25 Haziran 2013 Salı

Tek Sevdiğim Mavi Far: Lancome Color Design


Merhabalar;
Sıkı takipçilerim bilecektir ki, mavi fardan nefret ederim. Çok sıkı olmayan takipçilerim de bilir ki, mavi fardan gerçekten nefret ederim. Benim için, ucuzluğun renk ve ürün kombini mavi fardır. Ama gel gör ki, her zaman güvendiğimiz markaların mavileri, özellikle neon olanlar, bu fikrimi kırmaya yaklaşabiliyor. Yaklaşmaktan da ötesini yapıp gerçekten beğenimi toplayan tek mavi farsa Lancome'un bu farı.




Gördüğünüz gibi bu mavi, neon turkuazımsı ama yeşili bir turkuaz kadar çok olmayan gök mavisinde. Pigmentasyonu harika ve yapısı o kadar yumuşak ki genelde bu tarz net renkli farlarda karşılaştığımız sertlik sorunuyla karşılaşmıyoruz. Bu rengi yakalamak için 5 kat sürmenize de gerek yok, Lancome'un pigmentasyonları zaten çoğu zaman inanılmazdır.


Hiç sevmediğim bir mavi olan Mac Moon's Reflection ile yan yana swatchlayınca farkı daha net görüyoruz. Bir kere mat mavi, her şekilde parlak maviyi sollar zaten.



Beraber kullanımı en çok sevdiğim renklerse toprak tonları ve şeftali tonlu açıklar, çünkü bu neonluğu dengelemek gerekiyor. Yukarıdaki kombinlerde üst kısımda: Solda Mac All That Glitters, sağda Mac Constructivist Paint Pot
Altta: Solda Mac Cork, sağda Mac Swiss Chocolate

Benim gibi mavi fardan nefret ediyorsanız, bir şans verin derim.

xx

8 yorum:

  1. Yaz ayları için ideal neon bi renkmiş,beğendim.:))

    dramakeupqueen.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Ben de nefret ediyorum mavi farlardan korkarim bi gun ben de bir mavi fara asik olacagim...

    YanıtlaSil
  3. 2 yıl kadar önce MAC Blue Candy diye bir mat mavi far yapmıştı, ve yeşil-mavi gibi fazla iddialı bir kombin için far ararken tam da aklımdaki maviyi bulmuştum sayesinde. Mat seridendi ama içine bakınca inanılmaz ufak shimmer görülen cinstendi. Çok beğeniyordum bir blog satışıyla sattım ama :) Bence de her mavi güzel olmuyor ama o çok güzeldi :)

    Bir de fazla uç bir marka olacak ama Tom Ford'un Cobalt Rush paletini çok beğenmiştim mavinin tonlarından oluşturulmuş olsa da. Onda da çok güzel tonlar var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blue Candy'i biliyorum evet çok tatlıydı o da, kesnlikle. Tom Ford'unkini bilmiyorum:)

      Sil
  4. süper kombin olmş zaten maviyle kahve tonları iyi gidiyo :)

    YanıtlaSil
  5. Hayatimda hic mavi farim olmadi hep nefret ettigim icin hic alma geregi duymamistim ama bu aralar hafif vintage 60'lar olan tarzimi ust duzeye cikararak tum hayatimi bir tarz yaptim. Tabiki sac makyaj kiyafet ayakkabi aksesuar birebir 60'lar. Buna ev duzenimi hayat bakis acimida ekledim. Eskiden nefret ettigim o mavi yesil farlar simdi hosuma gitmeye basladi. Bunun gibiler tabiki. Mutlaka gormussumdur 60'li yillarin makyajinda bu tarz mavi acik yesil vs. birde acik mat mintimsi bir yesil varmi bildigin. Senin zevkine guvenirim ben aradigim tonu bulamadim hala cunku :P bu farda tam aradigimdi iyiki yazmissin :)

    YanıtlaSil