20 Ağustos 2013 Salı

Blair Waldorf Gossip Girl Makyajı


Kimler burdaymış? Upper East Side'ın "Queen B."si, Serena kadar istikrarsız ve sadakatsiz olmayan, daha classy ve daha komplocu/kurnaz gözdesi Blair Waldorf, yani Leighton Meester bu yazının celebrity konuğu.




Gossip Girl oldukça uzun ve seriler dolusu bir dizi olduğu için, ve Blair da partiden partiye, davetten davete koşan bir karakter olduğu için, bu tarz ortamlardaki makyajları her seferinde farklı olabiliyor. Ama dizi çerçevesindeki günlük makyajı her zaman aynı.






Bu bahsettiğim günlük makyajda en belirgin şey, çok doğal bir görüntüde olması ve istisnasız her seferinde toprak tonları kullanılması. Gördüğünüz gibi keskin bir eyeliner ya da simsiyah bir göz makyajı uygulaması göremiyoruz. Ruj konusunda da oldukça silik çalışılmış ve doğallıktan uzaklaşacak her üründen kaçınılmış.

Bu makyajı günlük makyaj olarak uygulamak isterseniz diye, adım adım gidelim bu sefer.

1- Bazla göz kapağınızı hazırlayın. Bu makyajda baz için ten renginde olan Mac Painterly Paint yerine kahverengi bir baz önereceğim ki rengi inanılmaz hoş, tek başına bile kullanabilirsiniz ama daha çok renk vermek için üstüne eklemeler yapacağız. Öncelikle Mac 217 fırçanızla Mac Constructivist Paint Pot'u göz kapağınıza sürün ve güzelce karıştırın. Bu Paint Pot'u kullanıp elimdeki farlarla karıştırarak tam 40 farklı renk yakalayabildim, görmek isterseniz postu burada. Yaptığım en iyi yatırımlardan biridir kısacası bu.


2- Toprak tonlu ve doğal duracak, aynı zamanda sizi ölü gibi göstermeyecek bir far seçin. Kırmızı alt tonlu olmasın, hasta gibi görünebilirsiniz. Önerim, Urban Decay Naked Basics'ten Naked2 isimli far. Bu farı, Mac 224 fırçanızla(elinizdeki muadili de iş görür tabi ki) göz kapağınızın tümüne hafifçe yayın ve karıştırın. Tabanınız koyu olduğu için, daha sütlü kahve tonunda bir renk kullanarak mid-tone bir toprak rengi yakalamış olacaksınız böylece. 


3- Crease bölgesini koyultun. Aynı paletten Faint, bu iş için ideal olacaktır. Elinizde UD Naked Basics palet yoksa, kullanabileceğiniz diğer farlar için şu postuma bakabilirsiniz.
4- Açılı bir fırçayla, örneğin Mac 263, siyah farınıza hafifçe dokunun ve kirpik dibinize uygulama yapın. Çizgi çekmeyin, kirpik diplerine bastırıp çekin. Aynı işlemi, çok daha hafif bir şekilde alt kirpiklerinize de yapın. Siyah far konusunda ucuza kaçmayın, kalitesiz siyah far sizi rezil etmesi en olası ürünlerden biridir. Üstteki paletten Crave'i ya da Mac'ten Carbon'ı rahatça önerebilirim.

5- Kaşlarınızı kaş renginize uyan renkle doldurun. Ben yukarıdaki paletteki ikinci rengi kullanıyorum, Mac Omega.

6- Kirpiklerinizi kıvırın ve ayıran bir rimel tercih edin. Dolgunlaştırmasından ziyade bu görüntüde ayırması çok daha önemli. Önerim Benefit They're Real olacak.


7- Kaş altınızı mat bir ten rengi farla doldurun. Parlak bir farla kaş altınızı aydınlatmayın, bu çoğu makyajda istenmeyen bir görüntüdür, bunun için de aynısı geçerli. Önerim Art Deco 554 numara.


8- Ten makyajınızı yapın. Fondöteni ve kapatıcıyı önce sürmemenizin nedeni, siyah farı sürerken dökülme ihtimali. O yüzden göz makyajından sonra yapmanız sizin yararınıza olacaktır. Benim tenimde kullandığım ürünler Nars Sheer Glow/Renk: Mont Blanc, Nars Radiant Creamy Concealer ve Mac Studio Finish Concealer. Önerilerim de bunlar olacak doğal olarak, çünkü Blair Waldorf'un yüzü her zaman pürüzsüz ve doğal ışıltısındadır. O ışıltıyı da Nars Sheer Glow çok başarılı bir şekilde veriyor zaten.



9- Pudrayla sabitleyin. Hem kapatıcılığı olan hem de sabitlemesi oldukça başarılı bir pudra için önerim Mac Studio Fix.


10- Kontur işlemine zaman ayırın. Blair Waldorf makyajında çok etkin bir biçimde kontur ve highlighter uygulaması olduğunu görmemek mümkün değil. Çenede ve alında çok olmasa da yanaklarda ve burunda çok net bir şekilde konturu görebiliyoruz. Kontur için önerim, tahmin edebileceğiniz üzere, NYX Taupe.


11- Şeftali tonlu doğal bir allık rengi seçin. Çok turuncu olmamasına dikkat edin. Önerim NYX Angel, ama uygularken çok keskin olmamaya özen gösterin yoksa konturu kapatabilirsiniz.


12- Allığın üstte kalan kısmına şerit halinde highlighter sürün. Burnun üst kısmına ve dudak üstüne de hafifçe değdirmeyi unutmayın. Altın rengi bir highlighter görmüyoruz, zaten doğal bir makyaj, bu sebeple highlighter seçimim favorim olan Mac Lightscapade olacak.


13- Dudak için kahve tonlu bir doğal ruj renginden yana tercih yapın. Ben bu rengi hiç kullanam, o yüzden elimde yok, ama çok net bir önerim var ki o da Mac Velvet Teddy.

Kaynak: Temptalia

Tüm bu işlemlerden sonra, saçlarınızı kalın bir maşayla maşalayıp spreylemeden doğal haline bırakır ve hatta bir Blair klasiği olan saç bandı takarsanız, oldukça benzeyeceksiniz diye tahmin ediyorum-eğer niyetiniz buysa. Değilse de, oldukça başarılı bir günlük makyaj alternatifi zaten. 

O zaman, Gossip Girl'den bir quote'la bitirelim;
" Ask any Upper East Side girl to show you her most prized possession and we bet the box is VivierNot Cartier."

Ve tabi ki, Chuck&Blair anısına...



xx

3 yorum:

  1. Bayılıyorum makyajına! :)

    YanıtlaSil
  2. Beklediğim yazılardan bir diğeri! Müthişsin :)

    Toprak tonlarına bayılıyorum farda seçimlerim hep bu tonlarda o yüzden :)

    YanıtlaSil