15 Temmuz 2013 Pazartesi

Yazın Özellikle Kullanmadığım Ürünler ve Sebepleri


Merhabalar;

Dünkü postta söz verdiğim gibi, bugün de yaz aylarında kullanmadığım ürünlerden bahsedeceğim. Çok fazla olmamakla beraber, değiştirilmeleri ve yerine yaza uygun ürünlerin koyulması önemliydi benim için.

Öncelikle temel değişikliğim olan fondötenle başlayalım.



Biliyorsunuz ki, sayısız fondöten denemiş ve kullanmış biri olarak, son 2.5 yılımın kraliçesi Nars Sheer Glow ve hayranlığımı sıkça dile getiriyorum. Kapatıcılığı, duruşu, yüzün kendisindenmiş gibi görünmesi, toplanmaması ve yapısal olarak çok homojen olması gibi harika özellikleri var ve parasını sonuna kadar hak ediyor. Ayrı bir inceleme yazım var zaten, linkleri yazının sonuna koyacağım. Yalnız, bu fondötenin yaz için biraz ağır olduğunu yeni yeni farketmeye başlıyorum.
Geçen yaz, kullandığım bir ilaç yüzünden cildimde alerjiye bağlı sivilceler oluşmuştu ve tüm yaz bu fondöteni kullanmaya devam ettim kapatmak için, gayet de iyi gelmişti ve hiç ağır hissetmiyordum. Ama bu yaz, cildimde sıradışı bir sorun olmadığı için, ağır geldiğini hissettim. Kapatıcılığı harika da olsa, çok nemli yerlerde yaşıyorsanız cildinize nefes aldırmadığını ve saçma bir şekilde terlettiğini deneyimleyebiliriniz. Akması, parlaması olmuyor tabi ki ama bir ağırlık hissediyorsunuz yüzünüzde. O yüzden, sonbahar-kış-ilkbahar fondöteni olarak benim kalbimdeki yerini sürdürecek ama yaz için kullanacağım bir ürün olmayacak.


Yazın kullanmadığım bir diğer ürün de fondöten fırçası. Fırçasız fondöten uygulamaktan hiç haz etmiyorum, çünkü fırça harika bir görüntü ve dağılım sağlıyor. Ama bunu yaparken, bolca da kapatıcılık sağlıyor ve fondöten kullandırtıyor. Yani, kışın beni rahatsız etmeyen fondöten miktarı, yazın rahatsız ediyor. Fırçayla ancak bir bölgeyi kapatabileceğim fondöteni elimle uyguladığımda tüm yüzüme yayabiliyorum ve bu hafif tabaka benim yaz idealim. Tabi ki gece makyajlarımda, yaz da olsa, fırçalarımdan vazgeçmiyorum.


Kullanmamaya gayret ettiğim diğer ürünse siyah eyeliner. Eyeliner, likit olmadıkça zaten akmaya meyilli bir ürünken, hem siyah hem yaz hem göz altı çizgisi uygulaması devreye girince, duruşunu kaybedip saçma bir hal alan bir görüntüye dönüştürüyor makyajı. O yüzden, çok sevdiğim Lancome siyah eyeliner'ımı bile sonbahara kadar rafa kaldırmış bulunuyorum.



Ve vazgeçtiğim için en çok acı çektiğim şey olan koyu renk dudak ürünleri. Kırmızı ve bordoya veda etmek benim için çok zor, pembe ruj insanı olsam da, ve hatta neredeyse tüm rujlarım pembe olsa da, istediğim her an kırmızı ruja dönebildiğim bir iklim varken yazın kısıtlanmış hissediyorum. Kırmızı/bordo ya da koyu renk rujların, kalitesinden bağımsız olarak, çok daha çabuk akma ve bozulma eğilimleri var ve bu durum yazın en üst seviyeye çıkıyor. Çevresini kapatıcıyla geçip pudrayla sabitleseniz bile sorun yaşayabiliyorsunuz. Hiç olmasa bile, diken üstünde bir kullanımı var her an akabileceği için. Mac Cherry Lip liner ve Mac Media ilk sırada vazgeçtiklerimden, maalesef.


Dünkü postta yazın kullandıklarım arasında göstermiştim Mac Studio Fix pudrayı, ama açıklamamda da belirtmiştim ki; sadece göz altı kapatıcımı sabitlemek için kullanıyorum. Normal pudra rutinimi kesinlikle yazın yapmıyorum çünkü olabilecek en kötü görüntü nemle karışmış bir pudradır.


En önemli noktalardan biri de cilt bakımı ve makyaj öncesi uyguladıklarımda yaptığım değişiklik. Serumum (Guerlain Abeille Royale Kraliçe Arı Sütü Serumu) gece ve gündüz kullanımı için ortak olsa da, yani makyaj altı uygulaması için de önerilse de, ben kesinlikle yazın makyajımdan önce serum kullanmıyorum. Serumu, gece skincare'ime saklıyorum. Serumlar, yapıları sebebiyle çoğu cilt ürününü(fondöten, kapatıcı, pudra) kırmaya meyillidir ama soğuk havalarda bu kırma olayına çok da rastlanmaz. Yazınsa, serumlar nemle birleşince kırıcı etkisini gösterir ve yüzdeki duruşu bozar.



Bunun yerine, yazın yaptığım makyaj öncesi rutinimde üstteki ürünleri kullanıyorum. Önce, YSL Forever Youth Liberator SPF 15 nemlendiricimi sürüyorum, tamamen emmesini bekliyorum, sonrasında La Roche-Posay 50+ Anthelios XL güneş kremimi sürüp makyaj uygulamasına başlıyorum. Eğer SPF 15'in cildinizin yanmaması için yeterli olduğunu düşünüyorsanız sadece SPF'li bir nemlendiriciyle yetinebilirsiniz ama benim için 15 tatmin edici bir SPF miktarı değil, bu yüzden güneş kremi uygulamasını hiç atlamıyorum.

Bahsettiğim ürünlerin incelemelerine ulaşmak isterseniz;
Nars Sheer Glow Fondöten
Mac Cherry Lip liner
Mac 187 Fondöten Fırçası
Mac 190 Fondöten Fırçası
La Roche-Posay Anthelios XL 50+

xx

6 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. hangi yazısı öyle değil ki, seviyoruz merkez! :)

      Sil
    2. Çok tatlısınız ya ay mutluyum resmennn şuannn:) Sağolunnnn<3

      Sil
  2. Kuzum özlemişim :) Yine süper bir yazı tam bir Beautygore yazısı:) Ayrıca ben de Sheer Glow'u yazın kullanamayanlardanım, resmen cildim atıyor, buna rağmen bordo ve kırmızı rujdan vazgeçemiyorum, bu da ayrı bir hastalık işte.. öpüyorum seni:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyyy yavruum <3 nerelerdesin ya nasıl özlemişim senin yorumunu görmeyiii <3 senin olayın kırmızı ve bordo biliyorum bebeğim yaz vız gelir <3

      Sil
    2. geldim geldim sınavı bitirdim artık yorumlarımla burdayım, ohh öptüm! <3

      Sil