla gideceğim ama öncelikle yapmamanız gereken tek şeyi fark edin. Göz kapağınıza iğrenç açık bir ton olan "UCUZ MAVİ" farı komple sürmeyin. Bir de simlidir, beyaza yakındır o ucuz mavi farlar, ooohhh kalkın mahalle düğününe. Bakın, kızıyorum, sonra da nefret suçu işlemiş oluyorum. Sakinim şuan. Biricik bu coğrafya kadını, lütfen mavi farla ilgili tüm bildiklerini unut.
Öncelikle neden mavi farın tek başına ve teknik olmadan uygulandığında bu kadar berbat durduğuna bakalım. Mavi far, o kadar suni bir fardır ki, tek başına herhangi bir renkle, hatta her hangi bir doğada bulunan renkle kullanılmadığıında berbat durur. Temel sebep budur. Mavi renk doğada tonlarca var demeyin çünkü makyaj malzemeleri renklerini genelde yer yüzeyinde bulunan ve toprakta yetişebilen renklerden alır. Mavi de çok bu tanıma uyan bir renk değil. Keza pembe aynı şekilde.

Bir de bu iki rengi beraber kullanan kişiler vardır. Haha merhaba, ben çok büyük hayranınızım, lütfen tanışalım.

Şimdi nasıl doğru kullanılacağını gösterelim. Mavi farın en iyi kombine olabileceği renkler siyah, yeşil ve gridir(gümüş rengi de bu dahilde). Makyaj tekniği açısından düşünürsek kural şudur ki açık renk göz kapağının burna yakın tarafına, koyu renk de uç kısmına sürülür. Araya da highlight geçiş rengi konur. Bunu maviye uygulayalım. Mavi-siyah bir makyaj düşünelim.
Görüldüğü üzere, iç kısma çok açık renkte bir mavi ya da beyaz sürülür. Daha sonra kullanacağımız ana mavi renk eklenir. Ortaya gelinceye kadar sürülür. Ortadan itibaren siyaha geçilir ve ortadaki çizgi kaybolana kadar renkler birbirine yedirilir. Ayrıca siyah kuyruk kısımdan mavinin başladığı yere kadar üstten hafif bir gölgeyle birleştirilir. Göz kapağının tam ortasına, birleşim yerine de açık renk bir highlight rengi belli belirsiz sürülür ki güneşte parlasın. Ve çok önemli olarak, görüldüğü üzere parlak, alakasız bir mavi seçilmez. Daha tok, doymuş bir mavi seçilerek siyaha yakıştırılır. Fotoğraftaki göz rengine takılmayın mavinin özel olarak sevdiği bir göz rengi yoktur.
Bunun gibi doğru bir görüntü için, benim de ezelden beri en sevdiğim mavi far olan Mac Moon's Reflection ve siyah olarak Mac Carbon seçimi yerinde olacaktır.


Hani derseniz ki ben parlak mavi istiyorum, cesur bir göz makyajı diliyorum, o zaman çok parlak ve kaliteli bir mavi far seçmeli ve beyazla kombine etmelisiniz ama bu kombin daha önceki gibi ilk ve son renk olarak ayrılan bir kombin değil.
Görüldüğü üzere, parlak mavinin altına önce normal bir mavi far sürülüp zemin hazırlanmış. Daha sonra, asıl parlak mavi üstüne sürülmüş, tüm göz kapağına. Sonra, üst kısımlar, yani göz kapağı kemiğinin olduğu yerdeki maviler beyaz farla karıştırılıp birbirine yedirilmiş. Göz başlangıcı her zamanki gibi beyaz yapılmış.
Bunun için de önerebileceklerim Sugarpill Blue Loose Powder Eyeshadow ve Mac Vanilla.


Ha tabi, bir de bu gözün altına kırmızı ruj süren güzide kadınlar var ki, özgüven patlaması dediğimiz şeyin "live" versiyonu kendileri. Bu göz makyajlarının altına ya çok hafif pembe ya da tamamen ten rengi (nude) bir gloss sürülür ve bitirilir. Allık kullanılmaz.
Ben artık mavi makyaj konusunda bir şeyler anlatmak istemiyorum gerçekten, o yüzden, lütfen yapacaksanız düzgün yapın. xx

2 yorum:

  1. butun makyaj postların için keske resım koysan:(:(
    ben ürünleri görüyorum ama hangi fırçayla nasıl yaptıgını gozumde canlandıramıyorum. özellikle de allık konusunda sıkıntılıyım. mac in allıklarında turuncu gozuken bi allık mınıcık bı fırca darbesı ıle suruldugunde cok hafıf ve hos bı goruntu yaratabılırken ucuz allık stayla buladıgınızda palyacoya donuyosunuz. bizle daha fazla maktaj yapım aşamasında cekılmıs foto paylasırsanız cok sevınırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafanızda canlandıramamakta oldukça haklısınız. Sürekli üzerinde gösterebileceğim bir modelim olsa bunu gerçekten yapardım ama şuan için sadece anlatabiliyorum, ilerleyen anlatımlarda daha detaylı anlattıklarım var, allık sürümü ve hatta allığın altına kontur çekme vs. ve hangi doğrultuda, hani oranda sürüldüğünü genelde tüm makyajlarda anlatıyorum. Çok teşekkürler, yorumunuz için. :)

      Sil