19 Mayıs 2013 Pazar

Yeni Favorim: Nars Radiant Creamy Concealer İncelemesi


İyi pazarlar!
Çok çok çok uzun zamandır istenen bir posta daha başlıyorum an itibariyle. Bu kapatıcıyı almadan önce her gün bunun incelemesiyle ilgili istekler alıyordum, aldıktan sonra da 2 haftalık bir deneme süresi vermiştim kendisine ama tam 1 hafta yeterli oldu. Yazının başından hemen ana fikri vereyim; bu kapatıcı kesinlikle yeni favorim ve kapatıcılar listemde 1 numarada. Muh-te-şem.


Bir kapatıcıdan beklentimiz koyu halkaları kapatması ve gün içinde çizgilere dolmamasıdır. Aydınlatma olayının göz altı kapatıcısının görevi olmadığını çoğu kez konuşmuştuk zaten. Aydınlatıcıyı ayrı alıp kapatıcının üzerine sürersiniz çok istiyorsanız. Yani göz altınıza 5 ton açık renk sürerek orayı aydınlatmanız abestir. Velakin, bu kapatıcı oldukça başarılı bir şekilde hem kapatma hem de aydınlatma görevi görüyor.


Öncelikle yapısından bahsetmek gerek. Sıvı kapatıcılar çoğu zaman su gibi oluyor ve bu yüzden pek de kapatmıyor. Krem kapatıcılar da kurutabiliyor. Nars, tam olarak arasını bulmuş. İsminden de anlaşılabileceği gibi tam olarak creamy bir yapısı var. Akışkanlığı minimum. Fırçası ürün almada oldukça başarılı ama ürünü içine de hapsetmiyor; yani aldığınız tüm ürünü yüzünüzde kullanabiliyorsunuz. Bazı kapatıcı fırçaları ürünü sizin yüzünüze vermek yerine kendi içine hapsediyor ki hiç istenilen bir durum değil.


Kapatıcılığından bahsetmek gerekirse; kesinlikle 10 üzerinden düşünmeden 10 verdiğimi söylemem gerekiyor. Göz altı koyuluklarım en hafif düzeyde ama hiç bu kadar kapatanı görmemiştim. Renk sorunundan ziyade şişmeye meyilli bir göz altım olduğu için, kapatıcılar genelde bu konuya pek bir yarar sağlamazken bu ürün göz altı şişliklerimin görünümünü çok belirgin bir şekilde azalttı. Normal şartlarda, kapatıcılar daha da belirginleştirirken, bu kapatıcı şişliklerin yüz yapımla renk ve doku olarak bütünleşmesini sağladı. Yani işin aslı; bu ürün göz altınızla yüzünüzün kalanını bütünleştirip renksel ve yapısal farkı büyük ölçüde ortadan kaldırıyor.


En önemlisi de, çizgilere dolmuyor. Bunu herkes için garanti etmem mümkün olmasa da, inanıyorum ki gidip alan 10 kişiden 9'unun göz altı çizgilerine dolmayacaktır. Akma, bozulma gibi bir durumu zaten yok, ama her kapatıcı gibi bunu da pudrayla sabitlemeniz sizin yararınıza olur. Çok önemli bir diğer nokta da, alt kirpik rimelinizi kırmıyor. Yani akmasına sebep olmuyor. Biliyorsunuz ki çoğu concealer yapısı gereği rimeli kırar ve parça parça eder, ama bu üründe asla öyle bir sorunla karşılaşmıyorsunuz.


Kapak kısmı Nars'ın imza paketlemesi haline gelen güderimsi yapıda yine, o yüzden parmak izleri, fondöten lekesi vs. çok rahat bir şekilde iz bırakıyor ama bu zaten Nars'ın tüm ürünleri için geçerli-yapabilecek pek de bir şey yok temiz tutmak dışında.

Şadece göz altı kapatmasından bahsetmiş olmayayım, sivilce ve renk farkı kapatma hakkında da ufak bir değerlendirme yapalım. Sivilceleri tamamen yok etmek hiç bir kapatıcıyla mümkün değil tabi ki, sadece görünümünü hafifletmek gibi bir hedefimiz olabilir ve bu kapatıcı onu hakkıyla yerine getiriyor. Kıyas yapmam gerekirse, göz altı konusunda sivilce kapatmadan daha başarılı. Bu konuya, bir sonraki postumda Mac Studio Finish Concealer ile kıyasladığımda daha detaylı değineceğim. Burun kenarı, dudak kenarı gibi renk farkı yaratan yerlerde kesinlikle muntazam bir başarısı var tahmin edebileceğiniz üzere, şüphe götürmez.

Özetle, hayatımda kullandığım en başarılı kapatıcı olduğunu tereddüt etmeden söyleyebilirim. 69 liraya sonuna kadar değiyor. Bendeki en açık rengi Vanilla(sitesinde iyice beyaza yakın olan bir tane var ama Türkiye'de satılmıyormuş), bu, normal düzeyde bir ten renginiz varsa size oldukça açık gelecektir. Yani, girişte de bahsettiğim üzere, aydınlatır diye açık rengi alma gibi bir hataya düşmeyin çünkü böyle bir prensip yok, göz altının beyaz olması gibi bir estetik söz konusu bile olamaz.

Bir sonraki postumda yıllardır kullandığım Mac Studio Finish kapatıcımla kıyaslayacağım, oldukça zor olacak açıkçası.

Uzatmak istemiyorum çünkü yeterince uzun oldu zaten; içtenlikle diyorum ki: Bunu alın!

xx

15 yorum:

  1. bu kapatıcı hakkında daha önce hiç iyi bir şey okumamıştım ama ona rağmen çok merak ediyordum.. artık senin bu güzel değerlendirmenden sonra ilk işim buna bir şans vermek olucakkk.. nars candır sonuçta :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:) Ben de kötü değerlendirmeye denk gelmedim garip bir şekilde ama cidden hiç bir sorunu yok yani, muhteşem bir şey.

      Sil
  2. senin önerdiğin herşey kefildir zaten:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni yerim! Asıl senin önerdiklerine koşan benim! <3

      Sil
  3. o halde kesinlikle alınacaklar listesine giriyor;)

    YanıtlaSil
  4. aynen senin önerdiğin her şeye gözüm kapalı koşarım, karşılaştırma yazısını merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Almadığıma pişman oldum elimdeki 3 kapatıcıdan bir tanesi bitince ilk işim bunu almak olacak.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Şimdiden güle güle kulan alınca diyeyim o zaman:)

      Sil
  6. ben goz altlarımda bir turlu sevemedim bunu. Cızgılere doluyor bence ki çok cizgim yok biraz gergin duruyor goz cevrem. Yuzde correcteur olarak kullanıyorum. sevmek ile sevmemek arasındayım. Ozellikle heyecana kalaıp iki renk almıştım, honey i de correcteur olarak kullanıırm diye ama goz altımda kullanamadıgım için patladı elimde :) Ben tekrar almam sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim göz altımda şişlik olunca çizgi yaratmasına rağmen dolmuyor, çok kalın sürüyorsan belki ondandır? Tabi ki herkeste farklı etki gösteriyor o da ayrı. Kesin bir yargı vermek zor kapatıcı, fondöten gibi şeylerde.

      Sil
  7. alınacaklar arasında şimdiden yerini aldı.teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  8. Tam aradığım özelliklerde peki kuru citler için uygun mudur? Ben bourjois ile bunun arasında kalmıştım ama o kuru duruyormuş biraz elimde denedim ama uzun süre tutmadım göz altımda pul pul durmasını istemiyorum. Bunu önerir misiniz?

    YanıtlaSil