30 Ağustos 2013 Cuma

No.2: Naked Lunch//MAC Farları İnceleme Serisi


Merhabalar;
Dün başladığım seriden gitmeye devam ediyorum. Bugünkü konuğumuz Naked Lunch, ne kadar iç açıcı bir inceleme olacak bilemiyorum açıkçası. Çünkü bu farı hiç sevmiyorum ve alduğıma pişman olduğum Mac farlar arasında ilk sırada.


Bu far "ünlü Mac farları" listesinde de üst sıralara oynuyor işin garip tarafı. Bildiğiniz üzere çok bilinen, sevilen, hype'ı bol olan bazı farlar var Mac'te ve bu da onlardan biri. İnanması güç gerçekten, çünkü bu farın rezil bir pigmentasyonu var. Rengi uçuk şeftaliyle uçuk pembe arası ışıltılı bir tonda, yani göz makyajını açık renk sevenler için ideal bir tanımlama gibi duruyor ama alakası bile yok. Bu elimdeki swatch 6-7 defa fara "haşince" sürülmüş bir parmağın swatch'u, ona rağmen varla yok arasında.

Uzatmadan genel bir değerlendirme yapalım;

Artılar:
-İsmi oldukça çekici ve yaratıcı.
-Mac farların ünlü olanlarını sırf adı için alanlar varsa o kişileri  "ismen" tatmin edecektir.

Eksiler
-Pigmentasyon sıfırın bir tık üstü. Re-za-let.
-Sürdüğünüz yerde kalan şey sadece parıltı/ışıltı oluyor, renk namına bir şey yok.
-Yapısı sert, kolay dağılmıyor.
-Bulunmayacak bir renk değil, tonlarca muadili mevcut.

Puan: 2/10

İnceleme yazısı yazarken ürüne sinirlenebilir mi insan yahu? Sinirleniyormuş. Grrrrr Naked Lunnncch!

xx

5 yorum:

  1. Yalnız sen bu farı kafanda yanlış değerlendirmişsin. Bu far çok çok çok doğal makyajda yüze küçük hareketler katmak için kullanılıyor. Mac'in zaten çok yoğun pigmentasyon serisi var ama bu farın amacı hafif renk vermek, çok koyu makyajın yapılmayacağı yada koyu makyajın yakışmadığı kişi ve zamanlarda kullanılır. hani her far çok verecek diye bir kural yok. Sen belli olmuyor diyorsun ama çok ta güzel belli oluyor. Herkes far sürmesini bilmiyor ki bu farda far sürmesini bilmeyenlerde uygun. Mesela işe giderken kullanılabilcek muazzam bir far bence.. Amacı "makeup with No makeup" :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hmmm hepsine cevap vereyim o zaman ben:
      Doğal makyajın ne olduğunu pek tabi ki hepimiz biliyoruz, ve zaten bu farla "koyu" dedğin makyajı yapmak pek mümkün değil takdir edersin ki-rengi beyazdan hallice. Koyu makyajın yakışmadığı kişi(o nasıl oluyor meçhul, yakıştıramayan olabilir ancak)ve zamanlar için bu tarz bir fara zaten ihtiyacımız var, ama bu demek değil ki ben bu fara elimi sürdüğümde sadece ışıltı alacağım. Yoğun pigmentayonla "koyu rengi" birbirine karıştırıyorsun. Her far çok renk verecek diye bir kural da var bu arada, ha koyu renk vermez o ayrı. Açık şeftali renk verir anlarım, doğal makyaj. Ama Mac'ten aldığın her far renk vermek zorunda. Benim belli olmuyor dediğim senin de güzel duruyor dediğin şeyi söyledim ben zaten: ışıltı. Başka bir şey belli olmuyor-zira yok. Far sürmesini bilmeyenler yine aynı tonda daha kalitesinin hakkını veren bir ürün alsın, kimse siyah kullan demiyor onlara. Dedim ya sen koyu renkle, renk vermeyen açık rengi birbirine karıştırmışsın bu yorumda.
      Ha bi de, o tırnak içinde söylediğin konseptin adı "no make-up make-up", olur da bilmek istersin diye:)
      Sevgiler

      Sil
  2. Aslinda cok guzel ve dogal bir ton ama dedigin gibi pigmentasyonu cok az bazla kullanilsa belki rengi daha belirgin olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Islak kullanınca işe yarıyormuş, deneyeceğim ben de öyle:)

      Sil
  3. Acaba bunun gibi bir rengi olup ama yapısı daha yumuşak olan bir far var mıdır?

    YanıtlaSil