19 Temmuz 2013 Cuma

Kate Middleton Makyajı


Merhabalar;
Monarşi fanı değilim, şahsi politik görüşümde tek hükümdar sistemi yok, velakin İngiltere'ye duyduğum derin ilgi, akademik kariyerimle sınırlı kalmayıp British monarch sınırlarına kadar dayanıyor. Cambridge Düşesi, Strathearn Kontesi ve Carrickfergus Baronesi Kate Middleton da, royal öncesini ve sonrasını dünya gözüyle görebildiğimiz tek 2000'ler kraliyet mensubu olarak, ilgimin odağında.


Makyajı daha ilk gördüğüm andan beri çok dikkatimi çekiyor çünkü makyajını yaparken bile koruması gereken sınırlar var ve buna rağmen muhteşem bir iş çıkarıyor. İş çıkarıyor diyorum çünkü makyaj tarzını kendi seçiyor, kraliyet makyözlerine de bırakıp her gün başka bir makyajla gezebilirdi ama imza makyajını hiç ama hiç değiştirmeyip tam da yakışanı yapıyor.


Muhteşem bir güzelliği olmasına rağmen bir dezavantajı var ki, yaşını olduğundan fazla gösteriyor. 82'li ama yaşı daha fazlaymış gibi gözüküyor, kırışıklık konusunda-özellikle göz kenarlarındaki kaz ayaklarında ciddi sorunları var. Alnında da 2 tane çok derinleşmemiş çizgi var. Hepsi mimik çizgisi ama bütüne bakınca +5 civarı bir yaş katıyor kendisine. Helali hoş olsun diyelim, tüm bunlar harika bir estetiğe hitap ettiği gerçeğini değiştirmiyor.


Tüm bu detayları veriyorum ki makyaj tarzını seçerkenki mantığını anlamamız kolaylaşsın. Genel hatlarıyla bakarsak, makyajında ulaşmak istediği görüntü doğal ve sade olurken tenini mümkün olduğunca pürüzsüz tutmak-ama kırışıklıklarını kapatmamak. Çok açık bir şekilde, yoğun bir fondöten kullanmıyor ve çizgilerinin görünmesini özel olarak istiyor. Yaşanmışlık, bir düşesin olmazsa olmazı tabi. :)


Göz makyajı, oldukça basit ve sade görünse de kat kat döşenmiş vaziyette. Şablon olarak, siyah gel liner başrolünde kahverengi göz kenarı ve yoğun rimel görünümlü bir makyaj olarak tanımlayabiliriz.


Allığı her zaman şeftali tonlu ve biraz parıltılı. Highlighter kullanımına çok önem verdiği açık, çünkü highlighter kullanılmamış hiç bir makyajı yok tüm baktıklarımın içinde.


Kaşlarını yoğun bir şekilde dolduruyorlar ve çoğu zaman hiç ruj kullanmıyor. Bu verileri belirledikten sonra, bu makyajı elimizdeki malzemelerle kendimize çok rahat bir şekilde uygulayabiliriz.


Sürekli profesyonel kraliyet fotoğrafçıları ve medya tarafından fotoğraflandığı için, mutlaka fotoğrafta parlamayı önleyecek bir primer kullanıyor. Zaten hiç bir şekilde yüzünde parlama yok. Bunun için tek geçeceğim bir ürün var ama maalesef hep başkalarından kullanma şansım oldu. Wishlist'imde bir numarada; Smashbox Photo Finish Primer.


Bundan sonra, bahsettiğim hafif yapılı bir fondötene geçiliyor, ama iyice su gibi bir fondöten de değil. Mesela, hafif yapılı fondöten istendiğinde bb cream'den farksız olan Chanel Vitalumiere Aqua'yı kullanıyorum makyaj yaptığım insanlarda, ama Kate Middleton durumunda o kadar da hafif bir şey tercih edilemiyor tabi ki. Kendi elimde olanlardan önerim, YSL Touche Eclat.


Göz altı kapatıcısı olarak yoğun bir ürün kullandığına neredeyse eminim, çünkü çok yakın çekimlerde çizgilere dolma gibi bir kaç durum gördüm ve hafif yapılı bir kapatıcıda olmayacak kalınlıkta bir ürün var. O zaman, Nars kapatıcı yerine Mac Studio Finish öneriyorum.


Pudra olarak hafif bir şey kullanmamız gerekiyor bu durumda, çünkü gerçekten çok yakın çekimler var ve pudra kalın olursa belli olabilir. Her zamanki pudram Mac Studio Fix yerine bu sefer Bare Minerals'ın toz pudrasını tercih ediyorum.



