5 Eylül 2013 Perşembe

YENİ! MAC Pro Palette Large Duo ve Önceki Pro Paletle Karşılaştırılması


Merhabalar;
Mac'in yeni çıkan ikili büyük paletinden bir süredir haberdardım ve bir kaç ay içinde almayı planlıyordum ki, doğum günümde, hayatımdaki çok özel insan bana bunu, ve tabi ki yanında tarif edemeyeceğim güzellikte bir şeyle beraber, hediye etti. Mac'in hediye paketi olarak bu kutuyu kullandığını bilmiyordum açıkçası, sürpriz oldu.





İçinden 2 ayrı kutu çıktı, biri yeni palet olan Pro Palette Large/Duo, diğeri de 15'li far eklentisi olan Pro Palette Eyeshadow x 15.İkisi ayrı ayrı satılıyor, sadece paleti alırsanız içi boş geliyor yani.





Gördüğünüz gibi paletin kendisi, iki katlı olması sebebiyle oldukça kalın. Her şeyi sığdırıp birlikte taşıyabilirsiniz kısacası. İçindeki bir kısma koyduğum 15'li far bölümü de oldukça sağlam bir şekilde içine oturuyor, gevşek ve hareketli bir mekanizması yok, öyle almışsınız gibi birleşiyor paletle.





Paletin arasında, iki kısmı ayıran şeffaf bir plastik var. Şeffaf olması çok güzel çünkü iki tarafı da doldurduğunuzda her ikisini de görebilmiş oluyorsunuz. Bu içindeki bölmeleri hem allık için hem de far için alabilirsiniz. Allık için olan parçada 6 allık bölmesi var yanılmıyorsam, ben de diğer kısmı allık yapma planındayım, elimdeki allıkları depot etmem gerekecek bunun için tabi-ki çok zor bir işlem değil zaten. Tek kötü yanı, çok fazla parmak izi tutuyor parlaklığı yüzünden. Onun dışında aşırı kullanışlı bir palet, özellikle taşıyacak birden fazla 15li paletiniz ya da sayıca fazla farınız/allığınız varsa.




Önceki Pro Paletle karşılaştırmasını yapmak gerekirse, söylememe bile gerek yok-3 kat daha kalın ve daha ağır. Kalınlık olarak çok fark etse de, en-boy ölçüsü o kadar fark etmiyor. Yeni palet daha karemsi, eskisi dikdörtgendi. Ayrıca eski palet parmak izini daha zor tutuyordu, yeni çıkan palet bu konuda oldukça rahatsız edici bir sadakat gösterip tüm parmak izlerini üzerinde tutuyor. Son olarak, eski paletin far koyma yerlerinin içinde yarım daire şeklinde boşluklar yoktu, 4lü palette çıktı piyasaya ve bunda da var. O boşlukların amacını çoğu insan uzunca müddet anlamamış o yüzden açıklayayım ben de; koyduğunuz refill farı cımbız dışında bir şekilde çıkaramıyordunuz eski palette çünkü tutma yeri yoktu. Şimdi, o boşluklara bastırıp kaldırabiliyorsunuz, kesinlikle oldukça gerekliydi çünkü eski paletin saçmalığı yüzünden bir sürü farımın üzerinde tırnak izi var çıkarma çabalarımdan kalan.

Doğum günü hediyesinin fiyatına bakılmaz ama ilk çıktığındaki bakışımdan hatırladığım kadarıyla paletin kendisi 60 lira civarlarında, far kısmı da 20-25 olmalı.

Tam eski 15'li paletimi ve 4'lü travel paletimi tamamlamışken en ihtiyacım olan şey buydu, tüm takipçilerimin huzurunda kendisine tekrar teşekkür ediyorum :)

xx

5 yorum:

  1. sen özel olduğun için hayatında hep özel insanlar olmalı zaten tekrar doumgünü kutlu olsun bitaneciğim herşey gönlünce olsun:)

    YanıtlaSil
  2. Güle güle kullan çoook hoş bir hediye olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Bende bu paleti zevkle kullanıyorum.Bir yere gideceğim zaman tek bu paleti goturmem yetiyor hepsi bir arada düzgün bir şekilde duruyorlar;) Bu arada yazılarınızı çoook severek takip ediyorum tebrik ederim gerçekten:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Hala blogunuzu takip ediyormusunuz bilmiyorum. Ben de bu paletten almak istiyorum. Palet acaba Mıknatıslı mi? Yani yves rocher ardeco farlarimi kutularindan cikarip metal kaplariyla bu palete koysam yapisirlarmi? Yoksa ardeco miknatisli palet mi alsam. Da oda seffaf kapak degil:( bide bu mac farlarin kullanim ömrü kac yil. Ben bazen bir yilda bitiremiyorum yazik:(

    YanıtlaSil
  5. 4lü palete koyulan farı çıkarmanın temiz bir yolu var mı? Bu yazıda bastırınca çıkıyor diye tarifiniz var ama deneyince beceremedim sanırım:(

    YanıtlaSil