27 Ağustos 2013 Salı

MAC 263 Fırça İncelemesi ve the Balm Eye Believe Fırça ile Karşılaştırılması


Günaydın!
Bildiğiniz üzere bir kaç ay önce fırça incelemesi serisi yapmıştım ve kendimdeki Mac fırçaların performansları hakkındaki izlenimlerimi yazmıştım. Postların linklerini, okumamış olanlar için, tekrar yazının sonuna koyacağım ama o seriye 263'ü dahil etmemiştim. Şimdi hem onun incelemesini yazacağım, hem de the Balm'un Eye Belive isimli (ah kelime oyunları, cezbetme konusunda işe yarıyorsun gerçekten, I-Eye-AYEEE Believe) fırçasıyla karşılaştırmasını yapacağım.



263, Mac line'ındaki açılı fırçaların ikisinden biri. Diğeri de 266, ama bu postun konusu 263 tabi ki. Açılı fırçaları bir çok iş için kullanabilirsiniz ama en genel kullanım gel liner kullanımıdır. Sonrasında da kaş doldurma işlevi gelir. Benim için bu fırça, kalın olmaması sayesinde ince çizgileri rahatlıkla çekebildiğim için (neredeyse) ideal bir gel liner fırçası. Lakin, kıllarının biraz daha sert olmasını ve birbirine yakın olmasını isterdim zira kuyruk işleminde yumuşaklığı sebebiyle bazen keskinliği bozabiliyor. Belirtmekte fayda var, eyeliner uygulaması konusunda oldukça usta olduğuma inanıyorum bu sebepten ötürü tekniğimde değil fırçanın yumuşaklığında ufak çaplı bir falso olduğunu söyleyebiliyorum rahatlıkla. Ama dediğim gibi, dikkatli ve net bir çizimle bu sorun aşılabiliyor, çok da atla deve değil yani.


Gelelim benim için pek işe yaramayan kısmına; kaş doldurma. Yine aynı yumuşaklık sebebiyle (ve tabi ki sentetik olması da çok büyük etken) çok fazla toz ürün almıyor ve bir kaş için (ki kaşlarım oldukça ince) Mac Omega'ya 4-5 kez dokundurmam gerekiyor. Benim için oldukça gereksiz ve külfetli bir iş, ve kaş doldurma işini çok daha iyi yapan bir fırça bildiğim için 263'ü bu amaçla kullanmıyorum. Gelelim kaş konusunda oldukça iddialı olan fırçaya...



the Balm'un meşhur indirimleri sağ olsun, yurtdışının 4'te 1 fiyatına bulabiliyoruz bu fırçaları belli dönemlerde. Yine o indirimlerin birinde bu fırçayı sadece normalden daha ucuz olduğu için alıp vazgeçilmezim haline getirişimin üzerinden kısa bir süre geçti ama iddiasını korumam için yeterli bir süre olduğuna inanıyorum. Bu fırça iki uçlu, 263'le kıyaslama kısmı açılı tarafı tabi.




263'ten çok daha kalın bir açılı fırça olması, ve hissedilir biçimde sert olması önce bir düşündürse de kullanım alanına göre aslında tam olması gerektiği gibi olduğu anlaşılıyor. Bu fırça, kesinlikle liner için değil kaş için dizayn edilmiş bana göre. Sert ve yoğun kılları sebebiyle oldukça fazla far alıyor ve kaşın her noktasına değebiliyor. Çok kısa sürede kaşlarınızı doldurmuş oluyorsunuz tüm makyaj prosesi içinde.


Diğer tarafı pencil brush gibi, ama daha sivri bir ucu var. Bu kısmını da gözyaşı noktasını aydınlatmak için ya da liner görüntüsünü farla yakaladığım zamanlarda kullanıyorum. Oldukça yumuşak, o yüzden gözün hassas bölgelerine uygulamada başarılı olduğunu düşünüyorum.

Özetle, bu iki fırçanın yapısı aynı olsa da kullanım alanları farklı. 263'ü gel liner fırçası olarak, Eye Belive'i de kaş doldurma fırçası olarak kullanıyorum. İkisinin de kendi alanlarında yaptıkları işten memnunum.

Diğer Mac fırça incelemeleri için:
Mac 190
Mac 116
Mac 224
Mac 217
Mac 187

xx

10 yorum:

  1. Ben de dün 263 ü inceledim :) cok guzel bir fırça gerçekten

    YanıtlaSil
  2. ben de the balmın fırçasındaki inci sivri tarafla eyeliner uygulamasını çok rahat yapıyorum. bence çok da kötü değil ve kullanışlı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki zorlayınca her şey yapılır, zorlasam tırnağımla da liner çekebilirim yani:) Ama ne gerek var, liner için ideal fırça denildiği zaman balm'unki kriterlere göre fazla kalın kalıyor.

      Sil
  3. Peki en iyi/başarılı liner fırçası???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdilik keşfettiklerim arasında bu, ama Real Techniques'inkinin çok iyi olduğunu duyuyorum.

      Sil
    2. Mac için o kadar vereceğime rt mi alsam acaba? Kaliteli ve kullanışlı bir el fırçam olsun istiyorum artık. Teşekkürler.

      Sil
  4. Ben yine senden bir şey isticem utanıyorum ama anlatımlarına bakarak uygulamak kolay geliyor
    Holland roden makyajını anlatır mısın? Özellikle pembe allık sürdüğünde ne sürdüğünü merak ediyorum. Bi mac pink swoon gibi duruyo ama emin değilim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir fotoğrafının linkini koyarsan güzel olur, bakalım neymiş allığı:)

      Sil
  5. fırçaların çanta boyları da sence normal boyları kadar iyi mi? set halinde 5li olanlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır kesinlikle değil, o setlerden mümkün mertebe kaçının.

      Sil