6 Aralık 2013 Cuma

No.6: Media//MAC Rujları İnceleme Serisi-No.6: Media//Series of MAC Lipstick Reviews


Merhabalar;
Sonunda ruj serisinin en çok istenen ve beklenen rujunun incelemesini yapıyorum; Media

Hey guys;
Finally, I'm making the review of the most-requested product of the series of Mac lipstick reviews; Media



Media, tüpte daha korkunç dursa da, koyu bir bordo. Gerçek bir şarap rengi diyebilirim. O kadar muhteşem bir rengi var ki, hiç bir renk tanımı yeterli kalacak gibi gelmiyor bana.

Media is a dark burgundy color, true wine bordeaux. The color's soooo amazing that I don't think any color description would do the justice.


Mat yapıda olmadığı için, çoğu koyu renkli ruj gibi, dudakları kurutma olayı hiç olmuyor. Duruşu o kadar asil ki ne zaman sürsem mutlaka rengi/markayı soran biri çıkıyor. Bu ruj bana kalırsa kesinlikle günlük makyajda kullanılmalı, gece makyajı için saklanacak/bekletilecek bir ruj değil, yani gerek yok buna. Kalın eyelinerlı göz makyajıyla ya da hafif kahvemsi bir far makyajıyla harika bir şekilde kombinleyip Media'yı kullanabilirsiniz.

Because of the fact that it's not matte, it doesn't dry out the lips. It's so royal-looking that I'm always asked about the brand and the color. It should be used in a usual day-time make-up, there's no need to hide and wait for the night-time event. It can be amazingly combined with an bold eyeliner or brownish eyeshadow look on the eyes.

Sürerken kesinlikle fırça kullanmalısınız. Tüpten sürmeniz demek, facia demek. Uğraşmanız gerek. İlla ki uygun bir dudak kalemi gerekli demiyorum çünkü bende de yok öyle bir kalem, fırça yeterli oluyor. Ama sürümden sonra çevresinden kapatıcıyla geçip pudrayla sabitlemek şart.

You should definitely use lip brush to apply. It means disaster to apply straight from the tube. You should put an effort. I don't say that you should have a matching lip liner and use it, I don't have that either. But you should frame it with concealer afterwards and fix it with a powder.

Bu kısımda oldukça subjektif olacağım çünkü herhangi bir eksisi yok. Benim için bu ruju sürebilen ve kombinleyebilen insan, makyajdan anlayan insandır. Zevk meselesinden ziyade tarz meselesi olduğu için aynı zamanda benim makyaj anlayışımda oldukça iyi bir yerde olan kişidir kısacası.

I'll be subjective in this part because it doesn't have any cons. For me, the people who wear this lipstick and can combine it properly are the ones who can really do the make-up in a way it should be. It's not the taste but the style issue.

Bu postu sonsuza kadar sürdürüp methiyeler düzebilirim ama burada kesmekte fayda var.

I can keep on and bestow favors on this lipstick but it's better to stop here.

Artılar:
-Rengi muhteşem.
-Kurutuculuğu yok ki bu renk bir rujdan aslında kurutuculuk bekleyebilirdik.
-Dudakta duruşu inanılmaz.
-Pigmentasyonu harika.

Pros:
-Amazing color and pigmentation and it doesn't dry out the lips.

Eksiler:
-Yok. Yani sürümü zor diye buraya yazmam saçma olur çünkü bu renk bir ruju sür çık yapmayı düşünmezdiniz herhalde?

Cons:
-Not even a single one. You wouldn't expect easy application from this kind of color so...

Hangi allıklarla kullanılır? Hepsiyle kullanılır, ama allığı çok hafif tutmak gerek bu ruju sürünce, rengi ne olursa olsun.

Which blushes it should be complemented with? Any. But you should be applying the tiniest amount of blush- no matter which color it is.

Tekrar alır mıyım? Sonsuza kadar.

Would I purchase it again? Forever.

Puan: 10/10

Rank: 10/10

Bu ruj tam bir efsane işin özeti. Mac'in yapıp yapabileceği en mükemmel rujlardan. Kesinlikle alın, almazsanız eksiksiniz dediğim ikinci ruj da budur.

It is a LEGEND in sum, one of the best lipsticks that Mac can ever make. One of the two lipsticks that I say "You should definitely purchase it or u'll feel incomplete."

xx

12 yorum:

  1. İlk mac rujum ve hala en kıymetlim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kıymetli ya kaybetsem o gün gider alırım yani o derece

      Sil
  2. bende de nars volga var, media kadar koyu değil sanki ama o da muhteşem bir renk, tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Volda açıkmış biraz daha. Ama çok iyi gözüküyor swatchlarına baktım:)

      Sil
  3. Gerçekten çok asil bir renk! Uyuz kocam Maybelline Burgundy rujuma bile çemkiriyor bunu sürsem ne der acaba :)

    YanıtlaSil
  4. Ahh ahhh bu ruj benim demirbasim o kadar ruj icinden birini sec deseler mediayi secerdim kalin bir eyeliner ve bu ruj o kadar asil ki:) kesinlikle ozel gunler icin bekletilecek bir ruj degil

    YanıtlaSil
  5. Size bir sorum olacak sizce küçük ve hafif ince dudaklar bu ruju kaldırabilir mi? Çok beğendiğim fakat bu sebepten dolayı almaktan çekindiğim bir renk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük ama aşırı ince değilse kaldırır, çok inceyse önermiyorum :(

      Sil
  6. bu ruj ne kadar soğuk alttonlu? sapsarı ve kumrala çalan beyaz bir ten bunu kaldırabilirmi? dudaklarım kalın ve şekillidir orda sorun yokta tenim baya sarı cool alttonlu kırmızılar bordolar acayip duruyor bunu internetten denemeden alıcamda bir sorayım dedim. divayı russian red i denedim ama çok kötü durmuşlardı :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soğuk alt tonlu. Sarı tenliler çok rahat kaldırır, ben de sarı alt tonluyum. Yakışmamasından değil kendine yakıştıramamandandır, göz alışkanlığı meselesi.

      Sil