30 Mayıs 2013 Perşembe

Neslihan Demir Darnel Makyajı


Merhabalar;
Neslihan Demir, voleybolculuk yıllarımda oldukça sıkı takipçisi olduğum, hala da oyununu çok beğendiğim bir voleybolcu. Ama tüm bunların dışında, son zamanlardaki makyajı da ayrıca ilgimi çekip beğenimi toplar oldu.


Genel hatlarıyla bakarsak, yapımı oldukça basit ve uğraşsız hafif bir smokey eye makyajı görüyoruz. Eyeliner da hiç bir makyajında es geçilmemiş-ki bazen smokey eye makyajlarında eyeliner yerine far liner kullanabiliyoruz, ama kendisi sıkı bir eyeliner kullanıcısı gibi duruyor.


Bu makyajı yapmak için, önce tüm göz kapağımızı Mac Painterly Paint Pot'la hazırlıyoruz. Daha sonra, siyah farımız olan Mac Carbon'a, Mac 224 karıştırma fırçamızı sadece dokundurup minimal miktarda bir ürün alıyoruz. Gözün burna yakın kısmına çok gelmeden, hafif fümemsi bir küllü siyah elde edene kadar karıştırıyoruz. Siyahı çok koyultmamak ilk hedefimiz burada.




Daha sonra, gözün burna yakın kısmına ve gözyaşı noktasına beyazımsı açık bir renk sürüyoruz. Bunu da Urban Decay Naked Basics'ten Venus'le yakalayabiliriz.


Farkettiyseniz, siyahı sürdüğümüz kısımlardan direkt olarak ten rengine keskin bir geçiş olmasın diye geçiş rengiyle karıştıırlmış. O renk için de orta tonlu bir kahverengi seçilmiş. Bence, 224 fırçasıyla o geçişi yumuşatmak için Mac'in Cork'unu kullanmamız yerinde olacaktır.

Sol üstten sağa, 9. sırada Cork

Şimdi eyeliner kısmına geçebiliriz. Kuyruksuz, ince bir eyeliner uygulaması görüyoruz. Eyeliner'daki değişmez tercihim tabi ki Lancome Artliner. Rimel de, görüldüğü üzere, oldukça cömert bir biçimde kullanılmış. Bu yüzden, yine güvenimin sonsuz olduğu Lancome Hypnose Drama'yı öneriyorum. Ayrıca kendisi bu makyajı genelde maçlarda kullandığı için, rimelin tere karşı dayanıklı olması gerek ve bu rimel o konuda oldukça başarılı.



Daha sonra, göz kapağında kullandığımız Carbon'ı, göz altına liner çizgisi çekme amaçlı tekrar kullanıyoruz. Bu sefer mümkün olduğunca koyu bir kullanıma gitmekte yarar var. Göz altı için UD Crave'i önermiyorum, daha siyah olmasına rağmen, çünkü neme göz altında çok da dayanıklılığı yok.

Gözler dışında dudaklar ve yanaklarda hiç bir şey olmadığını gözlemledim çoğu makyajında. Ayrıca fondöten kullanıp kullanmadığından da emin olamıyorum çünkü maç makyajına odaklanıyorum. Ama bana kalsa, bu makyaja ben hafif bir BB cream, hoş bir allık ve yine hafif bir dudak ürünü eklerdim.

Allık olarak bu makyaja ve onun cilt rengine en çok gideceğini düşündüğüm ürün Mac'in Blushbaby allığı.


Dudak ürünü olarak da tek ve en net tercihim Clinique Chubby Stick renklerinden pembemsi olanlardan biri olur, hangisi olduğundan ziyade yapısı çok daha önemli ve Chubby Stickler bu tarz bir makyaj ve spor ortamı için biçilmiş kaftan.


Kontur uygulaması bu tarz bir kullanım alanı(spor müsabakası) için fazla olabilir ama bu kadar güzel kemik hatlarına kesinlikle bir highlighter kullanılmalı, çok çok çok güzel duracaktır. Tercihim, yanakların üst kısmına ve burun üstüne Mac MSF Lightscapade kullanılmasından yana olacak.




Dediğim gibi, makyajda sadece göz kısmını net görebildiğimiz ve allıkla dudak ürünü kullanımı görmediğimiz için, sondaki eklemeleri de yapma ihtiyacı hissettim. Kendisinin kemik yapısı oldukça belirgin olduğu için allık çok yakışacaktır, bence istisnasız her makyajında kullanmalı. Tabi bu haliyle var olan güzelliği de su götürmez bir gerçek.

xx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder