15 Aralık 2015 Salı

Makeup Geek "Americano" İncelemesi//Review: Makeup Geek "Americano"


Merhabalar!
Bugünün Makeup Geek rengi soğuk kahverengi kategorisinden Americano.


Sıkıcı bir renk gibi görünüyor ilk bakışta farkındayım, ama toprak tonlardan oluşan bir koleksiyonunuz varsa soğuk bir kahverengiyi bulmanın ne kadar zor olduğunu bilirsiniz. Tüm kahverengiler biraz da olsa kızıllık içerir ve o kızıllık gözünüze batar, yani tabi takıntılıysanız.




İşte şu görüntü, her zaman aradığınız ama hiç bir zaman yeterince soğuk olamayan kahverengi mat farın görüntüsüdür.


Bir tık daha soğuk olsa gri olacak bir renk bu; ve tabi ki aradığımız Hint kumaşı boşluğundaki renk kendisi. Elimde çok fazla kahverengi/toprak tonu olduğu için artık satın aldığım kahverengileri gerçekten çok ince eleyip sık dokuyarak seçiyorum. Daha Urban Decay Basics 2 postunu yazdığımda oradaki soğuk kahveye benzer bir muadilimin olmadığını ve biterse neyle değiştirmem gerektiğini bilmediğimi yazmıştım. Muadilden ziyade daha soğuğu, yani daha da ihtiyacım olanı Makeup Geek Americano'dur. Özet ve net, bu renk benim boşluğumdu.

Yapısına gelince, her mat far gibi diyebileceğimiz zorlukta bir sürüme sahip ama hiç bir kullanımda parça parça iz bıraktığını görmedim. Mat far olarak başarılı bulduğumu söylemem gerek yani.

Kalıcılık ve pigmentasyon konusunda biraz daha iyi olabileceğini düşünüyorum çünkü rengin gün içerisinde diğer farlarıma göre daha çabuk solduğunu farkettim. Ama build up metoduyla üst üste katlar halinde sürüp biraz sabırlı olursanız o renk solmasını da ortadan kaldırabileceğinizi belirterek bu yazıyı sonlandırıyorum.

xx

3 yorum:

  1. muhteşem bir renk bayıldım..

    YanıtlaSil
  2. Ben bu renge bayıldım doğrusu

    YanıtlaSil
  3. Bloğumda ödüllü blog keşif etkinliği ayrıca bir de çekiliş var beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil