14 Temmuz 2013 Pazar

Yazın Günlük Makyajımda Kullandıklarım


Merhabalar;
Yazın gelmesiyle birlikte doğal olarak makyaj rutinimde de bazı değişiklikler oldu. Yazın ve kışın neyi farklı yaptığımı merak eden insanların sayısı da çoğunluktaydı, o yüzden bu yazı amaca hitap edecektir diye düşünüyorum. Her ne kadar mümkün olduğunca hafif makyaj yapmaya çalışsam da, yaz ve sıcaklık çoğu makyaj ürünümden beni vazgeçiremiyor, o yüzden kış rutinimden çok da farklı olmuyor. Ben zaten makyaj konusunda ya hep ya hiç mottosunda olduğum için, yapıyorsam doğal olmaya çalışmadan tam halinde yapıyorum.

Yaptığım büyük değişikliklerden biri, aşık olduğum Nars Sheer Glow fondötenden YSL Touche Eclat fondötene geçişim oldu. Yapısı çok daha hafif olduğu için, ve kapatıcılığı da BB creamler kadar az ve yavan olmadığı için, yaz fondötenim YSL oldu.


Kapatıcım, yapısının hafifliği ve kapatıcılığının harikalığı sebebiyle Nars Radiant Creamy Concealer.


Bazım, hiç bir zaman değiştirmediğim Mac Painterly Paint Pot. Yazın eritici etkisinden etkilenmemesi, değiştirmeme sebebim.


Göz makyajımdaki tonları değiştirmedim, çünkü renkli far kullanmayı sevmiyorum. Toprak tonları benim için sonbahar ve kış renkleri olmaktan ziyade, imza makyajımın bir parçası. Arada koyu morlar, koyu yeşiller kullansam da en sık kullandığım farlar pek değişmiyor.



Soldan sağa: Club, Woodwinked, Antiqued, Naked Lunch, Omega, Carbon *Hepsi refill form, palet için/MAC*

Likit eyelinerlar, kalitesi ne olursa olsun, sıcak ve nemli iklimlerde çok da dayanmadığı için, Lancome Artliner'ım yerine Mac Blactrack gelliner'ımı kullanıyorum, uygulama fırçam da Mac 263.


Rimel olarak özel bir değişikliğe gitmedim, bitirmeye çalıştığım Benefit They're Real'ı kullanıyorum. Bittiğinde her zamanki favorim Lancome Hypnose Drama'ya ışık hızıyla geri döneceğim.


Çoğu insanın aksine, yaz gelince şeftali tonu allıklara geçiş yapmıyorum. Benim allık rengim pembe tonlarındadır ve pek değişmez zaten. En sık kullandığımsa, Mac Blushbaby.


Kontur adımını, kışın verdiği rehavetten olsa gerek, soğuk zamanlarda atlamaya meyilliyken yazın kontursuz dışarı çıkmaz oldum. En sevdiğim kontur ürünü tartışmasız NYX Taupe.


Ve asıl olayım olan, highlighter. Yazın kendimi tamamen bir highlighter kraliçesi gibi hissediyorum, bu aralar en sık kullandığımsa Mac MSF Lightscapade.


Pudra kullanımımı yazın minimum düzeye çekiyorum, sadece göz altı kapatıcımı sabitlemek için kullanıyorum, kullandığım pudraysa Mac Studio Fix Powder


Ruj konusunda çok belirgin renklere gitmemeye çalışıyorum çünkü yazın rujlar feci bir akma eğiliminde ve akan bir kırmızı ruj görüntüsünün düşüncesine bile tahammül edemiyorum. Zaten benim imza ruj rengim olan Mac Snob'dan vazgeçmem düşünülemez bile.


Fırçalarımın bazılarını yazın kullanmıyorum ama kullanmadıklarımı ve sebeplerini yarınki yazıda anlatacağım, kullandıklarımsa Mac 224, Mac 217, Mac 118, Da Vinci 12.


Hiç de hafif olmayan yaz makyajımın temel taşı tabi ki güneş kremim, blogda inceleme yazısını bulabilirsiniz. Aynı şekilde, bahsettiğim tüm ürünlerin ayrı ayrı inceleme yazıları da blogda mevcut. Yarın, dediğim gibi, sadece kışın kullandığım ürünleri ve neden yazın kullanmaya uygun olmadıklarını anlatacağım bir yazı da burada olacak.

xx

15 yorum:

  1. Seçimler harika! Hepsini çok beğendim! Bende MAC Snob ruju almak istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, Snob 10 numara bir ruj zaten:)

      Sil
  2. ben mi eski kafalıyım neyim...makyaj fırçası konusunda tam anlamıyla beceriksizim..üstelik el becerim de gelişmiyor özellikle eyeliner ve kontur çekmede..oysa ki hazır eyelinerların fırçalarıyla neredeyse bir türkan şoray yaratabilirim okadar diyim !!! mac studio fix'e ben de bayılıyorum ve elbette ki lancome hypnose....malzemelerimiz hemen hemen aynı..bu tonlara ruj olarak ilaveten belki blogger'lara uymayacak ama barbara bort'un 350 sini tavsiye ederim;)http://mrlgrck74.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah beceriksizlik falan değil, bazı insanlara fırçasız kullanım daha rahat geliyor biliyorum ama işte fırçanın verdiği görünüm de parmakla vs. yaratılmıyor maalesef.

      Sil
  3. Bir an Media'yı bekledim, ancak akmış kırmızı/bordo ruj görüntüsü gerçekten çok korkunç ve olmayacağını tahmin etmeliydim. Hepsini bir arada görünce göz ziyafeti çektim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:) Nasıl özledim Media'yı, ama yazın bu kadar nemli bir bölgede onu sürmeyi ve sonrasını göze alamadım.

      Sil
  4. Bir sorum olacak :)
    Urban Decay Naked Basics paletteki Naked 2 rengiyle Mac Omega birbirlerine dupe olarak gösterilebilir mi?
    Naked 2'yi kaşlarıma uyguluyorum da, biterse naparım diye kara kara düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, seni şu yazıma alayım hemen, orada da aynı olduklarını göreceksin:) http://beautygoretheladylicious.blogspot.com/2013/03/urban-decay-naked-basics-dupes-non.html

      Sil
  5. Senin kullandığın ürünleri almayı kafama koyuyorum. Sonrasında da hiç pişman olmuyorum:) Blushbaby, Club, 116 fırça ve daha nicesi aklımda. Hepsini güle güle kullan canım :)

    YanıtlaSil
  6. Mac Lightscapade mi Soft and Gentle mı diye sorsam? Ton olarak çok farklılar ama Lightscapade bana biraz daha taşımsı, Soft and Gentle daha kremsi geldi. Aynı zamanda Soft and Gentle'ı shimmer değil de glittery diye tabir edebiliriz sanırım. İkisinden birini alacağım, karar veremedim, yorumuna ihtiyacım var:) Hangisini önerirsin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki Lightscapade:) Soft&Gentle glittery gerçekten, yani bence çok da hoş bir görüntüsü yok. lightscapade çok doğal bir aydınlık veriyor.

      Sil
  7. Tamamdir o zaman Lightscapade alinacak! Ben de senin gibi cok beyaz tenliyim o yuzden onerin iki kat onemliydi, cok tesekkur ederim :)

    YanıtlaSil