6 Temmuz 2013 Cumartesi

Waterproof Makyaj ve İncelikleri: Neden Günlük Makyajda Kullanmamalıyız?


Merhabalar;
Geçen yaz, waterproof makyajla ilgili detaylı bir yazı yazmıştım-hatırlayanlar olacaktır, bilmiyorsanız şuradan okuyabilirsiniz, ama bu yaz da mevsimsel döngünün gereği olarak bu konuyu tekrar masaya yatırmak gerektiğini düşünüyorum. Zira, bir çok doğru bilinen yanlış ve/ya yanlış uygulama var.

Öncelikle, waterproof makyajın sadece amaca yönelik kullanılan konsept bir makyaj çeşidi olduğunu netleştirelim. Çünkü, insanlar günlük hayatlarında da waterproof ürünleri, özellikleri rimelleri sıkça tercih ediyor ve bu yapılan büyük yanlışlardan biri. Waterproof ürünleri "E iyi ne güzel işte akmaz." mantığıyla almak  "Büyük alalım da seneye de giyer." mantığıyla aynı. Amaca yönelik olmayan her hareket, makyaj için özellikle, size iki kat zararla geri döner.



Ne bu zararlar peki? En önemlisi, waterproof ürünler çok zor çıkar. Temizleyicinizi de ona göre alsanız bile, yine de gözlerinizi tahriş ettirene kadar bırakmaz. Çıktı diyelim, ürünlerin içinde uzun kalmasını sağlayan kimyasallar, normal kozmetik ürünlerinden daha çok ve daha hızlı zarar verir. Kozmetik zaten yeterince kimyasal bir iş, bir de üstüne ömrünü uzatmak için ekstra kimyasal katıldığını düşünürseniz, neden hazır çorbaların içindeki koruyucu maddelere bu kadar karşı çıkıldığını da anlayabilirsiniz.

O zaman hiç mi waterproof makyaj kullanmayacağız? Tabi ki hayır. Havuzda, denizde, ve bilimum yüzdüğümüz yerlerde makyaj yapmak istiyorsak ve 1 hafta-10 günlük bir tatilde her gün yapacaksak, 1 sene içinde kaldırılabilir bir oran. Ama 3-4 aylık yazlık türü bir tatildeysek, mümkün mertebe her suya girişte yapmamakta fayda var.



Son olarak, waterproof makyajda nelere dikkat etmeliyiz? Gözler için, krem farlar her zaman kurtarıcıdır, akmaz. Rimeller zaten çok sık bulunuyor, dert edilecek bir konu değil. İlla kalem çekmek istiyorsanız, eyeliner dışında pek de likit olmayan, pastel boyamsı kalemleri tercih edin. Hatta mümkünse, smokey yapıp olası bir akmayı önceden kendi kendinize yaratın, çok ciddiyim. Allıkta yine krem allıklara yönelmek en başarılısı olur. Fondöten konusuna girmiyorum çünkü bazı ciltlerdeki gözenek yapısı yüzünden suyla fondöten karışınca hiç beklenmeyen etkiler ortaya çıkabiliyor. Bu yüzden, deneyerek görmeniz daha sağlıklı olacaktır. Önerdiğim bir kaç marka için, üstte bahsettiğim yazıya bakabilirsiniz.

xx

6 yorum:

  1. bence en iyisi yapmamak. illaki yapılacaksa göz kalemi ve maskara ötesine geçmemek lazım diye düşünüyorum. michelle phan'in bugünkü akıllara zarar videosunu izledim de ne kadar sadelik o kadar iyi diye düşündüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gördüm onu ya tam bi felaket, video olsun torba dolsun işte.

      Sil
  2. Bugüne dek waterproof bir ya da iki rimel kullandım ve kirpiklerimi inanılmaz döküp gözlerimi tahriş etti, bir daha da hiç kullanmadım. Açıkçası amaçları ne bunların dediğim bile oldu, çok haklısınız günlük kullanımda yerleri olmadıkları konusunda. Yüzen biri değilim ancak olsaydım çok yol gösterici olurdu yazınız; her zamanki gibi harika yazmışsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, kesinlikle günlük makyajda kullanmanın hiç bir amacı yok

      Sil
  3. Denize girerken makyaj yapmak çok gereksiz ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa lütfen o zaman nasıl plajın gözde ikonu olacaksın ahah

      Sil