23 Temmuz 2013 Salı

Burt's Bees Vs Blistex: Hangisinin Dudak Nemlendiricisi Daha İyi?


Merhabalar;

Her ne kadar dudak nemlendiricisi konusunun çok abartıldığını düşünsem de, bu yazıyı yazmam gerektiğini düşündüm çünkü ara sıra insanlar bana "Blistex aldım hata mı ettim, Burt's Bees gelmiş onu mu alsaydım?" gibi şeyler soruyorlar ve açıkçası bu kadar da dert edilecek bir konu olduğunu düşünmüyorum; bu sebeptendir ki şimdi neden önemsiz olduğunu açıklamaya çalışacağım.

Evet biliyorum, dudaklarımız mütemadiyen çatlıyor ve sürekli nemlendirme ihtiyacı hissediyoruz. Kışın koyu renk ruj sürünce berbat görünüyor dudaklarımız çatlaksa, mat rujlar ayrı bir kurutma evresi ekliyor bir de bu duruma, hepsinin farkındayım, ama çözüm yolu olarak fellik fellik "O mu bu mu" tasasına girmenin hiç bir manası yok. Ana fikir olarak şunu söyleyip ürün karşılaştırmasına geçeceğim; dudaklarınız çatlaksa sıradan bir krem de sürseniz, Bepanthen de sürseniz, Blistex de Burt's Bees de sürseniz, ya da vazelin de sürseniz, iyileştirici etkisi olacaktır. Hiç bir ürün çok ciddi bir şekilde çatlamış dudağı ertesi sabaha düzeltmez, ortalama süre hepsinde üç aşağı beş yukarı aynıdır. O yüzden çok da arayışa girmeye gerek yok diyorum ve en ünlü iki nemlendiricinin karşılaştırmasına geçiyorum.



Yabancı bloglarda muhteşem ünlü olan Burt's Bees, Türkiye'ye geldiğinden beri aynı coşkusunu sürdürüyor ama benim için markanın ünü dudak nemlendiricisi konusunda değil de tırnak bakımı ürünlerinden yürümekte. Markaya güvendiğim için dudak nemlendiricisinin de iyi olduğunu düşünüp aldım ve hayalkırıklığına uğramadım. Nemlendiriciliği gayet iyi ve yapış yapış bir his bırakmıyor. Dudakları aşırı bir şekilde parlatmıyor ve üstüne ruj sürdüğünüzde rujun akmasına da sebep olmuyor. Kokusunu çok sevmiş değilim ama rahatsız edici değil. Yoğunluğunu biraz az buluyorum, bu yüzden günlük dudak bakımı için uygun ama gece bakımı için yetersiz olduğunu düşünüyorum. Taşıması kolay, tüpten direkt sürümü rahat. Sorunsuz bir ürün yani. Fiyatı eksi tabi, bu kadar olmamalıydı.



Blistex, Burt's Bees'ten de ünlü ve tanınan, daha da önemlisi güvenilen bir marka olarak gözümü kırpmadan bu ürünü almamı sağlamıştı ve yine, pişman olmadım. Aynı ürünün tüpteki halini de aldım, ama onda garip bir şekilde fazlaca erime, jelibon kıvamına gelme oldu anlamsızca, o yüzden elle sürülen şeklini kullanmaya devam ettim. Yoğunluğu üstteki ürünün neredeyse 2 katı şekilde, ve bu yüzden onarıcılığının da daha güçlü olduğunu düşünüyorum. Ancak, günlük makyajınızda rujun altına sürdüğünüzde 5 kat gloss sürmüşsünüz hissi yaratıyor ve bu rahatsız edici. Yani bakım amaçlı muhteşem bir ürünken makyaj altına pek gitmiyor. Bu da demek oluyor ki gece bakımında kullanmanız gereken bir nemlendirici kendisi. Kokusu ve tadı muhteşem zaten, bilmeyen yoktur. Fiyatı da oldukça uygun, bonus olarak.

İşin özeti, günlük kullanım için Burt's Bees, yoğun bakım ve gece nemlendiricisi olarak da Blistex öneriyorum. Ben kafa yormak istemiyorum derseniz ikisinden birini alabilirsiniz, pişmanlık duymayacaksınız.

xx

14 yorum:

  1. Burt's Bees hep aklımda kalmıştı, faydalı oldu bu yazı. ^^ Şu ana kadar hep Blistex kullandım aynı şekilde de devam edeceğim gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Benim de aklımdaydı uzun süre, çok da büyük eksiklik değilmiş yani:)

      Sil
  2. Ben burt's bees'in uc cesidini, blistex med plus ve lip relief kullanmis biri olarak soyleyebilirim ki bence burt's bees'in narlisi diger ikisi kadar basarili degil, onarma konusunda beeswax ya da balli olan en az med plus kadar iyi diye dusunuyorum.med plusin iceriginde petrolatum oldugu icin artik pek tercih etmiyorum, buarada lip reliefi ozellikle tavsiye ederim, dudaklara pasta gibi uygulandiginda sabaha dudaklar buyuk olcude onarilmis ve yeni peeling yapilmis gibi oluyor :)
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya evet Blistex'in içindeki olayı ben de duydum, sanırım tercih etmeyeceğim artık. Diğerlerini denemem gerek cidden çünkü narlısı dediğiniz gibi, pek de onarıcı değil:)

      Sil
  3. Tonla dudak koruyucu denemiş biri olarak ikisini de sevdiğimi söyleyemeyeceğim maalesef. Benim için birinci sırada bepanthen merhem geliyor. Özellikle gece ve kış aylarında. Onun dışında o kadar çok dudak koruyucum var ki gün içinde mutlaka elimin altında birşeyler oluyor elime hangisi gelirse onu kullanıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bepanthen'den başkası yalan, katılıyorum:)

      Sil
  4. Narlı zaten pek başarılı değilmiş. Ben ikisinide almak isteyen biri olarak dudak kremi denilen şey ruj deil ki çabucak tüketiliyo bu konuda çok düşünmeye gerek yok diyorum :)

    Birde blistex dudak kreminin içinde bir madde varmış adını bilemicem kanser yapıyormuş vazelin etkisi falan filan. Dikkat edenler için iyi değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, çok da takılmamak lazım sonuçta büyük yatırım vs. değil:)

      Sil
  5. beauty gore nars sheer glowda rengim mont blank estee double wear alıcam ne yazıkki rengimi bulamıorum çok karmaşık lütfen yardım edrmisin sizce hangi numarayı almalıyım cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Double Wear kullanmadım, maalesef yardım edemeyeceğim o yüzden

      Sil
  6. Dudakları aşırı kuru ve çatlak biri olarak bir sürü ürün denedim. Benim dudaklarımı toparlayan çatlamasını önleyen ve ruj sürdüğümde sorun yaratmayan ürün ise Nivea ballı ve sütlü dudak balmı. Fakat herkeste aynı etki olmayabilir. Bir de Med Plus benim dudak üstümde siyah nokta oluşturdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu çok merak ediyorum ben ya, Nivea'yı yani. Kesin deneyeceğim, iyice merak ettim:)

      Sil
  7. Bayılıyorum Blistex 1 numara bence :) Buz gibi dudaklarım oluyor bu ürünle :)

    YanıtlaSil
  8. tecrübeniz yol gösterici oldu , teşekkür ederim.bende beklerim bloguma , sevgiler

    YanıtlaSil