5 Ekim 2015 Pazartesi

MAC Haute Dogs Koleksiyonu "Labradorable" Ruj İncelemesi


Merhabalar!
Düğün ve balayını geçirip bloğa dönmemin tam zamanı, lakin yeni evime hala internet bağlanmadığı için biraz zor oluyor benim için. Bu hafta içerisinde bağlanmış olmasını bekliyorum.

İlk incelemeleri İngiltere'den aldığım ürünler üzerine yapmayı planlıyordum ancak dün çok sevgili dostum İlknur'un evimi ziyarete gelip geçmiş doğum günü hediyemi vermesi bu planı biraz değiştirdi çünkü hediyesi son Mac koleksiyonundan en ünlü ruj Labradorable ve koleksiyon yeniyken almak isteyenler olur diye bu incelemeyi öne çekmiş bulunuyorum.


Haute Dogs koleksiyonu, köpekler ve sahiplerinden ilham alınarak yaratılmış ve isimler/ürünler de bu tema üzerinden gidiyor. Bir süre önce ürünleri gördüğümde en çok konuşulanın bu Labradorable isimli ruj olduğunu görmüş ve ismine başta olmak üzere rengi dahil her şeyine vurulmuştum ancak almayı planlamıyordum çünkü bütçemi balayına ayırmıştım.


Dost kişisi insanı çok iyi tanıyandır elbet ama bir kez bile bu koleksiyon hakkında konuşmamışken ve İlknurcuğum makyajla pek ilgilenmezken gidip bana hediye olarak tam da göz koyduğum ruju almış olması beni oldukça şaşırttı açıkçasını söylemek gerekirse.


Gördüğünüz üzere ruj Mineralize serisinden; yani hafif ıslak görünümlü ve dudağı kurutmayan ama aynı zamanda rengini de veren kolay kullanımlı seriden.


Renginin harikalığına söyleyecek lafım bile yok, zaten şu dünya üzerinde barbie pembesini bir kenara bırakırsak en en en en sevdiğim rengin bordo olduğunu bilmeyen yok. Evimin duvarları bile bordo ve bordonun tonlarca tonu olmasına rağmen bu ruj duvarımla aynı tonda hahah çok önemsiz bir ayrıntı gibi gözükebilir ama benim için oldukça tatmin edici; özellikle fotoğraf çekimi için. Neyse, bordo aşkım yüzden elimde oldukça fazla miktarlarda bordo ruj var, amma ve lakin hepsi mat ya da türevi. Bu tarz ıslak bitişli bir bordom hiç yoktu ve tüm zamanlarımın en favori bordosu olan Media'yı çokça andıran bir tonda olduğu için aranılan kanın ta kendisi olduğu anlaşıldı.


Gördüğünüz gibi içerisinde morluk bulunduran harika bir bordo, ve daha önceden de incelemesini yapmış olduğum Currant isimli dudak kaleminin renginin bire bir aynısı. Bir yılı aşkın süredir bu dudak kalemi bende var ve media ile kullanıyordum. Ruju gördüğüm an aklıma Currant kalemim geldi ve beraber fotoğrafladım. Az önce de permanent line'da olup olmadığını teyit etmek için Mac'in sitesine baktığımda bu ürünü de koleksiyona dahil ettiklerini gördüm. E yani, daha yerinde bir hareket olamazmış zaten.


Beni şaşırtan kısım kalıcılık konusu oldu. Açıkçasını söylemek gerekirse dudağı nemlendiren ve rahat sürülen rujların çoğunun kalıcılığının yerlerde olduğunu deneyimlediğim için bunun da öyle olacağını ve sürekli tekrar uygulama gerektireceğini düşünüyordum. Rengin koyuluğunun da etkisi olacak ki kalıcılığı beklediğimden çok daha iyi, sıcak içeceklerden sonra bile uçup gitmedi. Bence koleksiyondan alınabilecek en iyi ürün, ve performansı da beklenilenin oldukça üstünde. Eğer bu aralar sonbahar havasındaysanız ve bordo ruj sizin olayınızsa, kesinlikle göz atın derim.

Dediğim gibi bundan sonraki incelemeler İngiltere Boots'tan ve Harrods'tan aldıklarımla ilgili olacak, o yüzden takipte kalınız.

xx

1 yorum: