1 Eylül 2013 Pazar

No.3: Coppering//MAC Farları İnceleme Serisi


Merhabalar;
Bugünkü yazı copper renklerin kraliçesi, kırmızıyı yaratık gibi görünmeden makyaja sokabileceğimizin kanıtı olan ve muhteşem görünen Coppering hakkında olacak.



Coppering, ışıltılı kiremit rengi diye tanımlayabileceğim bir renk ama açıkça kırmızı ailesinden. Kahverengiye kaçmadığını belirtmeme gerek yok zaten, swatch'tan görüyorsunuz. Normal şartlarda çoğu insan bu farın çok korkutucu olduğunu ve hiç bir şekilde kullanılamayacağını, olsa olsa noktasal uygulamalarda işe yarayabileceğini ve bu kadar para vermenin değmeyeceğini düşünür. Eğer siz de böyle düşünenlerdenseniz, kesinlikle yanıldığınızı söylemem gerekiyor.
Ben bu farı, tüm göz kapağıma açık bir mat renk sürdükten sonra crease rengi olarak kullanıyorum. Yani göz makyajımda asıl gözüken renk bu oluyor ve cidden yaptığım en güzel makyajlardan biridir diyebilirim. Dozunda ve iyi bir blendingle kullanıldığında bu far tam bir cennet. Şimdi böyle diyince sanmayın ki ufacık alıyorum ve dağıtıyorum, kırmızımsı ama ne olduğu belirsiz silik bir renk kalıyor. Hayır, açık açık turuncumsu/kırmızımsı bir göz makyajı oluyor ve duruşu inanılmaz.

Beyaz tenlerdeki duruşu kırmızıya daha yakınken, orta/buğday/esmer tenlerdeki duruşu turuncuya daha yakın. Gerçekten çok özgün ve kaliteli bir far özetle, kırmızıdan korkmayın ama göz altı bölgelerine uygulamayın, tek koşulu bu.



Artılar:
-Renk olarak oldukça nadir bulunan ve "muhteşem" bir renk.
-Işıltısı çok sakin, ucuz düğün efekti yok.
-Siyahla da açık renklerle de çok iyi kombinleniyor.
-Günlük makyajda kullanılabiliyor, özel gün makyajına özel değil.
-Pigmentasyonu harika.

Eksiler:
-Herkese hitap etmeyebilir, zevk meselesi  burada devreye giriyor. Ama günlük makyajınızda sürekli kahverengi kullanmak bayıyorsa, bu yeni favoriniz olacak.
-Far konusundaki el beceriniz orta ve üstü olmalı bana kalırsa, başlangııç seviyesi için biraz uğraştırıcı olabilir.

Tekrar alır mıyım? Evet

Puan: 9/10

xx

8 yorum:

  1. Satin Taupe ile çok yakıştırıyorum bu farı :) Bloguma beklerim:

    purenthetimelady.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satin Taupe'la hiç denemedim, deneyeceğim:)

      Sil
  2. En sevdiklerimden biri :) Geçen ay da Expensive Pink'i almıştım, bunun somona biraz daha yakını gibi. O da çok güzel, tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Expensive Pink ilk aldığım Mac farıydı yıllar önce, o çok daha soft ve rahat kullanılır şirin bir far ama yakın evet:)

      Sil
  3. Immm harikaa bir renk ama süremeyeceğim kesin :)

    YanıtlaSil