Göz makyaında, önce ten rengi bir farla tüm göz kapağı nötrleniyor. Daha sonra, dış V kısmına koyu-tok bir kahverengi uygulanıyor. Keskin olmamasına dikkat ediliyor ve çok iyi bir şekilde blending uygulanıyor. Kaş altına geçişin keskinliği, mid-tone bir kahverengiyle azaltılıyor. Göz yaşı noktasına ve biraz daha ilerisine de parlak bir beyaz uygulanıyor. Ten rengi ve kahverengi far önerim Estee Lauder Pure Color 02 Cobblestones duosundaki farlar. Geçiş farı Urban Decay Naked Basics Naked 2 ve iç kısım aydınlatması da Mac Nylon.






Liner konusunda dikkat edilmesi gereken iki önemli nokta var. Birincisi, liner çekilirken kesinlikle kuyruk yapılmıyor. İkincisi, alt liner uygulamasında gözün iç kısmına hiç bir şekilde ürün değdirilmiyor, kirpik dibine çekiliyor. Liner'ın likit olmadığından eminim, gel liner olarak her zamanki tercihimden şaşmıyorum: Mac Blactrack


Rimelde dolgunluk yerine daha çok ayırma ve uzatma özellikleri olmasına dikkat edilmiş, bu tanıma uyan rimel bana göre Clinique High Impact Mascara'dır.


Allık konusu benim için elimdekilere bakarak en zor seçebileceğim kısım oldu çünkü ben şeftali tonlu allık kullanmıyorum. Elimdeki tek şeftali tonlu allık Mac Sunbasque ve Kate'inki kesinlikle o tarzda bir allık değil. Daha mat, sakin bir şeftali gerekiyor. Elimde olmayan ürün tavsiyesi olarak; Mac Peaches'ın tamı tamına bu görüntüyü yakalayabileceğine eminim.

Kaynak: www.sarahassansblog.com 


Highlighter olarak gerçekten Lightscapade'i kullandığına emin olmak üzereyim, o kadar ürün arasından gerçekten bunu kullanıyor olma ihtimalini çok yüksek buluyorum çünkü çok yakından inceledim ve aynı onun duruşu. O yüzden tabi ki önerim, Mac Lightscapade


Kaşlarının bazen çok koyu kahverengi, bazen de küllü siyahımsı bir renkle doldurulduğunu farkettim ama bende o tarzda koyu bir kaş ürünü yok. Long lasting ve waterproof olduğu su götürmez, bu yüzden tahminim Make Up Forever'ın Aqua Brow ürününü kullandıkları yönünde.

Kaynak: Google Images/Anonymous

Ve son olarak (olmayan) ruj kısmına geliyorum. Bana kalırsa, özel davetler dışında hiç bir dudak ürünü kullanmıyor-dudak kalemi bile. Bir kaç fotoğrafta glossvari bir uygulama gördüm ama o da kendi dudak rengine çok yakın, belli belirsiz bir uygulamaydı. O yüzden dudak kısmını natural olarak bırakıyorum.

Son söz olarak, harika ve çok klas bir tarzı olduğunu söylemem gerek. Her şey tam kararında, hiç bir aşırılık yok ama önceden belirlenmiş düşes makyajı çizgisinden oldukça uzakta ve dinamik. Kraliyet mensubu kadınların makyajlarında, evet araştırdım, siyah kullanımı mümkün olduğunca elimine edilmiş. Ama Kate Middleton kendi tarzını ortaya koyup makyajının en temeline kömür siyahı gel liner'ı koymuş. İşte bu gerçekten tebrik-e şayan your grace, your highness.



xx

3 yorum:

  1. her yazını mümkün olduğunca okuyorum,ve muhteşemsin diyebilirim sana :)

    YanıtlaSil
  2. İngiltere'de parlamenter demokrasi var, kraliyet ailesinin varoluşu sadece sembolik, aynı İspanya, Danimarka ve Belçika gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahahahh gerçekten mi ya bak hiç bilmiyordum bunu, ben de sanıyorum ki kral topluyor ordularını, haaaaydi bakalım savaşa. Çok hayalkırıklığına uğradım şu an. Yıl 2013 ama ben hala British monarch yaşıyor sanıyordum bak gördün mü:( Hüznümü nasıl dile getirsem bilemedim:( İyi ki söyledin, Uluslararası İlişkiler diplomamı çöpe atmaya gidiyorum. hahahahah

      Sil