24 Temmuz 2011 Pazar

Allık: Neden Bazen Berbat Durur?


Makyaj komple çok sakat bir iş olduğu için, oluşturan parçalarının da ayrı ayrı sakat olmasında hiç bir mahsur yok bence. Allık konusu baya bir çetrefilli. Bağımlı değişkendir kendisi efendim, göz makyajının sömürdüğü piyondur. O yüzden kimliği yoktur. (Blogger burda kapitalizme bok atıyor.) Yani eğer göz makyajından önce sürmek istediğiniz allığı seçerseniz, kronoloji karışır saçma bir durum olur. Neden önce allığı seçmediğimiz konusuna gelirsek, allık "main essential component" (hayati/temel bileşen) değildir makyajda. Gözünüze sürdüğünüz her şeyin birincil önceliği vardır.

Bu giriş bilgisinden sonra, göz-allık uyumunun temel olayına geçebiliriz. Her şeyden önce:
Göz makyajı yoğunsa kalanlar hafif olur, göz makyajı hafifse kalanlar yoğun olur. Denge konuşur.
Bu açıdan bakarsak; siyah, karanlık, yoğun bir göz makyajının altına gidebilecek "hafif" bir allık olacaktır. Burada bir zorluk yok. Mevzu renginde.

Peki hangi göz makyajına ne renk allık sürülmelidir?
Siyahtan başlayalım. Siyah her türlü allığı kaldırır, şu saçma bronzerlar dışında. Bronzer'ı kontur için kullanırsınız tabi ki öncelikle, sonra "renk" verecek allığı seçersiniz. Siyah bir göz makyajı için tavsiye edeceğim renkler şeftali tonları ve pembemsi allıklar olacaktır. Farkındaysanız pembe demedim. O yanaklarınıza pembe daireler çizmeyi bırakın. Teknik konuşur. Bu sefer tüm allıklarda Mac'ten gideceğim, haberiniz ola. Pembe-şeftali allıklardan önereceklerim: Mac Pink Swoon, Mac Pink Cult, Mac My Highland Honey ve Mac Styles




Renkli bir makyajda, mesela mavi ya da yeşil bir göz makyajında allık çok açık ve sade olmalıdır. Bu yüzden ten rengine yakın allıklar gölgelendirme amaçlı kullanılır. Mac Blushbaby, Mac Peachykeen, Mac Light Sweep(Pro) gibi...


Kahverengi ya da turuncu bir makyajı mükemmel tamamlayan şey allıktır, en çok da bu renk makyaja yakışır. Kahverengi ve turuncu tonlarda allığı çok ağır olmadan elmacık kemiği hizasında sürerseniz inanılmaz olacaktır. Tavsiyeler: Mac Sunbasque, Mac Gingerly, Mac Harmony



Farkettiyseniz kırmızı allığın lafını etmedim. Siz de pek etmeseniz ne güzel olur. xx

6 yorum:

  1. Mac Highland Honey allık sende var mı, kullanıo msn bir blogda satışına rastlaadım almayı düşünüyorum ne dersin?larinia.

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle al ben rengini çok seviyorum

    YanıtlaSil
  3. Her MAC postunu hatmediyorum. Harikasin! Sana bir soru "ustad" :)
    MAC Posey hakkinda ne dusunuyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim; Posey hoş bir pembedir ama krem allık olduğu için tüm yüze pudra uyguluyorsanız pek uygun değil.

      Sil
  4. sormak istediğim bir şey var. dediğim gibi nars medium1 tonundayım. bu gün orgasm allığımı ilk defa facia şekilde uyguladım. acelem olduğu için de düzeltemedim palyaço gibi gezdim. acele uygulansa bile sorun yaratmayacak bir allık -nars ya da mac, mac kullanmaya senin sayende başlayacağım galiba sephora'cıyım- ve de güzel bir allık fırçası önerebillir misin? özellikle nars allık uygulamaları için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nars öneremem çünkü Nars'ın tüm allıkları parlak ve pigmentasyon açısından bol olduğu için her zaman dikkatli kullanmalısınız. Mac için de aynısı geçerli olsa da daha sakin ve doğal renkleri var; kötü uygulama ihtimalinizin daha düşük olduğu. Peaches, Melba, Mocha, Dame ve Springsheen'i önerebilirim. Fırça konusunda, şu marka için ayrı fırça bunun için ayrı fırça gibi bir durum yok o yüzden Nars'a özel gibi bir ibare söz konusu değil. Keskin ve net bir görüntü istiyorsanız Mac 168-kontur için de idealdir. Daha sade ve belli belirsiz bir görüntü için mac 109.

      Sil