21 Eylül 2014 Pazar

Essie Mint Candy Apple İncelemesi//Review:Essie Mint Candy Apple


Herkese iyi haftalar!
Essie'nin Türkiye pazarından çekileceğine dair bir söylenti var bildiğiniz üzere. Doğru olmadığı, sadece satıcısının değiştiği yönünde bilgiler geliyor ama hala bir muamma söz konusu. Bu yüzden, Essie uçup gitmeden stoklama işlemine giriştim, tabi ki Fijilerimi üçledim.
Bu vesileyle de, incelemesini yapmadığım Essielerimin incelemesini yapayım ki almak isteyenlere yardımcı olabileyim dedim ve Essie'nin en ünlü ojelerinden (Tabi ki Fiji'den sonra) biri olan Mint Candy Apple'ı bugünkü yazıya konuk ettim.

Hey everyone!
Today's review will be on one of the top 3 nailpolishes of Essie: Mint Candy Apple.




Mint Candy Apple, mint green olarak adlandırılan ve son 2 yılda neredeyse her markanın bir muadilini ürettiği nane yeşilimsi bir oje. Bana göre, klasik mint ojelerden ayrılan yönü, maviye de yakın olması. Çok sarı alt tonlu mintler yeşile çalıyor, bu daha soğuk tonlu ve bebek mavisine doğru geçişi olan bir nane yeşili.

Mint Candy Apple's a cool toned mint color which may sound so ordinary, nothing exciting. But actually, it's pretty different. Regular mint color nailpolishes that we see everywhere for 2 years are generally yellow based warm mints which appear more greenish whereas Mint Candy Apple looks kinda baby blue-ish but still mint. 



Fotoğrafta 3 kat sürülmüş halini görüyorsunuz, maalesef 2 kat tam bir opaklık sağlamıyor. Kısa tırnağa çok çok çok yakıştığını düşünüyorum ayrıca, oldukça soft bir görüntüsü var.

You see the 3 layers of nailpolish applied above. Unfortunately, it doesn't provide enough opacity in 2 coats. I think that this particular nailpolish looks amazing on short nails, really classy.



Elimdeki en yakın dupe Alix Avien 276 numara, ama o da daha koyu ve yeşilimsi.
Açıkçası almadan önce bin tane dupe var piyasada diye düşünüyordum ama pek öyle değilmiş gerçekten. Sadece nane yeşili değil de mavili bi su yeşili kıvamında olması beni sıradan olmadığına ikna etmiş oldu özetle.
Essie'den bir kaç oje alacaksanız biri bu olabilir, hakkıdır. :)
Sizin Essie'den sevdiğiniz ya da almak istediğiniz renkler nedir? Gerçekten her renge açığım Essie'den!

The closest dupe from my collection was this Alix Avien No 276 but it's darker and more greenish.
Before I got Mint Candy Apple, I was thinking that there were tons of dupes on the market but it didn't come out that way. The blue tint in it creates uniqueness. If you'll get few Essie nailpolishes, this may be one of 'em.

xx

3 yorum:

  1. Fiji bir tane! İnternetten alacak bir yer de bulamadım :(

    YanıtlaSil
  2. 3. resım bı harikaaa :) rengını cok sevdım sana da cok yakısmıs :) makyajformulleri-ecem yazıcı

    YanıtlaSil
  3. Merhaba güneş kremi ile ilgili yazınızı okumuştum zaten şimdi geriye dönüp baktığımda da evet göz çevrenize de kullandığınızı gördüm. Yine de garanti olsun diye sormak istedim kullanılabilir değil mi? Böyle bir kreme ihtiyacım var tavsiyenizin doğru olacağını düşündüm :)

    YanıtlaSil