17 Mart 2015 Salı

MAC Fırça Temizleyici Solüsyon//MAC Brush Cleanser



Günaydın!
Yıllardır (yani yaklaşık 6 yıldır) bu ürünü almamakta diretiyordum, çünkü hem fiyatı hem de sadece spot cleaning yapması bana biraz yetersiz olacak gibi geliyordu. Ama fırçaların sayısı çift hanelilerin üst basamaklarına çıkınca, her seferinde tek tek deep cleaning yapmak, yani su sabun yıkamasına girmek işkence olmaya başladı. Ben de 6 yıl sonra, tüm inadımı kırıp Mac Brush Cleanser'ı aldım.





235 ml'lik bir şişede gelen ürün, tamamen sıvı. Yani öyle jelimsi, koyu kıvamlı falan gibi bir olay yok. Amacı, az önce de söylediğim gibi, anlık temizlik yapmak. Mesela sadece bir tane crease fırçanız var elinizde, ve smokey eye yapacaksınız ya da koyu renk gerektiren bir işlem uygulayacaksınız. Önce açığı süreyim sonra koyuyu sürerim şöyle olsun böyle gitsin derdine düşmemek için kirlettiğiniz fırçayı hemen bu solüsyonla peçete/pamuk yardımıyla temizliyorsunuz ve anında kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Alkol içerdiği için uçucu, bu nedenle hemen kuruyor. Makyajınıza beklemeden devam edebiliyorsunuz. Aynı şey mat-ışıltılı far birlikte kullanımlarda da geçerli. Aynı fırçayı kullanacaksınız ama ışıltılı mata karışsın istemiyorsanız, geçişte hemen bununla temizleyip işleme devam edebiliyorsunuz.

Oldukça kullanışlı gerçekten, yıllardır diretmemin sebebi fırçaların temizliği konusundaki takıntımdı. Hala öyle, yani makyaj tamamen bitince fırçaları su ve bebek sabunuyla baştan aşağıya yıkıyorum. Ama öyle iki far rengi arasında bir yıkamaya falan kalkınca o iş bitmiyor. O yüzden, iyi ki almışım diyorum. Tekrar belirtmekte fayda var; bu derinlemesine temizlik konusunda hiç bir etki yapmıyor. Sadece gününüzü kurtarıyor. Fırçalarınızı mutlaka her kullanışınızda yıkayın, lütfen. Buna güvenip tembelliğe vurursanız yüzünüz anında tepki gösterecektir.

Son olarak, çok sık kullanmamakta da fayda görüyorum bu ürünü çünkü alkol fırçayı sertleştirip ömrünü azaltıyor. Parasını hak eden, memnun kaldığım bir ürün olduğu için gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum. Özellikle jel/krem ürünleri kullandığınız fırçalarda harikalar yaratıyor.

xx


3 yorum:

  1. Birden fazla fırça edinip makyaj sırasında temizleme ile uğraşmamayı tercih ediyorum :D Çok fazla göz makyajı yapmadığım için sorun işgal etmiyor. Özellikle anlık temizlik etkisi /fiyat nedeni ile hiç almayı düşünmedim..

    güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  2. Bende bunun almanya drugstore versiyonunu aldim simdi ve keske daha önceleri mac inkini alsaymisim diyorum simdi ;) cidden cok kullanisliymis.Yinede haftada bir derin temizlik mecbur tabii :D

    YanıtlaSil
  3. Benimde ne zamandır alıp almamakta kararsız kaldığım bir ürün.Pratikliği cezbediyor insanı:) Çok güzel bir yazı olmuş:)))

    YanıtlaSil