25 Mayıs 2013 Cumartesi

Her Siyah Far Gerçek Siyah Mı? MAC Carbon, Urban Decay Crave, Lancome Ombre Subtile Siyahları


Merhabalar;

Bu post çoğu kişiyi hiç ilgilendirmiyor olabilir, "Siyah far siyahtır işte." fikrindeki insanlar için lüzumsuz gelebilir ama siyahlar arasındaki farkı önemli bulanlar ve alırken dikkat edenler için yazıyorum, çünkü benim için oldukça önemli.

Bildiğiniz üzere her markanın temel bir siyah farı vardır, 4'lü 5'li far paletlerinde de mutlaka sonda bir siyah bulunur. Ama bu siyahın gerçek siyaha ne kadar yakın olduğu kısmı oldukça değişkendir. Ben bunu, elimdeki 3 adet siyah farı birbirleriyle karşılaştırarak göstermenin faydalı olacağını düşünüyorum.

Mac'in klasik, değişmez siyahı Carbon


Urban Decay'in Naked Basics paletindeki Crave


Lancome'un Ombre Subtile serisinden krem/siyah duo'nun siyahı


Bu üç far da genel klasmanda siyah, ancak aralarındaki ton farkı kullanım alanı  farkına da yol açıyor.


Soldan Sağa: Mac Carbon, Lancome Ombre Subtile, UD Crave

Görüldüğü üzere, aralarındaki en gerçek siyah Crave'ken Lancome siyahı onların yanında gri gibi kalıyor. Ama tek başına bakarsak o da siyah farlar kategorisinde. İşte bu fark, az önce belirttiğim kullanım alanı değişikliğine yol açıyor. Şöyle ki, hafif bir smokey eye makyajı istersem sert bir siyah kullanmam hem çok yorucu olur hem de sonuca ulaştırmaz. Demek ki, bu makyajda seçimim Lancome küllü siyahından yana olacak. Eğer cidden koyu bir smokey eye istersem, onun için de tercihim Mac Carbon olacak. Crave ise kirpik dibine eyeliner yerine far uygulaması yaptığımda kullanacağım bir far olacak, yani göz makyajımda çok sert bir eyeliner istemiyorsam eyeliner çizgisini farla yaratıp daha sade ama hala simsiyah olan bir görüntü yakalayacağım.

Dediğim gibi, bu durum çoğu insan için bir şey ifade etmemekle beraber benim için oldukça önemli. Küllü bir siyahla istediğiniz kadar kat kat uygulama yapın, gerçek siyahla yapacağınız makyaja benzemez. Tam tersi bir şekilde, çok koyu bir siyahı istediğiniz kadar az ve dikkatli kullanın, yine de küllü siyah duruşunu ve sadeliğini yakalayamazsınız. Bu yüzden, bu konuyu önemsiyorum ve paylaşmış bulunuyorum.

xx

19 yorum:

  1. UD Crave bende de var hiç bulaşmiyim kendisine şu an korktum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Liner çizerken kullan, feci başarılı ve iyi:)

      Sil
  2. Bence hic de gereksiz bir konu degil ben dikkat etmiyodum aralarindaki farka, tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  3. Bazı bloggerlar Crave için koyu kahverengi deyince şaşırmıştım, Allah Allah ben mi bunu yanlış görüyorum bildiğin siyah falan deyip palete bakıp bakıp durmuştum. Neyse ki onun siyah olduğunu düşünen tek kişi değilmişim :)
    Ben de liner gibi kullanıyorum Crave'i, gerçekten bu konuda ciddi başarılı.

    www.irmak-s.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koyu kahverengi mi?:) Abartmışlar biraz. Kopkoyu siyah:)
      Liner konusu evet, çok başarılı:)

      Sil
  4. Ciddi güzel bir post olmuş. Ben de Carbon farım olmadığı için eziklik duyuyordum, neyseki UD varmış:)) bi de yapı olarak karşılaştırmanı rica etsem?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) İşin aslı, Crave çok siyah tamam iyi hoş ama çok dökülüyor göz altına uygularken. Carbon da dökülmeme açısından çok başarılı, makyaj temizleyiciyle göz altı temizlemeye gerek kalmıyor Carbon'da, ama UD Crave'de ona ihtiyaç duyuluyor maalesef.

      Sil
  5. bir de şöyle bir şey var ki renklerin arasındaki ton, alt ton farkını bilmeden ya da görmezden gelerek ya da direk umursamayarak makyaj gibi sakat bir şeye balıklama dalmak da çok akıllıca değil.

    YanıtlaSil
  6. Bence hiç gereksiz değil, önemli haklısın. Crave'i eyeliner olarak kullanıyorum ben de, ama Lancome ve MAC ile yan yana görünce ne kadar siyah olduğunu iyice anlamış oldum. Güzel bir yazıydı eline sağlık. :)

    YanıtlaSil
  7. lancome süpermiş çok beğendim :)

    bende siyah farı eyeliner gibi kullanıyorum bazen hoşuma gidiyo

    siyah siyahtır demek saçma gerçekten farklı olabiliyo her renkte olduğu gibi kıyafetlerde de bunu görebiliyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Lancome'un o hafif yapısı smokey'lerde çok işe yarıyor, diğerlerini kullanınca gereksiz bir koyuluk oluyor yani.
      Liner kullanımında da koyular süper duruyor çünkü bazen çok sert eyeliner istemeyebiliyoruz vs.
      Siyah siyahtır dememek lazım kesinlikle:)

      Sil
  8. Ben de UD paletteki Crave'le tanıştığımdan beri Carbon'un siyahlığını sorguluyordum:) İyi ki yazmışsın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, Crave'i görmeden hiç sorgulamamıştım, teşekkür ederiiim Görkeeeemmm <3

      Sil
  9. Ben bu yazınızı nasıl gözden kaçırmışım... Bence çok güzel bir yazı olmuş. Ben makyajlarımda gece gündüz fark etmeden genellikle siyah far kullanıyorum. 5 6 tane de siyah farım var ama hala Carbon'um yok :( Siyahlar arasındaki fark çok önemli, ben ilk başta bu durumu makyajdaki beceriksizliğime verip daha kolay gerekçesiyle daha "açık" siyahlara yönelmiştim. Demekki tamamen benimle ilgili değilmiş. Benim Fred Farrugia siyah farım elimdeki en siyah far ama dağıtırken hafif bir görüntüye ulaşmam çok zor oluyor ama daha açık bir siyahla istediğim görüntüyü elde edebiliyorum. Bu yazdığınız 3 siyaha da bakmak istiyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) Siyahı insanlar genelde tek ton olarak gördüğü için yanılgıya düşüyorlar, sonra da neden smokey eye'larım çok koyu oldu neden yapamıyorum gibi düşünceleri oluşuyor vs. Ton farkını görmezden gelmemek lazım, çok çok önemli.
      Sevgiler

      Sil
  10. En guzeli lancome mus. ama ben sanirim hem paletimdeki bosluktan hem fiyat ve bulunabilirligi acisindan carbonu alacagim neyseki deli gibi koyu degilmis :)

    YanıtlaSil