4 Kasım 2015 Çarşamba

İnceleme: Laura Mercier Silk Creme Moisturizing Photo Edition Fondöten


Günaydın!

Yıllardır aklımda vardı bu fondöten, hatta 5 yıldan fazladır alma niyetindeyim ama hayatımın fondötenini bulduğum için elim gitmemişti almaya. Londra'dayken Selfridges'de karşıma çıkınca karşı koyamadım. Sonu başından belli olan bir yazı olsun: Keşke hiç almaya yeltenmeseymişim.


Laura Mercier oldukça pahalı bir marka biliyorsunuz, bu yüzden bir şeyi almadan önce bin kere düşünüp incelemeleri vs. okumak gerekiyor. Ama dediğim gibi, uzun yıllardır hakkında çok iyi şeyler okuduğum için tereddüt etmeden aldım.


İlk kullanımdan daha sıkıntılarını farkettim ama şans vermeye devam ettim çünkü o kadar övgü alan bir ürün asla bu kadar kötü olamazdı. Tabi bir de şu var; tüm bu yıllar boyunca süregelen ürünün paketlemesini -ve belli ki içeriğini de- değiştirdiler yaklaşık 5-6 ay önce. Normalde siyah değildi mesela, ama aynı ürün olduğunu iddia ettiler. Bence kesinlikle aynı yapı, aynı formül olamaz. Bu şey berbat.


Bendeki rengi en açık rengi olan Ivory, ama maalesef bu renk Ivory'de kalmıyor. DELİLERCESİNE oksitlendi daha ilk kullanımda ve şu rengi aldı:


Ne kadar turuncu ve koyu bir renk aldığını fotoğraf bile tam olarak göstermiyor, bu kadar kötü bir oksitlenme olamaz. Evet bazı fondötenler, özellikle Mac fondötenleri, oksitlenir ve havayla temasta yarım ton koyulaşır. AMA BU 2 TON KOYULAŞIYOR, ki bu normal değil kesinlikle!

Bunu farkettikten sonra, daha ilk akşam, yanaklarımda ufak sivilceler farkettim ve benim yanak bölgemde regl dönemi vs. gibi durumlar olmadıkça asla sivilce çıkmaz. Çene bölgem sivilce alanımdır, kalan yerler sadece sıradışı durumlarda sivilcelenir. Yine de ilk anda bu fondötenle bağdaştıramadım. Sabah kalktığımda deli gibi kaşınıyorlardı ve yanaklarım kızarmaya başlamıştı. O zaman gerçekten alerjik bir reaksiyon olduğunu anladım ve tek yeni ürünün bu olduğunu hatırladım. Bu fondöten bende resmen alerjik reaksiyona yol açtı ki hayatım boyunca kullandığım hiç bir fondötende bunu yaşadığımı hatırlamıyorum, yani bu ölçüde asla olmadı.

Son olarak, hiç tahmin etmediğim bir biçimde, bu fondöten su ve normal pigmentli kısım olarak ikiye ayrılıyor ve ben bu çift faz olaylarından hiç haz etmiyorum. Makyaj temizleyicimi bile çift fazlı almam, ama bunu benim biliyor olmam gerekirdi. Bu ürünün/markanın suçu değil. Sorun şu ki; arkasında iyice çalkalayıp kullanın yazmasına rağmen ve benim normalden de fazla bir süre çalkalamama rağmen asla birbirine karışmıyor o iki kısım. Elime döktüğümde önce saçma bir su geliyor, sonrasında oksitlenmiş kopkoyu bir fondöten.

Ah, bilmiyorum, gerçekten çok çok çok sinir bozucu ve tamamen bir hayalkırıklığı. Bu kadar parayı bu saçma ürüne verdiğime inanmak istemiyorum. Benim yıllardır almayı beklediğim ürün kesinlikle bu değildi, inkar etseler de ben eminim ki sadece paketlemeyi değil formülü de değiştirmişler. Çok, çok, çok kötü. Bu üründen sakının derim, çok pişmanım.

xx

2 yorum:

  1. bence zamanı geçmiş de olabilir bunun :-(( çok kötü olmuş..

    YanıtlaSil
  2. Açıkçası Audrey e katılıyorum zamanı geçip geçmediğine bir bak derim. Bu şekilde sivilce olayı ve alerjik reaksiyon bu gibi markalarda kolayla olmaz. Geçmiş olsun...

    YanıtlaSil