4 Mayıs 2013 Cumartesi

YSL Forever Youth Liberator: 1 Sene Sonra Ürünler Hakkında Düşündüklerim


Merhabalar,

Geçen sene bu ay içinde YSL'in Forever Youth Liberator serisinden göz kremi ve nemlendirici almıştım, alışveriş yazısı şurada.. Bittikten sonra da Clinique ile devam ettim. 1 sene sonra, kullanımı ve sonuçlarıyla ilgili bilgilendirme amacıyla da bu yazıyı yazıyorum. (Nasıl bir resmiyetse?)

Göz Kremi



Bunlar ilk posttan ürünlerin dolu halleri tabii.

Kremin yapısı yoğun, yani öyle jelimsi bir havada sür emilsin şeklinde değil. Gece bakımı yoğunluğunda. Kokusu oldukça net, yani kokusunu sevmezseniz almayın çünkü burnunuza gelecektir bir süre.

Özetleyeyim yapısal özelliklerinden sonra; bu hayatımda kullandığım en iyi göz kremi. Nemlendirmesi muhteşem. Bunun dışında, gözle görülür bir göz altı şişliği indirme özelliği var ki benim muzdarip olduğum asıl kısım buydu almadan önce. Göz altı morluğundan ziyade puffiness dediğimiz şişlik olabiliyor zaman zaman gözlerimin altında, ve bu krem gerçek anlamda o açıdan işe yaradı. Ayrıca, göz altı morluğundan şikayetçi olan iki kişiden duyduğuma göre rengi açmada oldukça başarılıymış, bu kısım rivayet tabi, bende olmadığı için bilemiyorum.

Peki neden yoğun bir göz kremi? Şahsen, ilk olarak, hafif yapıdaki kremlerin göz çevresini nemlendirme gücünde olduğunu düşünmüyorum. Bu bölge, özel olarak ekstra nem isteyen bir bölge ve hafif nemlendiriciler bu işi görmüyor. İkinci olarak, hafif nemlendiriciler nemlendirmiş olsa bile, kırışıklık oluşumu engelleme safhasında bir nitelikleri yok. Ama bunun var ve 50 yaş kremi de değil. Bildiğiniz gibi, 20 yaştan sonra hafiften kırışık önleme moduna almak gerekiyor bünyeyi çünkü her gün makyaj yapan, yapmasak bile iğrenç bir atmosferde ve zarar ziyan bir güneş ışığı altında yaşayan insanlar olarak kırışıklık 20 yaş için hiç de uzak değil. Şahsen, mimik kırışıklıklarımı çok hafif de olsa görebiliyorum.

Fiyatına değer mi? Evet. Kısa ve öz.

Nemlendirici



Bu nemlendirici de göz kremi için söylediğim övgülerin hepsini aynen hak ediyor. Bir kere içinde SPF 15 olması büyük bir avantaj. Her ne kadar ayrı bir güneş kremi kullanıyor olsam da, nemlendiricinin içinde bulunması çok ayrı bir durum. Yapısı göz kremi gibi, yoğun. Yüzünüz çok çok yağlıysa tavsiye etmeyebilirim. Ama bu ürün zaten benim gözümde gece bakımının bir parçası olduğu için, makyaj altından ziyade, o yoğunluğunu seviyorum. Ama makyaj altı bazı olur mu derseniz, arada bir 15 dk civarı beklemeniz gerektiğini söyleyebilirim.
Nemlendirmesi tabi ki muhteşem, o yoğunluğun tamamını cildinizin emdiğini hissediyorsunuz. Dediğim gibi bir süre cildin emmesi için bırakmak gerek, 10-15 dakika civarı.
Bu da aynı şekilde, fiyatına değiyor.

Elimdekiler bitince ışık hızıyla bu sete geri döneceğim işin özeti, ayrıca bunları alırken alamadığım serumu da alacağım, yine aynı setten. İkinciye almayı düşündüğüm bir skincare ürünü daha önce olmamıştı, çünkü hep daha iyisini bulabileceğime inanıyorum. Skincare biraz şans işi, birinde çok iyi etki yapan bir ürün diğerinde berbat bir sonuç yaratabiliyor. Her ne kadar cildinizi tam olarak tanısanız da, ürün iddia edileni karşılayamayabiliyor. Ve işin kötü tarafı, önünüze gelen tüm ürünleri deneme gibi bir şansınız da pek olmuyor çünkü fiyat açısından oldukça tuzlu bir kısmı kozmetiğin.

Ben şahsen bu seriyi oldukça sevdim ve gönül rahatlığıyla öneriyorum.

xx

5 yorum:

  1. merhaba..benim göz altlarım şiş ve bayağı kuru.bu ürün dışında gündüz, makyaj altına kullanmak için önerebilecegin bir krem var mı yogun nemlendirme sağlayacak ve çabuk emilecek?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası yoğun nemlendirme sağlayan ürünlerin çok çabuk emilme durumu olmuyor. Makyaj altına Clinique'in nemlendiricisini öneririm blogta baya bir bahsetmiştim ama çok hafif bir nemlendirmesi var. Yoğun olarak bu posttaki ürünler gayet iyi :)

      Sil
  2. ilk ürünü almak istiyorum ama emin olamıyorum. gözümün altında çizgiler oluştu. ve ciddi anlamda rahatsız oluyorum artık. anladığım kadarıyla siz çok uzun süredir kullanıyorsunuz. hala aynı şeyleri düşünüyor musunuz. kırışıklıklara etkisi hakkında ekleyecekleriniz yada önereceğiniz başka ürün var mı?

    YanıtlaSil
  3. merhaba öncelikle emeğinizi sağlık, bloğunuzu ilk defa okuyorum ve çok hoşuma gitti paylaşımlarınız :)
    ilk ürünü almak istiyorum, gözlerimin altında hafif kırışıklıklar var bahsettiğinize göre oldukça etkili bi kreme benziyor ama uzun zamandır kullanan biri olarak bu süre içinde bu ürün ve kırışıklıklar için ekleyecekleriniz yada önereceğiniz başka bi ürün var mı? ve 2. kremle (serum galiba) birlikte mi kullanmak gerekiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle teşekkür ediyorum güzel sözleriniz için,
      Ürünü seviyorum açıkçası, ince kırışıklıkları giderdiğini düşünüyorum ama skincare kişiden kişiye çok büyük farklılıklar gösteriyor biliyorsunuz ki, o yüzden risk alıp denemelisiniz diyebilirim ancak. Ayrıca hayır birlikte kullanmanız zorunlu değil, bende serumu yoktu:)

      Sil