18 Nisan 2016 Pazartesi

Elsa, Cinderella & Jasmine: FUNKO POP! Koleksiyonuma Yeni Eklenenler/Amazon.com Alışverişi


Günaydın!
Geçen gün Amazon alışverişimin kargosu geldi ve çok heyecanlı olduğum Funko POP! koleksiyon eklemelerimi bu vesileyle sizle paylaşmak istedim.



Şu yazımdan hatırlayacaksınızdır, ilk Funko POP! oyuncaklarım Daenerys Targaryen ve Jon Snow karakterleriydi. Bu kadar beğeneceğimi bilmediğim için temkinli davranmıştım o alışverişte. Bu sefer Amazon kartımda alınmayı bekleyen 49 karakterden 3 tanesini zorla seçip sipariş verdim.


Aldıklarım Cinderella, Jasmine ve Elsa oldu.




Bildiğiniz üzere bu POP! serisindeki tüm oyuncakların kafaları kocaman (pop!) ve vücutları minicik. O yüzden saç detayları oldukça belirgin, ama elbiseleri ve takıları da es geçmiyorlar.

Cinderella'da gördüğünüz üzere filmdeki klasik mavi elbisesi ve saç şekliyle kalıbı oluşturmuşlar. Saç dalgasını harika vermişler ve üstteki örgüyü hatasız birleştirmişler. Gerçekten bayıldım.




Elsa'nın 3-4 farklı kıyafet ve duruşta oyuncak seçenekleri var, ama ben klasikle başlayıp elinde kar tanesi tutan karakteri aldım. Yine saçtaki detaylar ve öndeki perçemlerin arkaya itilmiş görüntüsü muazzam, gerçekten hayranlıkla baktım. Filmdekiyle bu kadar uyumlu bir tasarım ancak olabilir.



Son olarak da Alaaddin'in Jasmine'i var ki bu karakterin çok bir eşyası olmamasına rağmen saç kalıbıyla hepsini solluyor diyebilirim. Tamamen mat bir siyah kalıp üzerine mavi taşlı aksesuar ve boğumlu örgü, gördüğümden beri hastasıyım. Alırken bu kadar güzel olabileceğini tahmin etmiyor insan ekrandan bakınca, ama elinize geçince verdiğiniz paraya değdiğini anlıyorsunuz.

İlk siparişimde koleksiyoneri olma gibi bir niyetim yoktu ama dümen yavaş yavaş oraya doğru dönüyor gibi. Sevdiğim tüm karakterleri almak istiyorum en azından, tüm Funko POP! serisini olmasa da. Sonuçta izlemediğim bir sürü dizi/film/anime karakteri var, onları almayı şimdilik düşünmüyorum ama wishlistimde olan 60'a yakın oyuncak var.

Fiyatları 5-15 dolar arasında değişse de genelde 11 dolara buluyorum tanesini. Amazon'dan alırken Funko'nun kendi dükkanından almayı ihmal etmeyin, böylelikle sahte ihtimalinden kurtulursunuz.

xx

2 yorum:

  1. nasıl harikalar böyle ben de tutamam kndimi sanırım bir tane alsam gerisi gelir :-))

    YanıtlaSil
  2. Aman Allah bu ne güzel bir hobi ve bunlar ne tatli şeyler 😍😍

    YanıtlaSil