27 Mayıs 2013 Pazartesi

Fondöten Fırçaları: MAC 187 İncelemesi ve MAC 190 ile Karşılaştırması


Merhabalar;

Fondöteni elle uygulamayı sevmeyen ve pek de doğru bulmayan biri olarak, fondöten fırçalarının çok çok önemli olduğunu düşünüyorum. Daha önce, MAC 190 fondöten fırçasının incelemesini yazmıştım, şuradan bakabilirsiniz, ve bir süre önce de MAC 187'yi edinip kullanmaya başlamıştım. Şimdiyse, 187 incelemesi yapma ve kıyaslama vakti.



187, duo fibre bir stippling fırçası. Yani, noktalama şeklinde dizayn edilmiş. Fırça kıllarından da görebileceğiniz üzere birbirlerinden ayrılar ve bu da o noktalama şeklinde sürüme imkan sağlıyor. Bu fırçanın en temel özelliği, fondöten sürümündeki etkinin airbrush effect olması, yani gerçek bir airbrushla fondöten uygulaması yapılmış havasını veriyor. Fazla ürün kullanmadan tek bölgedeki ürünün hepsini çevresine de yaymayı sağlıyor ve çok kalın bir fondöten yüzeyi oluşturmuyor. Bu da demek oluyor ki, daha hafif bir görünüme sahip oluyorsunuz. Oldukça başarılı bulduğum bu fırça, yüz bütünlüğünü sağlama konusunda son derece iyi.

Peki 190'dan farkı ne?



190, kılları bir bütün olan ve 187'den çok daha yoğun bir fondöten uygulaması sağlayan bir fırça. 187 ne kadar hafif ve doğal bir görünüm sağlıyorsa, bu fırça da o kadar tam,komple bir kapatıcılık sağlıyor. Bu yüzden de biraz daha fazla ürün kullanmanız gerekiyor. Şahsen ben kapatıcılığı seven biri olarak 190'ın sonuçlarına bayılıyorum, ama yüzümün çok fazla fondöten ihtiyacı olmadığı dönemlerde gereksiz geliyor o kadar kapatıcılık, o zaman da 187'yi kullanıyorum. Tabi ki, eğer 2-3 kat sürerseniz, 187 ile de aynı etkiyi elde edebilirsiniz ama uğraşmış olursunuz. Bu fırçada kesinlikle airbrush etkisi yok, ki bu negatif bir yön olarak kenarda duruyor.

Fiyat olarak bakarsak da 187 99 TL, 190 da 90 TL. Kıyaslamaya sokulacak bir fiyat farkı yok yani aralarında.

İşin özeti, fazla kapatıcılığa ihtiyaç duymuyorsanız 187, ihtiyaç duyuyor ya da ihtiyacınız olmasa bile full coverage bir görüntüyü seviyorsanız 190'ı tavsiye ederim. İki fırça da muazzam ölçülerde başarılı, sadece kullanım alanları biraz farklı. Tek sorun, 187'nin kılları biraz fazla dökülüyor. Ben, iki görünümü de seven ve duruma göre iki fondöten yoğunluğunu da kullanan biri olarak, iki fırçaya da ihtiyaç duyuyorum. Öyle ya da böyle, iki fırçadan birini aldığınızda pişman olmayacağınıza inanıyorum.

xx

16 yorum:

  1. 3 saat once tamda bu fircayi arastiriyordum.ama uyuyakalmisim, simdi bi baktim 2 saat once sen paylasmissin, coook tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  2. 190 tarzındakiler bana eziyet gibi gelior kuzucum ya ama sen yazınca çıkarıcam şimdi o tipteki fırçaları piyasaya siz ne yazarsanız kabulumüzdür der kocamanından öperim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya aslında bakınca 190 cidden uğraştırıcı ama daha iyi kapatıcılık veriyor yavrum, senin şu son laflarını da seni de ayrıca yerim <3

      Sil
  3. 187 bb kremler içinde uygunmu acaba? Clınıque bb krem kullanıyorumda elimle sürmek istemiyorum artık :)

    YanıtlaSil
  4. Real Techniques stippling brush ve sigma f80 brush kullandığım için 187'ye nedense gerek yok gibi geliyor.
    Ama bi ara aklıma eserse belki alırım.:)

    YanıtlaSil
  5. İki yıldır 187 kullanıyorum, Studio Fix fluid fondotenimle beraber almıştım, iyi ki de almışım ,doğal görüntü vermede çok başarılı. 188 olan kardeşi de alınabilir bence. Dökülme konusunda sana katılıyorum, bir de üzerindeki yazı siliniyor bu da eksi bir durum. Sadece fondöten için değil, krem yada toz allıklar,bronzer ve blending için harika bir fırça.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 188 biraz küçük kalıyor gibi sanki ya, çok uğraştırır tüm yüz için gibime geliyor. Yazı silinmesi de maalesef tüm Mac fırçalarda oluyor, bazı insanlar üstüne şeffaf oje sürüyormuş sap kısmına ama bilmiyorum denemedim. :)

      Sil
  6. Fondoten uygulamasinda beauty blender konusunda ne düşünüyorsun? Cogu insan cok cok memnun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beauty blender'ın orjinaliyle çok başarılı bi uygulama yapılıyor ama Türkiye'de orjinali satılmıyor maalesef.

      Sil
  7. Alakasiz olacak farkindayim ama ilk fotograftaki ojeniz dikkatimi cekti,adini ve numarasini hatirliyor musunuz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah, Pastel'in pembe renkli ojesi, tek pembesi var zaten diye hatırlıyorum.

      Sil
  8. Mac 187 daha kullanışlı geliyor bana. Güle güle kullanın.
    Takipçinizim,Bloğumda desteklerinize ihtiyacım var...
    www.nihanlamakyaj.com
    Sevgiler,Nihan

    YanıtlaSil