21 Mayıs 2013 Salı

Kapatıcı Karşılaştırması: MAC Studio Finish Concealer Vs Nars Radiant Creamy Concealer


Merhabalar;
Önceki postumda bildiğiniz üzere Nars'ın Radiant Creamy kapatıcısının incelemesini yapmıştım. O yüzden bu yazıda aynılarını tekrar etmeyeceğim, daha detaylı yazı ve fotoğraflar için buraya tıklayabilirsiniz.

Mac'in Studio Finish kapatıcısı benim 3-4 yıldır aralıksız kullandığım ve oldukça sevdiğim bir kapatıcı. Diğer markaların kapatıcıları bu nedenle çok da ilgimi çekmiyordu; tabi ki Nars bu ürünü çıkarana kadar.


Yapısal olarak karşılaştırdığımızda, ki en büyük farklardan biri bu, Nars'ın Mac'e göre çok daha sıvı ve yayılması kolay bir ürün olduğunu söyleyebilirim. Zaten belli olduğu üzere Nars sıvı kremsi, Mac tamamen katı krem bir yapıda.


Mac'in bu kapatıcısını hem göz altlarımda hem de sorunlu/sivilceli bölgelerde kullanıyordum. Sivilce kapatmada ve sorun giderme muhteşem başarılı benim için, ama göz altlarımda çizgilere doluyor. Ayrıca biraz da kurutuyor çünkü cidden katı bir yapısı var. Ama dediğim gibi, kapatıcılığına diyecek kelime bile yok, mükemmel bir kapatıcı işin özeti. Sadece benim göz altı yapım için fazla ağır.


Nars da Mac'in tersine sivilce kapatmada çok başarılı değilken, göz altımda harikalar yaratıyor. İncelemede de söylediğim gibi, asla göz altı çizgilerime dolmuyor ve kapatıcılığı üst düzeyde. Renk olarak Mac aydınlatma işlevi görmezken Nars görüyor ki zaten göz altımda Nars'ı kullandığım için oldukça isabetli bir seçim oluyor benim için. İkisini de pudrayla sabitlemenizi öneririm, akacaklarından değil ama daha iyi bir görüntü yaratacağından.


İşin aslı, ben Mac ya da Nars'tan birini seçemiyorum çünkü ikisini de ayrı yerlerde kullanıyorum. Makyajımı yaparken göz altlarımı ve burun kenarlarımı Nars'la kapattıktan sonra sivilceleri ve renk uyumsuzluklarını Mac'le kapatıyorum. Yani ikisi birbirinin yerine geçen ürünler olmaktan ziyade, tamamlayıcı ve beraber kullanılan ürünler benim için.

Çok açık ki, elimde Mac olmasaydı Nars'ı sadece göz altlarımda kullanır ve sivilcelerime yetmediğini düşünürdüm. Mac'i de çok uzun süredir kullanmama rağmen göz altlarım için fazla kurutucu olduğunu hep düşünüyordum. İşin özü, ben bu ikisini beraber kullanıyorum. İkisinden birinden vazgeçmem mümkün değil şu şartlar altında.

Cildinizde hiç sivilce yoksa ve kapatıcıyı sadece göz altınızda kullanacaksanız tercihiniz Nars olsun, ama cildinizde ufak tefek de olsa sorunlar varsa ikisini beraber kullanın derim.

xx

10 yorum:

  1. Mac'in bu kapatıcısını seviyorum dediğin gibi göz altları için fazla ağır ben çok az alıp fırçayla uyguluyorum.
    Ama aklım Nars'ta kalmadı değil artık onuda bi ara alırım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Aynen öyle, fırçayla uygulamak kesinlikle en iyisi, ben bazen üşenip parmakla yapıyorum feci ağır oluyor.

      Sil
  2. Çizgilere dolmuyor :) Süpermiş... benefit eraste paste kullanıyorum ve rimelimi akıtmasından günde 10 kez tazelemekten bıktım, şu iki üründe alınacak senin dediğin okeydir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bazı insanlar çizgilerine dolduğunu söylüyor, ama ben hiç öyle bir durumla karşılaşmadım. Demek ki insandan insana çok değişiyor, ben kendi üstümdeki görüntüsüne kefilim ürünün yani o açıdan:)
      Benefit'le Nars arasında o gün çok kalmıştım, iyi ki almamışım ya, şimdi senden duyunca aklıma geldi. Kadın baya bir övmüştü hatta.
      Şimdiden güle güle kullan diyeyim ben o zaman:)

      Sil
  3. Seni mimledim :)

    http://www.makyajmanya.com/2013/05/gokkusag-renkleri-mim.html

    YanıtlaSil
  4. Bende çok merak ettiğim Nars ın bu concealerını dun aldım daha kullanmadım ama bu yazınızdan sonra iyiki almişim,en kısa zamanda denemeliyim dedim .Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. ten renginden bir ton koyu mu almalı kapatıcıları beautygore? sen nasıl seçiyorsun tonunu?

    YanıtlaSil