14 Şubat 2012 Salı

Karşılaştırma: Adele Vogue Mart VS Adele Grammy Awards





Adele'in neredeyse tüm makyajları, her dergi kapağı fotoğrafı, her ödül töreni görüntüsü çok merak ediliiyor ve ayrı ayrı istekler alıyor. Ben de, bu sefer biraz değişiklik yapıp Adele'in 2 farklı makyajını karşılaştırmak istedim, ki ikisi de oldukça güncel. Daha önce de bir Adele makyajı anlatmıştım ve gördüğüm üzere Adele genelde aynı tonlarda ve şekillerde makyaj yaptırmaktan yana. Onun için, karşılaştıracağım ikinci makyaj ayrı bir önem teşkil ediyor, çünkü klasik Adele'den farklı.

Uzatmadan; Adele'in Vogue'un Mart sayısı için çektirdiği fotoğraftaki makyajıyla Grammy Ödülleri'ndeki makyajını karşılaştırmaya başlayalım derim ben, yani...

Vogue çekimine baktığımızda, Adele'in her zamanki makyajını çok net bir biçimde görüyoruz. Öncelikle göz kapağına Mac Bisque uygulanmış ve tahmini 2-3 kat sürülmüş.

Daha sonra, göz kapağının "crease" denilen noktasına, ki tüm bu kısımları şu postumda anlatmıştım, kahverengimsi ama pembeye kaçmayan bir gölgelendirme yapılmış. Bunu da Mac Cork'la yapıyoruz, tabi ki karıştırma fırçamız olan Mac 226'yla.


Sonra, eyeliner kısmına geçiyoruz. Gel-liner demekte fayda var çünkü Mac Blactrack Fluidline kullanacağız. Farkettiğiniz üzere, eyeliner kuyruğu gidebileceği kadar uzağa götürülmüş. Bu sebeple, inceden başlayıp kalına doğru gitmekte fayda var. Eyeliner sürümünü de önceki postlarımdan birinde detaylı bir şekilde anlatmıştım, yine her zamanki gibi dilerseniz buradan geri dönebilirsiniz.

Alt kirpik dibineyse kahverengi gel liner sürmekte ve sonrasında dağıtmakta fayda var. Yine önerim, Mac'in Fluidline serisinden Dipdown.

Kaş altına, Mac Brule aydınlatıcı farı sürdükten sonra tercihimize ve göz yapımıza göre takma kirpiğimizi seçip gözle işi bitirmeye başlıyoruz. Aydınlatıcının farklı bir versiyonuyla ufak bir rötüş yapacağız sonlara doğru. Rimelinizi unutmayın.

Bu fotoğrafta görülebileceği üzere, Adele'in yüzüne "üst düzeyde" kontur uygulanmış. Kontur yapımıyla ilgili bu postumu tekrar okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Önerim her zamanki gibi Mac'in kontur allığı olan Harmony. Bu kontur işleminin üstüne Mac Candlelight Highlighter allığı çizgi şeklinde, göze çok yaklaştırmadan sürüyoruz. Ama, göz için de kullanacağımızdan, ince uçlu bir fırçayla hafifçe parlaklığı gösterecek kadar alıp, göz yaşı noktasına uyguluyoruz.

Dudaklara çok nude bir pembe kullanılmış. Lip liner olarak çerçeve için Mac Subculture kullanılmış. Daha sonra da, ruj olarak, Mac Creme Cup uygulanmış. Ve budur. Klasik Adele görüntüsü.


Adele'in diğer makyajı -Grammy-, tamamen klasik bir pin-up makyajı. Tabi ki onu da eski postlarımdan biri olan şunun içinde bulabilirsiniz. (Postta kırmızı ruj tekniği anlatılmıştır, zaten üstte de eyeliner tekniğini anlattığım postta link vardır, bu da Adele'n Grammy makyajıdır.) Amacım Adele'in klasik bir tarzının olmasının yanında, duruma uygun da makyajlar yaptığını göstermek ve karşılaştırmaktı.
Gece de 11 buçuk oldu, sevgiler. xx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder