17 Temmuz 2013 Çarşamba

Ruj Nasıl Eritilir?: Kırılmış Rujların Tekrar Kullanılması


Merhabalar,

Tam bir pembe ruj delisi olduğum aşikar. Bir sürü pembe rujum olmasına rağmen, aralarında çok net favorim olanlar var. Bunlardan biri de Mac Chatterbox. Mavi alt tonlu gerçek pembe ve amplified yapıda. İnanılmaz güzel bir duruşu var. İlk tüpümü uzun zaman önce tüketmiş ve hemen ikincisini almıştım, onun da sonuna geldiğim bir dönemdeydim ki sıcaktan yumuşadığı için sürerken kırıldı. 5 dakika civarı çaresizce elimdeki kırık ruja baktıktan sonra tüpün içine geri koymaya karar verdim ama bir işe yaramadı. Son çareyi, ruju eritip küçük bir kaba koymakta buldum. Bu prosesi de sizle paylaşmış olmak istedim, videolarını vs. Youtube'da çok rahat bulabilirsiniz.

İhtiyacımız olanlar;

Mum


Küçük bir kap, ben benimkini Sephora'dan almıştım


Eriteceğimiz rujun miktarına uygun büyüklükte bir kaşık


Ve tabi ki kırılan/sıcaktan erimiş olan rujumuz


Benim rujum, işleme başlamadan önce şu ölmüş şekildeydi ve kesinlikle kullanamıyordum


Tüpün içindeki tüm ürünü sabırlı bir şekilde çıkardım ve kaşığa koydum. Sabırlı diyorum çünkü eğer rujunuz hem kırılmış hem de erimişse bu kısım biraz zamanınızı alacak. Tüpün dibini görene kadar bırakmayın.




Daha sonra, mumu yakıp kaşığı çok yakın olmayan bir mesafeden alevin üstünde tutmaya başladım.



İki önemli unsur var bu kısımda: Birincisi; kaşığı aleve değdirmeyin çünkü rujun kokusu değişir ve kullanamayacağınız kadar kötü kokabilir, ikincisi de; kaşığı sabit tutmayın, sürekli daireler çizin alevin üzerinde. Zaten çok çabuk bir şekilde eriyecek ve şu sıvı hali alacak:


Sonra, çok dikkatli bir şekilde kabın içerisine döküp kapağını kapattım. Kabı düz bir zemine yerleştirip öyle dökün yoksa eğimli bir biçimde donmaya başlayabilir rujunuz.



Daha sonra kabı dolaba koyup 15 dakika beklettim ve çıkardığımda tamamen donmuştu. Elinizle ya da fırçayla uygulayabilirsiniz ama elinizin ısısı ufak bir miktar ruju çok çabuk eritebilir, o yüzden bu tarz bir çalışmadan sonra fırça kullanımını öneriyorum.

Kolay gelsin.

xx

11 yorum:

  1. Çok güzel fikir farklı rujlarla yeni renkler de elde edilebilir.

    YanıtlaSil
  2. İnanılmaz! Ben de aynı yazıyı yazdım, fotoğraflarını çekmeyi bekliyordum yayınlamak için. Sen çok net anlatmışsın, benim yayınlamama gerek kalmadı. Bayılıyorum bu tekniğe ben de, kaç rujumu kurtardım böyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa Görkem cidden miii <3 Kalp kalbe karşı mevzusu da anca bu kadar aleni olur yani. Ayrıca ne demek gerek kalmadı, ben senden okumak istiyorum, o yazı yazılacak işte o kadar!(dominantmış gibi yapıp aslında miyavlıyo yazar burda)

      Sil
  3. Bende dibinde kalan rujlarimi birlestirip cok guzel bir bronz renk elde ettim bu sekilde yaparak. Degerlendirmis oluyoruz boylece:)

    YanıtlaSil
  4. cok harika bir fikir cok hosuma gitti :)
    dmacunu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Bu şekilde eritilip tekrar donan rujların 3 ay ömrü olduğunu duydum , ne kadar doğrudur bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  6. Ruju erittikten sonra tekrar kendi kabına döküp dondursak olur mu acaba?

    YanıtlaSil