10 Mayıs 2013 Cuma

Kendin Yap: Yeşil Çay Maskesi, Toniği ve Peelingi


Merhabalar;

Bugün hazır kendime de yapıyorken size kendi üslubumla nasıl maske yaptığımı anlatmak istiyorum. Tabi ki bu tarifleri ben keşfetmedim, yüz yıllardır Japonya'da yapılan ve artık dünyanın her yerinde bilinen bitkisel karışımlar.
Ben bu üçünü, peeling-maske-tonik, haftada bir uyguluyorum. 2 ya da 3 de yapılabilir tabi ki.

Peeling:

Önce peelingle başlıyorum çünkü peeling sonrasında neme ihtiyacımız olacak ve onu da maskeyle sağlayacağız.

Öncelikle yeşil çayı aktardan ya da marketlerin açık baharat kısımlarından temin ediyoruz. Poşet çayların içindeki işlenmiş yeşil çaylar olmuyor maalesef, işlenmemiş yaprak şeklinde kullanmamız gerek. Şu şekilde;



Demledikten sonra demliğin içinde kalan kısımları susuz bir şekilde bir kaba döküyoruz.



Daha sonra içine yarım limonu komple sıkıyoruz. İsterseniz limonun kabuğunu rendeleyip içine ekleyebilirsiniz fazladan.


Sonrasında, üzerine bir tutam nane döküp karıştırıyoruz.



Bu bizim peelingimiz, yüzümüze peeling uygulaması şeklinde uyguluyoruz. Bu peelingin en iyi tarafı, içinde çok sert parçalar olmaması. Naneleri de yeşil çay yumuşatıyor zaten. Yani akneli ciltlerde peeling'in akneyi dağıtması sorununu burda çözmüş oluyoruz. Yüzümüzü temizledikten hemen sonra maskeye geçiyoruz.

Maske:

Yeşil çayın deminden kalan yaprakları, bir yumurtanın beyazı, bir kaşık bal ve 1 kaşık zentinyağıyla karıştırıyoruz. İsterseniz badem yağı da kullanabilirsiniz.



Mutlaka chopstickle karıştırmalısınız. Ahah hayır tabi ki, konsepte uysun diye, hatta bana daha yakındı diye onu kullandım, özel bir sebebi yok. Bu maske oldukça sıvı ve yüzünüze uyguladığınızda yeşil çay yaprakları yüzünüzde kalmayacak. Uygulama kısmı bu yüzden önemli, masaj yaparak ve yeşil çay yapraklarını yüzünüze mümkün olduğu kadar sürterek uygulama yapmanızı öneriyorum. 2-3 dk masaj yaparak uyguladıktan sonra yüzünüzde şeffaf bir maske kalacak ve içinde yumurta akı olduğu için gergin bir şekilde kuruyacak. Kuruduğunda ılık bir suyla yıkıyoruz ve aşağıdaki toniği uyguluyoruz. Bu arada yumurtanın sarısını bu maskeden hemen sonra sürüp 10 dakika bekletebilirsiniz, ışıltı sağlayacaktır. Ya da pişirirsiniz, bilemiyorum. :)

Tonik:

Çayı demledik ama suyunu hiç kullanmadık diyorsanız buyurun, kendisini tonik olarak kullanacağız. Son aşama olarak pamuğu çaya bandırıp yüzümüze sürüyoruz ve sonrasında durulamıyoruz çünkü bu bir tonik.



Dikkat edilmesi gereken iki nokta var tonikle ilgili. Birincisi, çayı mümkünse için ve dibinde kalan en demli yerine batırın pamuğu. İkincisi de, ılık haldeyken pamukları gözlerinize kompres yapın ve 10 dakika bekleyin. Ama yüzünüzün kalan kısmına soğuk halde uygulayın çünkü bu cildinizi sıkılaştıracaktır. Buzdolabında yarım saat bekletebilirsiniz önceden.

Bu maske muhteşem bir rahatlama vermesinin yanında parlaklık da sağlıyor. Ben uzun zamandır düzenli olarak yapıyorum ve çok memnunum, kesinlikle tavsiye ederim.

xx

9 yorum:

  1. blogunuz çok güzel başarılar sevgiler öncelikle :)
    kryolan suprocolor fondötenlerle ilgili ne düşünüosunuz iyiler mi sizce ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Onu kendim kullanmadım ama çok kapatıcı olduğu için özel günlerde tercih edildiğini biliyorum.

      Sil
  2. Aslında ben bu maskeyi bilmiyordum... Yazdığınız için çok teşekkürler, çok faydalı oldu.

    YanıtlaSil
  3. canım yağlı ciltler için mi?
    birde çekilişim var destek olur musun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her cilt için tatlım.

      http://kendininruhdoktoru.blogspot.com/2013/05/gratisten-alinanlarla-cekilisim.html

      bu mudur? hemen yazmış olduk, insanlar yorumları yazının kendisinden daha çok okuyorlar, mutlaka görürler:)

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Yaptım ben deee :)) Ama maske kuruyana kadar yüzümde tutma aşamasını atladım :( ama yumurta sarısını bekletmeyi ihmal etmedim. Ziyan olmasın :PP Maskeden çok kaldı buzdolabında muhafaza etsem bir şey olur mu? Yeşil çayı da aynı şekilde saklasam olur mu ki? Yani hep tonik olarak kullansam... Bu güzel tarif için teşekkür ederim, sevgiler.. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buzdolabında 48 saat tutabilirsiniz:) Yeşil çayı dolapta çok uzun süre saklayabilirsiniz, bozulma görür gibi olursanız hemen atın. Denemenize çok sevindim! :)

      Sil