25 Aralık 2014 Perşembe

SIGMA Amerika Alışverişim, Gümrük, E15 Flat Definer (Copper) İncelemesi


Günaydın!
Instagram'dan beni takip edenler biliyordur, dün Amerika'dan beklediğim Sigma kargom geldi. (Yeey!)
Black Friday yazımda söylemiştim, eğer fırça sorunsuz elime ulaşırsa hemen ertesi günü incelemesini ve prosesi yazacağım diye. Buyurun!



Öncelikle, gelen kutunun muhteşemliğine bakar mısınız? Pespembe, kartonunda kabartma SIGMA BEAUTY yazıları, içinden çıkan Beauty Delivery mektubu... Ah, muhteşem muhteşem muhteşem!



İçerisinden ürün kataloğu çıkıyor zarfın, baya da geniş bir şey. İyi yatırım yapmışlar paketlemeye gerçekten.

Gelelim sürece: Black Friday'de gece yarısı verdiğim kargonun dün geldiğini hesaba katarsak, 25 gün ortalama bir süresi var gelmesinin diyebilirim. Ancak, Noel sezonu olduğu için tüm dünyadan Avrupa ve Amerika kıtasına muhteşem bir kargo trafiği olduğu için bu kadar uzun sürdüğünü de söylemek gerekiyor. Normali 15-20 gün arasıdır.

Kargonun gümrüğe takılması ihtimaline karşı sadece tek bir fırça parasını riske atmıştım hatırlayacağınız üzere. Sorunsuz gelirse daha fazla miktarlarda ürün alabilirim diye düşünüyordum. Nitekim öyle de oldu. Bana verilen USPS kargo takip numarası Amerika'dan kargo çıkana kadar her gün güncellendi. 3 Aralık'ta en son Chicago'da girişi yapıldı ve orada güncellemeler kesildi.
Bu noktada, ürünün Amerika'dan çıktığını anlıyoruz. O yüzden paniğe kapılmadan, neden günlerdir güncelleme yok demeden bekliyoruz.
PTT kargoyla geliyor direkt olarak, sizin seçiminize bağlı değil, gümrük yönetmeliği ve anlaşmalarıyla ilgili. O yüzden, PTT kargonun takip sayfasında yurtdışı gönderi takibine USPS'in verdiği numarayı aynen yazıyorsunuz, çünkü kodu değişmiyor. Yani Amerika'dan çıkana kadar USPS'ten, çıktıktan sonra da PTT'den aynı numarayla takip işlemini gerçekleştiriyorsunuz.
PTT'nin veritabanına ülkeye gelene kadar bilgi gelmeyecektir, bu yüzden 10 günden itibaren ara ara o sayfayı yoklamanızı tavsiye ederim.
Ülkeye girince zaten direkt olarak bilgi güncellemeleri arattığınız sayfada çıkacaktır.

Tabi ki bu gümrükte takılma sorununu kozmetik alışverişi yasağı yüzünden yaşıyoruz ama normal şartlarda da 75 dolar üzeri her kargonun gümrükte takılma ihtimali var. O yüzden, kargo geçiyor diye çok yüklenmemenizi tavsiye ederim, bu sefer de fiyat sınırından takılabilir.






Evet, artık ürüne geçebiliriz. E15 Flat Definer'ın Copper olarak geçen(Rosegold daha mantıklı olurdu) pembe altın rengini aldım çünkü Sigma bu Copper ve Gold seçeneklerini çıkardığından beri aklım deli gibi onlarda. Direkt olarak sarı altındansa bunu almayı daha çok istedim ama altınlarda hala gözüm var. Copper'lar klasik seriden 1-2 dolar daha fazla, altınlar da 2-5 arası fark edebiliyor.

Flat definer normal şartlarda 15 dolar ama ben 16'ya almış oldum kısacası. Gördüğünüz gibi metal kısmı ve yazısı(yazısı daha da hayran olduğum kısım oldu hatta) pembe altın renginde. İnanılmaz bir çekiciliği var, çok saçma geliyor düşününce ama tam bir arzu nesnesi olmuş bence.

Flat definer fırçalarla keskin belirginleştirmeler yapıyoruz, kaş altını özellikle. Göz pınarında çok keskin bir çizgi/smokey olmayan bir görüntü isterseniz bunun için de ideal. Hiç flat definer'ım yoktu, bu ilk oldu. Tek sözüm: Harika. Anında keskinleştiriyor nereye uyguluyorsanız. Bu zamana kadar almadığıma pişmanım.

Sonraki hedeflerimin hepsini, ek ücreti ne olursa olsun, Copper ve Gold seriden alacağım. Kargonun geçtiğinden eminim artık, en azından benim için, o yüzden daha yılbaşından sonra siparişimi vereceğim. Sigma Copper ve Gold serileri, yeni takıntım.

xx

6 yorum:

  1. Fırçalarda yasak yok ki zaten :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilip bilmeden sirf konusmak icin konusunca boyle oluyo tabi. Fircalari gec dis macunu dis fircasi bile kozmetik ve kisisel hijyen kategorisinde oldugu icin takilabiliyor. Sirf kendi capinda kapak yapmak icin zorlamissin sartlari ama yok guzelim FIRCALAR DA TAKILIYOR RAHAT OL

      Sil
  2. Merhaba, güle güle kullanın :) benim de almayı düşündüğüm bir fırça bu. Sigma fırçalar herhangi bir mağazada satılıyor mu yoksa sadece internet satışı mı var?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum, sadece internet üzerinden alınabiliyor:)

      Sil
  3. Canım seni biraz kıskandırıcam ama ben de göz serilerinin goldları var :)) Yeni aldım black friday den yaklaşık üç yüz dolarlık bir alışveriş yaptım ama bunu üç ayrı paket şeklinde göndermelerini rica ettim ve sağolsunlar öyle yapmışlar fırçalarımın olduğu kutular geldi (ayrı günlerde) ama dryn shape ve fırça saklama kabının oldugu kargom hala gelmedi merakla bekliyorum onlar gelir gelmez yeni siparişlerimi geçicem hemen yüz doları geçmemeye özen gösteriyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıskanmadım desem yalan olacak gerçekten:) Ben de artık cesaretlendim, daha büyük alışverişler yapmayı planlıyorum:)

      Sil