7 Eylül 2013 Cumartesi

No.4: Copperplate//MAC Farları İnceleme Serisi


Merhabalar;
Copperplate, alışveriş yazısını daha yeni yazdığım bir far, o yüzden bu kadar kısa sürede nasıl inceleme yazacak hale geldiğim konusunda şüpheleriniz olabilir, hemen açıklığa kavuşturalım. Bu farı ben çoğu yerde, çoğu çekim makyajında ve özel gün makyajında kullandım. Her zaman kullandığım kitlerin içinde bir şekilde bulundu, ama bana ait olarak hiç bir zaman paletimde yerini almamıştı. Alışveriş de kendime ait olması içindi, yani aslında ben bu farı çok uzun süredir kullanıyorum makyaj yaptığım kişilerde.


Copperplate, mid-tone grey olarak geçen mat yapıda bir gri. Mac yapısı olarak da Matte2 şeklinde geçiyor. Sürümü oldukça kolay ki normalde mat farlarda karşılaştığımız genel sorun bir türlü blend işlemine tamamen adapte olamaması ya da bazın üzerine çok çabuk yapışıp ilk haliyle kalmasıdır. Bu farda öyle bir zorluk olmadığını garanti edebilirim çünkü çok yumuşak bir yapısı var.



Peki çok sıradan gibi görünen bir gri farı bu kadar özel yapan nedir?
Bunun cevabını gri farla içli dışlı olanlar çok rahat bir şekilde verecektir. Gri farların en büyük sorunu maviye çalmasıdır. Gri gibi görünen çoğu far az ya da çok maviye çalar göze sürülünce. Ki aslında gri istediğiniz makyajlarda mavimsi bir görüntüyle sonuca ulaşmak istemediğiniz bir durumdur. İşte Copperplate'in farkı burada ortaya çıkıyor. Maviye kaçan bir havası yok. Gerçekten gözde de gri duruyor, istediğiniz kadar blending yapın değişmiyor.
Ayrıca, siyahı smokey için fazla sert bulanların "mutlaka" edinmesi gereken bir far çünkü tam bir smokey eye farı. Göz altını mor göstermiyor, aşırı sert bir görüntüsü yok ve o dağılmış, özensiz smokey makyajlar için bir numara olan bir ürün.

Artılar:
-Rengi gerçek gri, maviye çalmıyor.
-Hem mat olup hem de kolay sürülen ender farlardan.
-Smokey eye makyajları için ideal.
-Gözlerin rengini ortaya çıkarıyor- kendi adıma; ela olan gözlerim daha yeşil duruyor mesela bunu sürünce.

Eksiler:
-Her koyu renkte olduğu gibi bunda da elinizin ayarını tutturamazsanız rezalete dönüştürebilirsiniz, hatayı pek affetmiyor.

Tekrar alır mıyım? Evet

Puan: 9/10

xx

1 yorum:

  1. Rengi gerçekten çok hoşuma gitti. Smokey için gerçekten bana lazım olan far bu olabilir buna da bakacağım :)

    YanıtlaSil