4 Mart 2015 Çarşamba

MAKEUP GEEK "SMITTEN" Allık İncelemesi + Şeftali ve Kayısı Tonu Farkı//Review: Makeup Geek Blush in "Smitten" + Peach Color Vs Apricot Color


Günaydın!
Makeup Geek allıklar, farları kadar olay yarattı bildiğiniz üzere. Fiyat-performans olarak harikalar yarattığı iddia edilince, ve ben de farlarından inanılmaz memnun kalınca, allıkları da denemeye karar verdim. En riskli renklerden ikisini seçtim, ve ilkinin incelemesi bu postta olacak.

Good morning!
You all know that Makeup Geek blushes are as famous and hyped up as the eyeshadows, so I realy wanted to try to see if they worth the hype or not. I've chosen 2 risky colors in terms of colors. Today, I'll be reviewing the first of 'em.



Öncelikle, neden bu iki rengi seçtiğimi ve neden riskli olarak tanımladığımı açıklayayım. Marlena, Makeup Geek'in yaratıcısı, bu renkler için sadece çok açık tenlere göre dizayn edildiğini söylemişti. Ben de hemen swatchlara vs. göz gezdirdim ve ikisinin de çok çok çok özgün renkler olduğunu gördüm. Kargo gelince de bu teyitlendi; bunlar daha önce hiç bir yerde aynısını görmediğim renkler. İlk bakışta öyle gelmiyor değil mi?

Marlena from Makeup Geek had told in one of the videos of herself that these two were the ones designed for the really pale, fair skins. I did some research before ordering, and I convinced that these were the most unique shades I've ever come across. They look kinda ordinary, right? 



Smitten, tamamen mat bir "kayısı rengi". Benim şeftali tonlarından ne kadar nefret ettiğimi ve asla kullanmadığımı (ne ruj, ne allık, ne far) herkes biliyor. Bunu almış olmam çok garip geliyor olmalı. Aslında pek değil, çünkü dediğim gibi bu şeftali rengiyle hiç bir şekilde alakası olmayan bir renk. Tanımı da apricot olarak geçiyor zaten; tam bir kayısı. Bu da demek oluyor ki, sarıya çalıyor. Şeftali tonları kırmızımsı/kahverengimsiyken bu sarımsı. Şu tona bakar mısınız ya? Hiç ama hiç bir yerde böyle bir renk görmedim ki renk skalası tecrübeme oldukça güvenirim.

Smitten's a legit apricot color which is totally different from peach. I really really really dislike peach, I never ever use it in any area of my life. But, this is NOT a peach tone at all! It's apricot which is much yellow and pastel than peach.

Ama yine de, kayısı renginin şeftaliden ne kadar farklı olduğunu göstermek için, farklı yerlerdeki kullanımlarıyla ilgili bir kaç görsel paylaşacağım. Görseller Google Images aracılığıyla bulunmuştur.

To make it clearer, I'll use some images from Google Images. These are beautiful apricot colors:







Resmen pastel tonlarında, harika bir renk kayısı rengi. Şimdi de şeftaliye bakalım:

Beautiful, sophisticated pastel colors... And know, let's see peach:



Hiç benlik değil. Yanından bile geçmeyeceğim bir renk, ama seveni çok tabi. Evet bu kadar detaylı renk bilgisinden sonra, allığın performansıyla ilgili görüşlerime geçebilirim.

Pigmentasyonu çok iyi, ama kesinlikle çok hafif bir renk bırakıyor. Pastel bir renk olduğu için yüzünüzde de aynı hafifliği koruyor. Yoğun makyajlarda elimin ilk gideceği allık olacak. No make-up make-up günlerinin de vazgeçilmezi olur ama ben o tarz makyajlar yapmıyorum, yapanlar için söylüyorum.

Gerçekten çok açık tenli olmadıkça teninizde gözükmeyecektir, o yüzden NC-NW15 ya da Nars Mont Blanc/Siberia iseniz benim gibi, gönül rahatlığıyla tereddüt etmeden alabilirsiniz.

Tek sorun, çok kalıcı olmaması. 2-3 saat sonra solmaya başlıyor. Ama bu kadar özgün ve bence eşsiz bir renk için sorun bile sayılmaz. Ba-yıl-dım. İyi ki almışım, gördüğüm ilk andan beri çok benzersiz bir renk olduğunu tahmin ediyordum zaten. Makeup Geek, bu zamana kadar nerelerdeydin sen demek istiyorum cidden.

Not for me at all, never on earth. I know peach is a loved color among girls but not for me. Now, let's turn back to the review.

It has a perfect pigmentation but a slight settle look on cheeks. Due to the fact that it's pastel, it doesn't pop up and this makes it a perfect color for heavy eye make-ups and no make-up make-up looks.

If you're not so so so pale, this won't show up on your skin. So, if you're NW-NC15 or Nars Mont Blanc/Siberia as me, you should definitely try this!

The only downside is that it doesn't stay up so long. After 2-3 hours, it starts to fade away but I don't care at all because hands down this is the most unique color I've ever seen in my entire life on blush.  I have tons, I've seen much than tons, but nothing like this has been seen. Oh Makeup Geek, where have you been all my life?

xx


1 yorum:

  1. Harika bir renkmiş, güle güle kullan canım. Yurt dışından Türkiye 'ye getiren online site var mı acaba Makeup Geek ürünlerini?

    YanıtlaSil