14 Eylül 2013 Cumartesi

No.7: Satin Taupe//MAC Farları İnceleme Serisi


Merhabalar;
Serinin ortalarına doğru yaklaştığımıza göre Mac'in en en en ünlü farı olan Satin Taupe hakkında konuşabiliriz diye düşünüyorum. Yine, Mac müşterisi tarafından ünlü ilan edilen ve açıkçası o kadar da hastası olmadığım bir far daha.


Taupe rengini gerçekten verdiğini söyleyerek başlayayım incelemeye. Çünkü piyasada taupe adı altında satılan çoğu ürünün grimsi çamur rengi olduğunu görebilirsiniz, ve oldukça can sıkıcıdır. Taupe, ara renkler arasında insanların en çok elinin gittiği ve kendine yakıştırdığı renktir çünkü oldukça doğaldır. Ancak Satin Taupe'un mat olmaması, tüm renk dengelerini değiştirebiliyor.



Şöyle ki, mat taupe oldukça doğal bir renkken, Mac'in yaptığı tarzda bir taupe daha ışıltılı ve garip renklere dönüşebilen bir yapıya bürünüyor. Bunun en sık karşılaşılan örneği ve sevmeyenlerinin şikayet ettiği noktası, farın blending işleminde lilamsı bir hale bürünmesi. Çok saçma geliyor aslında bakınca, yani kahverengimsi grimsi bir rengin lilaya, mora çalması çok uzak bir ihtimalken Mac'in Satin Taupe'u bazı ten renklerinde bunu yapıyor. Sarı alt tonlu ve fazla beyaz biri olarak bende de aynı şey oluyor mesela, tabi ki gözünde tam olarak el swatch'u gibi gözükenler de var, hem de oldukça fazla.
Bunun dışında daha genel-geçer bir negatif yönü var benim açımdan bu farın. Açıkçası rengini çok sıkıcı buluyorum. Ben ki renkli makyaj yapmayı sevmeyen ama ağır makyajlar yapan biriyim, bu rengi aşırı sıradan ve silik buluyorum. Karakteri yok özetle, gözlerinize de ekstra bir karakter vermiyor bana kalırsa.
Kullanım kolaylığı, yumuşaklığı, bunlara diyecek hiç bir söz yok tabi ki. Ama bu farın bu kadar ün almasının sebebini de 13-17 yaş arası "az makyaj, mümkünse kolay makyaj" kafasındaki müşterilerin yarattığını bilmekte fayda var. Bu farın seveni çok biliyorum, mutlaka içinizden de seveni vardır hiç bir sözüm yok çünkü yapısı ve kalitesi su götürmez, ama benim şahsi makyaj estetiğim, zevkim için fazla silik.

Artılar:
-Çok kolay ve rahat bir sürümü var.
-Sür-çık hızı yakalamanızı sağlayacak en iyi farlardan.
-Parlak da olsa taupe rengini gayet iyi veriyor.
-Pigmentasyonu başarılı.

Eksiler:
-Çok sıkıcı.
-İddialı değil.
-Ciddiyeti yok.
-Duruşu bir nebze eksik, mutlaka bir şeylerle yükseltmek gerekiyor çıtayı.

Tekrar alır mıyım? Sanmıyorum.

Puan: 6/10

xx

4 yorum:

  1. Eksiler:
    -Çok sıkıcı.
    Keyifle okudum yazını :))

    YanıtlaSil
  2. lila olayında kesinlikle haklısın bendede aynı problem oldu tek başına gerçekten çok anlamsız ve gereksiz bir far muhakkak üzerinde oynama yapılması gerekli ya da bu rengi tuttturmak için 2 . hatta bazen 3. katı geçmek gerekli

    YanıtlaSil
  3. benim kalbimde taupe ailesinin kraliçesi Nars Lhasa,
    bazı ciltlerde maviliği (soğukluğu?) hafif baskın çıkıyormuş ama o renk ve ayrıca az biraz da isim gerçekten çok hoş.yazıda pek güzel,keyifle okudum.

    YanıtlaSil