22 Ağustos 2013 Perşembe

360 Liraya Değdi Mi? Guerlain Abeille Royale Serum İncelemesi


Merhabalar;
Neden böyle bir başlık attığımı merak edenleriniz olabilir. Bu serumu aldığımdan beri "Gerçekten bu paraya değdi mi? Etkilerini gördünüz mü?" şeklinde mailler alıyorum. Asıl nokta para ve verimlilik oranı olduğu için, 2.5 aylık kullanımdan sonra bu çizgide giden bir inceleme yazısı yazmayı gerekli görüyorum.

Guerlain başlı başına oldukça pahalı (gerekliliği üründen ürüne değişir) ve belki de bu sebepten ekstra ilgi gören bir marka. Herhangi bir ürününün piyasa fiyatlarında olmasını kimse beklemiyor zaten, ama skincare ürünleri hele hele serumlar ve konsantre ürünler bu alışılmış dışı fiyat aralığını iyice genişletiyor.

Herkes biliyor ki skincare ürünleri insanın cildine yatırımdır ve 15 günde değil 15 yılda etkisini görürsünüz. Bu sebeple belli miktar paralar gözden çıkarılmalı, ama bir serum için 360 lira vermek benim için de oldukça sınırlarımı aşan bir durumdu. Risk aldım ve sonuç olarak yine pişman olmadım.


Şu alışveriş postunda anlattığım üzere, bu serum kraliçe arı sütü serumu olarak kırışıklıkları engelleme ve "giderme" iddiasıyla piyasaya sürülen bir ürün. Olası kırışıklık engelleme kısmına güvenim neredeyse tamdı ama kırışıklık gidereceğine dair pek de inancım yoktu açıkçası. Bana göre kırışıklıklar, oluşmadan önce önlenmesi gereken ve oluştuktan sonra pek de müdahale edilemeyen(cerrahi müdahale dışında) durumlar. Tabi ki kırışıklıkların yapıları arasında da fark var.
Benim bu serumu alırkenki ümidim olası mimik kırışıklıklarımı daha bu yaştan engellemekti. Alnımda ve kaşlarımın arasında belli belirsiz bir iki mimik çizgisi oluşmuştu, ama bunların giderilebileceğini düşünmüyordum. Sadece, daha da derinleşmesini engellemek istiyordum ve bu serumu seçmiştim.
Gördüğünüz gibi yarıya kadar kullandım bu süreç içinde ve düzenli kullanımıma on üzerinden sekiz verebiliriz. Bu önemli bir faktör çünkü düzensiz kullanınca hiç bir skincare ürünü hiç bir işe yaramıyor.
Tüm bu verilerle şunu söyleyebilirim ki, alnımdaki kırışıklıkta bir derinleşmeyi engellediği gibi kaşlarımın arasındaki çizgileri "tamamen" yok etti. Bu cümleyi yazmadan önce tekrar aynaya baktım ve evet tamamen yok etmiş, şüphe yok.
Bu gerçekten ürünün çok çok güçlü olduğunu gösteriyor, çünkü var olan kırışıklığı yok etmek tek serumluk iş değildir normal şartlarda. Sephora'da çalışan ve bana bu ürünü satan görevli de bana kırışıklığın yok olacağını söylemişti ve ben dediğim gibi buna değil de gelecektekileri engellemesine güvenerek almıştım. Beklentimin de ötesine geçti.
Ayrıca, serumun çok hafif bir yapıda olması ve kat kat bir his bırakmaması benim için yine beklenmeyen ve şaşırtıcı bir durum oldu çünkü bu tarz serumlar genelde ağır yapıda olur ve uyurken bile sizi rahatsız edebilir. Bu kesinlikle öyle değildi. Cildimde yağlanma ve parlama yapmadı, benim cildim kurudan karmaya giden skalada ama yağlı ciltlerde de yapmayacağına garanti veriyorum.

Tek cümleyle özetliyorum, evet bu serum 360 liraya değdi.

xx

28 yorum:

  1. Senin bu yazindan sonra kesinlikle alinacaklar listesine ekledim..

    YanıtlaSil
  2. o kadar para verebilir miyim diye düşünüyorum...

    YanıtlaSil
  3. O halde alinacaklar listesine ekleniyor

    YanıtlaSil
  4. Konuyla alakalı sayılmaz pek ama bende kaliteli ürünler almaya çalışıyorum özellikle cilt bakımında her şeyi yüzüme süremem. Ama bakıyorum ünlülere özellikle tabiki en iyilerini kullanıyorlardır ama berbat oluyo çoğunun yüzü yaşlanınca. Eee bizim yatırımlar nolcak işe yarıcak mı? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Aynen öyle. Estee Lauderın da 250 liralık çok övülen bir ürünü var mesela. Ykmde ürünün arkasını incelemem ile hayretler içersinde kalmam bir oldu. İçi bir sayfa dolusu kimyasal kaynıyor. Bu ürün çok güzel bir ürüne benziyor, evet ama, ya sonra? Her şey risk işte bu hayatta.. Ama yine de kırışıklığın insanlara yakıştığını düşünüyorum ben açıkçası..

