22 Haziran 2013 Cumartesi

Neon Makyaj: Nelerle Kullanılır, Nelerden Kaçınmak Gerekir?


Merhabalar;

Bir izleyicim, Esin, benden neon makyajla ilgili bir post hazırlamamı istemişti mailinde. Her ne kadar blogda her türlü makyajı yazmaya çalışsam da, neonlar'a pek yer vermediğimi farkedişim de bu isteğin üzerine oldu. Hazır yaz da gelmiş, insanlar toprak tonlarından çıkıp renkli makyaj arayışlarına girecekken bu yazı zamanlama olarak tam da yerinde olacak diye düşündüm.

Elimde neon bir far paleti yok, ama bizzat denediğim (makyözlük yaparken ya da kendi fotoğraf çekimlerim için kullandığım) ürünleri de belirteceğim. Görselleri internetten alıyorum ve altlarına tabi ki kaynak belirtiyorum bu postta, önceden bilgilendirme yapmış olayım.

Her şeyden önce, neon görüntüleri ikiye ayırmakta fayda var. İlki, editorial dediğimiz dergi/tanırım/reklam çekimleri makyajları. Bunlar, günlük hayatta kullanmadığımız sanatsal makyajlardır ve neonların en sık kullanıldığı yerlerdir.

 Tumblr.com
Tumblr.com

İkinci grupsa bu tarz parlak renkleri sakin renklerle birleştirip günlük kullanımda ya da gece makyajında kullandığımız versiyon oluyor, ki bizim aradığımız da bu.
Peki bu tip renkleri kullanırken nelere dikkat etmeliyiz ve özellikle nelerden kaçınmalıyız?

Her şeyden önce, seçilen neonların kalitesinden emin olmalıyız. Neon renkler, soluk durduklarında hiç bir şekilde amaçlarına ulaşamamış renklerdir. Yani, palette göründüğü kadar gözünüzde de canlı görünmeliler. Tabi ki bu sadece farın işi değil, altlarına mutlaka benzer renkte soluk bir baz kullanmalı ve onun üstüne işlemi uygulamalısınız.

Biliyoruz ki, neon renkleri normalde kaliteli bildiğimiz markaların çoğu üretmiyor. Sebebi aşikar, günlük kullanımda çok yeri olmaması.
Kaliteli neon renk deyince aklıma gelen ilk isim, maalesef Türkiye'de satışı olmayan, Sugarpill. Her ne kadar yeni bir marka olsa da, alternatif makyaj line'larının ve defilelerinin vazgeçilmezi. Şahsen bir defa deneme şansı buldum ve neonlarının gözdeki duruşuna hayran kaldım.



Sugarpill resmi sitesi

Bunun dışında daha uygun fiyatlı bir alternatif olarak, Sleek'in Acid Palette'ini sayabilirim. Şahsen denemiş değilim, ama buraya yazmadan önce reviewlar'ına baktım ve inanılmaz iyi yorumlar aldığını gördüm. Sleek'in çoğu işine güveniyorum zaten, yani çok iyi olması beni şaşırtmadı.

Weshouldmakeup.com

Son olarak, illa ki bildiğiniz markadan şaşmayacağım derseniz, MAC'in neon renklerini öneriyorum. Bizzat fotoğraf çekiminde kullandığım ve en sevdiklerim şunlar; Sour Lemmon, Lime, Bright Sunshine, Aqua, Orange ve Passionate. Hepsinin gözde duruşu mükemmel, güvenilir Mac neon renkleridir.

Eyemasq.wordpress

Bu tarz makyajlarda kalbimin kraliçesi tabi ki Illamasqua, bu markaya olan düşkünlüğümü bilmeyen yok sanırım. Ama hem çok pahalı olması hem de Türkiye'de bulunmaması sebebiyle buraya özel olarak eklemiyorum.

Göz neonlarında dikkat edilmesi gereken ikinci önemli husus, crease ve geçiş renklerinin ayarıdır. Yemyeşil bir neon göz makyajında her zamanki kahverengimsi geçiş renginizi, mesela Omega ya da Cork, kullanmanız garip olur. Neon göz makyajındaki temel prensip "degradation" prensibidir. Yani renkler göz kapağından kaşa kadar birer ton açılarak gitmelidir. Bu durumda, neon yeşil makyajınızdaki geçiş renginiz çok uçuk pastel yeşil, su yeşili olmalıdır ki kaş altınızı ten rengi ya da beyazla kapatabilesiniz.

Üçüncü önemli konu ise kaşları güçlü tutmanız gerektiğidir. Gözleriniz bu kadar patlarken kaşlarınız yokmuş gibi kalabilir, bu sebeple oldukça belirgin bir şekilde doldurmak gerekir. Kalın değil ama belirgin olması şarttır.

Neonları sadece gözde kullanmıyoruz, dudaklarımız da neon olabilir. İkisini aynı anda yapmayacağımızı zaten biliyoruz, özel olarak belirtmeme gerek yok. Neon rujların normal rujlardan farklı bir handikapı yoktur, sadece çevresinden fondöten ve kapatıcıyla geçme prosesini asla atlamamanız ve iyi çerçeve yapmanız gerekir. Benim kendimde en sevdiğim neon rujlar Mac Quick Sizzle ve Mac Viva Glam Nicki Minaj




Neon renkleri sürekli makyaj/imza makyajı olarak benimsemek oldukça zor ve meşakkatli bir iş olduğu için çoğu insan sadece özel günlerde kullanıyor, ama şu var ki herkesin bakışlarını üzerinde hissetmekten çekinmeyen ve tekniğini doğru uygulayan insanlar her zaman hayranlık uyandırır.

Son olarak, neon renkler hata affetmez. Bu sebepten, tekniğinize çok da güvenmiyorsanız ya hep ya hiç ilişkisi içine girmekte fayda var.

xx



3 yorum:

  1. Siyah giydiğim zaman neon fuşya rujum kıyafetimin en büyük tamamlayıcısı oluyor:) bence makyaj kıyafet uyumuna çok dikkat edilmeli neon renklerr kullanılırken:)

    Ellerine sağlık farlarla alakalı kısım oldukça bilgilendirici olmuş:)

    Neon eyelinerıda unutmayalım derimm bennn kahverenggi göz rengine pembe neon eyeliner yakışmaz sanıyorum sence tabii krem rengi bir elbiseyle falan???

    YanıtlaSil