4 Temmuz 2011 Pazartesi

Illamasqua: Gotik Geleneğin İngiliz Temsilcisi

Illamasqua, Türkiye'de satılmaması ve Amerika orjinli olmaması nedeniyle bu coğrafyalarda pek bilinmeyen bir marka. Illamasqua, bilinmeyen tarzların bilinen yollara dökülmesinin can bulmuş hali. Illamasqua, "cici" olmayan, sert insanlara hitap eden, prestijiyle gözleri ışıl ışıl yapan bir marka. Illamasqua, ingiliz aksanlı gotik geleneğin temsilcisi bir royal aile üyesi gibi. Illamasqua, logosuyla bile heyecanlandıran, Mac ve Nars'tan çok farklı bir yerde olan...

Illamasqua, kozmetik sektöründe çok da eski sayılmaz. Kuruluşu 2008'e tekabül ediyor. Illamasqua'nın bu kadar ünlü, pahalı, cazip olmasının sebebi ürünlerinin görüp görebileceğiniz en kaliteli şeyler olması. Mac ve Nars'la kıyaslamak istemem ama Illamasqua'nın yüz ürünleri, fondötenleri, farları ve rujları, Mac ve Nars'ı "öper".


Illamasqua'nın krem farları çok meşhurdur, karevari sivri kenarlı kutusuyla markanın kendisi gibi asidir. Ayrıca, normalde krem farlar göz kapağında birikirken Illamasqua'nın mat yapısı buna asla izin vermez. Bunun dışında, fondötenlerinin renkleri oldukça ekstremdir. Örneğin, tam beyaz, hiç bir kozmetik markasında olmadığı gibi, fondöteni vardır. İngiltere'de olsam, medium bir renkle tam beyazı karıştırıp çok açık bir ten rengi elde eder ve sürekli onu kullanırdım. Açık konuşursak, bu tür nedenlerle, Illamasqua biraz daha "beyaz ten, vampir insan" markası. Ayrıca, Illamasqua'nın inanılmaz renklerde rujları vardır, yine gotik bir kültürden gelmişliğin simgesi olarak, tapılası bir lacivert, tapılası bir kan kırmızısı, bir siyah, bir beyaz görmek mümkün Illamasqua modellerinin dudaklarında.



Illamasqua, çıkardığı koleksiyonların tanıtım çekimlerinde, modellerine günlük makyaj yapmaz. Daha tiyatral, daha dergi çekimi, flaşların altındakilerin gereksinimi, alternatif fotoğraflar kullanır. Bu yüzden, Illamasqua'nız varsa, bu şanslı güruhtansanız, bunu günlük makyaj yapmanın yanında, değişik şeyler yaratmakta da kullanın.




 
Asla unutmayın, Illamasqua gotik bir duruşun temsilcisidir. "Not for everyone" deyişi, en çok Illamasqua'ya yakışır. 
Ha bu arada, sitesindeki fiyatlar dolar değil pound üzerinden, 3'le falan çarpsanız iyi edersiniz. xx

4 yorum:

  1. MAC ve NARS'ı öper cümlene aynen katılıyorum. Çok şükür benim gibi düşünen birini daha buldum. Illamasqua'nın skalasını kesinlikle ben de gotik buluyorum. Sıradan pembelerden hoşlanmayan, anti klişe bir insan olarak (mor allıklar, turuncu rujlar gibi:)) Illamasqua benim hayalim olan marka. Ben de sadece 2 allığı var, kozmetik yasağı nedeniyle alamıyorum. Ama 2 allığı da şahane. Rujları ve o intense gloss'ları benim gözümde makyajda son noktadır. Eğer imkanım olursa Skin Base fondotenini, Beg, Tremble ve Devour allıklarını almak istiyorum. Tanıtım fotoğraflarının sanatsallığı, dünyanın en pahalı markalarında yoktur. Bu konuda da eşsizdir ve gördüğünüz an 'bu Illamasqua' dedirtir. O makyajı yapan sanatçıları da ayrıca bulup öpmek istiyorum. Bu arada her Illamasqua yazının altına yorum yaptım ama bu marka benim içimde kanayan yaradır çünkü başka bir blogger yok ne yazıkki bu konuda yazan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum Türk bloggerlar Illamasqua'dan bihaber, blogger'ı geçtim alıcılar da bihaber. Olsun zaten yaygın olsa kusardık, belli insanlara özel.:)

      Sil
    2. uff, yerde yere vurdunuz illamasqua yı bilmeyenleri. Ben birçok blogger tanıyorum ve biliyorum. Çok pahalı ve ulaşılmaz olduğu için yazmıyorlar belkide.

      Bilmeyenleri fazla yerden yere de vurmayalım lütfen.

      Sil
    3. Çok pahalı ve ulaşılmaz derken, bir Dior bir Chanel kalibresinde, çok uç bir şeylerden bahsetmiyoruz yani, ulaşılmaz değil kesinlikle. Evet bu markalar çok pahalı ama "yazılamayacak, bahsedilemeyecek" pahalılıkta kesinlikte değil, kozmetik sektörünün belirli bir fiyat aralığı var ve o aralığın üst kısmında yer alıyor.
      Ayrıca blogger'sa bilmek zorunda, bu işi ben hakkıyla yapıyorum ve insanlara yol gösteriyorum diyorsa tabi ki.
      Yerden yere vurmak da haddimin dışındadır, ancak son derece yüksek düzeylerde eleştirebilirim ki eleştiriyorum, bilmeliler.

      Sil