      Sil
    2. Ünlülerle kendinizi kıyaslamak ne kadar doğru bir hareket bilemiyorum açıkçası, onların berbat olan yüzlerinin sebebi çoğunlukla geçirdikleri estetik ameliyatlar. Sürekli ekranda olan insanların hepsinin yüzünde küçük ya da büyük estetik var ve onlar zamanla sarkıyor. O yüzden bizim gibi gayet normal rutininde bakım yapan insanlarda öyle bir sarkma beklemek çok yanlış olur. Etken maddeler farklı kısacası.

      Sil
    3. @Melisa, kimyasal olmadığını iddia eden biri yok zaten, bitkisel olarak kırışıklıkları ne kadar giderebilirsin merak konusu. Kullanılan her şeyde tonlarca kimyasal var, aynı mantığı genişletirsem soluduğun havada da var. Yani bu çok da mantıklı bir argüman değil. Kırışıklığın insana yakışması da çok ayrı bir dava, yaşanmışlığın güzelliği çok başka bunu kimse inkar edemez. Ama belirli ölçüde önünü almak da işe yarıyor.

      Sil
    4. Orası da doğru umarım bakımlarımız ilerde işe yarar :)

      Sil
  5. Ben de estee lauder ın serumlarını kullanıyorum. İki serum birden 500 TL den fazla ediyor ama ben de sizin gibi düşünüyorum, cilde yapılan yatırıma acımıyorum. Her zaman söylerim, sıfır makyajla bile güzel olunabilir. Yeter ki cildimiz pürüzsüz olsun.. 821. takipçiniz benim.
    Bu arada çok hoş bir çekilişim var, muhakkak beklerim :)
    Sevgiler
    http://http://whiteglaze.blogspot.com/2013/08/beyaz-srn-buyuk-cekilisi.html

    YanıtlaSil
  6. canım sıkıldıkça içim daraldıkça bloguna giriyorum bunu biliyorsun zaten en büyük motivasyon kaynağım, hatta abartmıyorum kalvuzum makyaj bilgine defalarca iltifat ettim ama bugün yorumları okudum sen ne kadar ince bir insansın insanları kırmadan gücendirmeden nasıl yerinde seviyeli cevaplar veriyorsun hayranım hayran bitanesin !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya sen nasıl harika bi insansın bana bunu anlatsana mesela. Resmen güne iyi başladım şunu görünce, iyi ki açmışız şu blogları iyi ki denk gelmişiz birbirimize, iyi ki sürekli birbirimize mention atmışız twitterda. SEVİYORUM SENİ ÇOK!

      Sil
  7. ben bu parayı veremem malesef :) ama sana faydalı olduğuna sevindim. kozmetikle pek alakası yok ama gerçi doktorlar her ne kadar tedavisi hala bulunamadı desede ben bir umut ışığı bekliyorum suratımda ve saçımda egzama var ve malesef her üzüntü stres yaşadığımda görüntümü alt üst ediyorlar hiç duydun mu çözüm yolu :(

    YanıtlaSil
  8. Advance night rapair denediniz mi peki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemedim ama bunu almadan önce onu alma amacıyla gitmiştim, bu demek oluyor ki bir dhaki ürünüm o olacak, yazısını yazmış olurum:)

      Sil
  9. Merhaba,
    skincare konusunda biraz kafası karışık bir insanım,merak ettiğim çok fazla ürün var ve şu ana kadar denediğim göz kremlerinden çok da memnun kalmadım. Caudalie markasının herhangi bir ürününü denediniz mi,evetse görüşünüz merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç denemedim yorum yapamayacağım o yüzden

      Sil
  10. Sephora'dan bu serumun sampleını istediğimde küçük bir kutu içine tester şişeden koyup verdiler. Yaklaşık 1,5 hafta kullandım. O kadar kısa sürede bile inanılmaz güzel bir değişim oldu cildimde. Çene bölgemde eski sivilcelerin kırmızı izleri duruyordu, büyük çoğunluğu geçti. Hafif kılcal damar görünümü ve hassasiyetim iyileşti. Özellikle bu aylarda yaşadığım kuruluk (öyle ki zımpara gibi oluyordu cildim) tamamen geçti. Kırışıklar için birşey diyemeyeceğim çünkü pek kırışıklığım yok. Bir şişenin yaklaşık 6 ay gideceğini ve güzel sonuçları düşünülürse bu para verilebilir. Ben varımı yoğumu vermek istedim kendisine o ayrı:) Göz çevresi için kremini de kullanmak istiyorum. Bakalım nasıl olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim gibi deneyip memnun kalan birinin olması çok güzel, çünkü çevremde hiç paraya kıyıp bunu alan yoktu. Göz çevresi işine girmedim, memnun kalırsan haber ver:)

      Sil
  11. guerlain abeille royale kremini deneyen var mı aranızda..

    YanıtlaSil
  12. Bu ürünü bütün yüzünüze mi yoksa kırışıklık üzerine mi sürüyorsunuz acaba? Bir de günde bir kez mi kullanıyorsunuz, gece kullanımını mı tavsiye edersiniz?

    YanıtlaSil
  13. Evett tesadüf 3 sene sonra bu yaziyi okudum.guerlain markasina hasta olmus biri olarak hiç suphe bile etmeden siparisimi verdim. Insallah ayni sonuc olmasada iyi bir sonuc bende alirim 😘

    YanıtlaSil